2 Vastaukset uusin vastaus kohteessa 14.8.2018 12:08: vastaaja Helena Lindell

  Miten perustetaan TyEL työntekijä kenellä on vain luont.etuja

  Helena Lindell

   Hei,

   miten ratkaistaan tilanne, jossa työntekijällä on vain luont.etua. Häneltä ei peritä työntekijän vakuutusmaksuja koskei ole rahapalkkaa. Jos tilityspiteeet otetaan pois, jää työntekijä pois eläkeilmoituksesta, jonne hänet kuitenkin pitää liittää mukaan ?

   Onko tätä tilannetta miten huomioitu ohjelmassa ?  Ei ole tavatonta, että osa-aikaiselle henkilölle annetaan esim. vain autoetu.

    • Re: Miten perustetaan TyEL työntekijä kenellä on vain luont.etuja
     Maiju Soljasalo

     Hei Helena,

     luontaiseduista muodostuu palkkalaskelmalle bruttopalkka, joista lasketaan mahdollisesti ennakonpidätys ja muut vakuutusvähennykset. Tällöin maksetaan summa jää miinukselle.

      

     Palkkalaskelman vähennysrivit voi muokata käsin nollaksi, jotta laskelman loppusumma ei mene miinukselle. Näin saadaan luontoisedun tiedot palkkalaskelmalle näkyviin. Kun valitaan "Merkitse valitut maksetuksi", bruttopalkan mukaan tiedot tulevat myös TAS-ilmoitukselle, vakuutusilmoitukselle ja vuosi-ilmoitukselle.

      

     Jotta vähennykset saadaan käsiteltyä, on ne lisättävä käsin palkkalaskelmalle, jossa on mukana maksettavaa Rahapalkkaa. Mitään automatiikkaa vähennyksien perimiselle laskelmalla ei ole olemassa, joten mikäli vähennykset halutaan huomioida palkanmaksussa, tulee palkkalaskelman vähennyspalkkalajirivin summia muokata myös käsin halutulle maksukuukaudelle.