5 Vastaukset uusin vastaus kohteessa 23.2.2018 12:21: vastaaja Hanna Karhu

  Sähköpostilaskujen perillemeno

  Heikki Torkkeli

   Kun myyntilasku lähetetään Netviisorin toiminnolla, tulee paljon ilmoituksia, että ei ole saanut laskua. Laskuun Netvisorissa on kuitenkin tullut teksti, "lähetetty sähköpostitse, lähetys onnistui", onko olemassa tarkempaa seurantaa lähetysten perillemenosta, vastaavaa kuin e-mail-liikenteessä, jossa tulee virhe-ilmoitukset.

    • Re: Sähköpostilaskujen perillemeno
     Teemu Kolehmainen

     NV:n puolella on varmasti olemassa jonkunlaiset logitiedot lähetyksistä. Aikalailla "herran haltuun"-meininkiähän nuo sähköpostilaskut ovat, kun niitä menee roskapostiin ym. ja tuota samaa kuulee että muka asiakkaat eivät ole laskuja saaneet vaikka ne on ainakin ohjelman mukaan menneet perille. Tuleekohan edes siitä viestiä jos asiakkaan posti on virheellinen, kun sellaisiakin tilanteita on ollut että on myöhemmin vasta huomattu että osoite on kirjattu väärin asiakastietoihin.

     • Re: Sähköpostilaskujen perillemeno
      Kari Kinnunen

      Moi,

       

      Kyllä noista virheistä saa ilmoituksen, kunhan on laitettu Myynnin perustiedoista Vakiotekstit -kohdan alta Myyntilaskun sähköpostilähetyksen lähettäjän sähköpostiosoite:

       

       

       

      Tuo osoite näkyy laskun vastaanottajalla lähettäjänä ja tuohon osoitteeseen tulee myös ilmoitukset pieleen menneistä lähetyksistä, esim. jos vastaanottajan sähköpostiosoitteessa onkin ollut kirotusvihre.

       

      - Kari

       • Re: Sähköpostilaskujen perillemeno
        Miika Toivonen

        Moi,

         

        Tuo spostiosoite on varmastikin globaali asetus. Mitä jos yrityksellä on aputoiminimiä, jotka käyttävät omia osoitteitaan? Saako lähettäjänä näkymään aputoiminimen käyttämän osoitteen muuten kuin aina käsin vaihtamalla tuohon kenttään ennen lähetystä?

        • Re: Sähköpostilaskujen perillemeno
         Hanna Karhu

         Hei, meillä on tullut vastaan ongelma, että osalla asiakkaista lasku ei päädy edes roskapostikansioon. Tämä ilmenee etenkin gmailin käyttäjien kohdalla. Tuntuu että joka toinen kuukausi lasku menee perille ja joka toinen ei. Laitoin asiasta jo kerran tukipyynnön, mutta vastaus vaatisi sen että annamme valtavalle määrälle asiakkaita it-tukea, ja siihen ei aika riitä.

          

         Toisaalta myös jatkuvat kyselyt puuttuvista laskuista, niiden uudelleen lähettely, sekä tietysti muistutusten lähettely on melkoisen aikaa vievää. Onko todella niin, ettei näin isoon ongelmaan ole olemassa ratkaisua? Olisiko mahdollista että järjestelmä lähettää laskut esim. pienemmissä erissä?