3 Vastaukset uusin vastaus kohteessa 9.4.2015 13:45: vastaaja anni.lehmijoki@rbdesign.fi

  Työsopimus: kokopäiväisyydestä tuntityön tekijäksi

   Miten muutan 37,5h kuukaudessa töitä aiemmin tehneen työntekijän työsopimus-/työaikaliukuma -asetuksia siten, ettei hänelle kerry miinustunteja? Sopimuksen mukaan hän työskentelee min.10h/viikko...

    • Re: Työsopimus: kokopäiväisyydestä tuntityön tekijäksi
     Kalle Rapi

     Kiitos kysymyksestäsi, ja tervetuloa Communityymme!

      

     Jos käyttäjän työtunnit vaihtelevat paljon 10-37,5 välillä viikottain, voidaan tehdä niin että annetaan tuon saman tuntimäärän (7,5h) yhä olla työsopimuksessa ja hänen ollessaan poissa kirjataan poissaolo tyyppinen aktiviteetti aina siksi ajaksi kun hän ei työskentele. Tällöin liukuma säilyy oikeana. Lisätietoja aktiviteettien kirjaamisesta löydät täältä:Miten palkaton loma tai liukumavapaa kirjataan Severaan?

      

     Esimerkki:
     - Työntekijä kirjaa tällä viikolla tunteja ma-pe joka päivä 6h

     - Tällöin voidaan luoda aktiviteetti 1,5h ajaksi joka päivä

     - Tällöin liukumasaldo tältä viikolta on 0, kun työsopimukselle on määritelty päivittäiseksi työajaksi 7,5h/päivä.

      

     Jos tuntimäärä jota hänen odotetaan työskentelevän muuttuu paljon voidaan se myös muuttaa työsopimukseen alla olevien ohjeiden mukaisesti(tämä vähentäisi aktiviteettien kirjaamista):

      

     Päivittäisen työajan muuttuessa käyttäjälle tulee luoda uusi työsopimus uudella työajalla esimerkiksi, siten että päivittäinen työaika on kaksi tuntia. Huomaathan, että uuden työsopimuksen myötä käyttäjän liukumalaskenta nollautuu. Halutessasi voit siirtää vanhan työsopimuksen liukumasaldon uudelle työsopimukselle.

      

     Työsopimuksen päivittäminen:

     1. Valitse Työkalut - Käyttäjienhallinta.

     2. Avaa käyttäjäntiedot klikkaamalla käyttäjän nimeä.

     3. Avaa työsopimukset-osio sekä Liukuma-osio.

     4. Tarkista Liukuma-osiosta tämän hetkinen liukumasaldo. (Mikäli liukumasaldoa ei siirretä uudelle työsopimukselle, siirry kohtaan 6.)

     tyosopimus.PNG

     5. Valitse Liukuma-osion Lisää ja syötä tämän hetkinen liukumasaldo. Liukumakorjaus tulee tehdä uuden työsopimuksen alkamispäivälle.

     6. Lisää voimassa olevaan työsopimukseen päättymispäivämäärä klikkaamalla kynän kuvaa (esim. 30.11.2013).

     7. Lisää uusi työsopimus valitsemalla 'Lisää'

     8. Määritä tehtävänimike, alkamispäivämäärä (esim. 1.12.2013), Kulu/tunti, Päivittäiset tunnit, Päivittäinen katto sekä Ylityö.

     9. Tallenna muutokset

     10. Muutosten jälkeen päivitä liukumasaldo valitsemalla "Laske liukumat uudelleen".

     • Re: Työsopimus: kokopäiväisyydestä tuntityön tekijäksi
      Laura Lagus-Tiira

      Hei Anni!

       

      Koska henkilölle ei ole määritetty kiinteää työaikaa, olisin halunnut varmistaa halutaanko käyttäjän liukumia seurata Severassa?

       

      Liukumalaskentaa ei saa yksittäisiltä käyttäjiltä pois päältä, mutta mahdollista on, että kaikki käyttäjän kirjaamat tunnit katsotaan liukumaksi (Työtunnit ja Liukuma vastaavat toisiaan). Tällöin työsopimukselle tulisi määrittää päivittäisiksi tunneiksi 0.

      Tuntikirjauslomakkeella "Liukuma" näyttäisi kaikki järjestelmään kirjatut tunnit ja "Tämän kuun liukuma" kuluvalle kuukaudelle kirjatut tunnit.