5 Vastaukset uusin vastaus kohteessa 15.2.2018 10:16: vastaaja Jari Viljanmaa

  Laskujen maksut

  Heikki Torkkeli

   Miten ostoreskontran näkymässä/ laskutiedoista näkee onko lasku mennyt maksatukseen? Tuleeko "Maksupalvelussa" merkintä vasta eräpäivän jälkeen? Laskunäkymässä "Vie maksatukseen" on ilmaisesti mahdollista klikata useampaankin kertaan, kun se pysyy vihreänä maksamisen jälkeenkin.

    • Re: Laskujen maksut
     Laura Sainio

     Hei Heikki!

      

     Ostolasku siirtyy "Maksupalvelussa"-tilaan, kun lasku on viety maksuun ja sille on muodostunut maksuaineisto. Laskun voi viedä maksuun, vaikka sillä olisi jo ennestään maksusuorituksia: ei siis ole estetty laskun maksamista useammassa osassa tai uudelleenmaksua tilanteessa, jossa maksatus on epäonnistunut.

      

     Mikäli laskulla on jo maksusuorituksia, aktivoituu "Avoimet ostolaskut" -näkymässä painike "Vie uudelleen maksuun" kertoen, että laskulla on jo maksusuorituksia. Mikäli laskulla on jo maksusuorituksia, ne vähennetään ehdotetusta "Maksetaan"-summasta.

     Ostolaskunäkymän sarakkeista "Avoinna" ja "Maksettu" kannattaa valita näkyviin. "Avoinna"-linkistä voi porautua myös laskun toiminnoista löytyvään "Näytä maksut"-näkymään, ja Maksettu-sarake näyttää, paljonko laskun summasta on kirjattu reskontraan: