2 Vastaukset uusin vastaus kohteessa 21.7.2017 12:55: vastaaja Juha Kaksonen

  Miten laskutan severalla samalla työllä tuntihinnalla ja kiinteällä hinnalla (urakka)?

  Kalle Rapi

   tuntihinta.PNGTälläisessa tilanteessa voidaan tehdä niin että luodaan kaksi erillistä vaihetta, joista toiselle kirjataan urakkaan kuuluvat työtunnit ja vastaavasti toinen vaihe jolla laskutetaan tuntiveloituksella.

    

   Kuvasta näet miten olen tälläisessä tilanteessa määrittänyt hinnaston ja työn vaiheet. Tällä tavoin tehtäessä kaikki tunnit jotka kirjataan vaiheelle "Tuntihinta" saavat hinnan 60€/h ja vastaavasti "Urakkahinta" vaiheelle kirjatut tunnit saavat hinnan 5€ eivätkä tule laskulle, koska hinnoittelussa ei ole ruksattu kohtaa laskuta valitut

    

   Olen esimerkissä kirjannut yhden tunnin molemmille vaiheille ja lisännyt tuotteen, jonka hinta on 1000€ (joka on se urakkahinta joka on sovittu).

    

   Hinnastoon voidaan toki määrittää vielä henkilöittäin tuo tuntihinta, jolloin jokaisen henkilön työtunnille saadaan eri hinta valittua.

    

   Jos työnne on usein samantyyppisiä, niin kannattaa käyttää työn kopiointia jolloin saadaan vaiheet/hinnoittelu kopioitua toiselta työltä eikä niitä tarvitse määrittää erikseen.

    • Re: Miten laskutan severalla samalla työllä tuntihinnalla ja kiinteällä hinnalla (urakka)?
     Terhi Lehtinen

     Hei Kalle.

     Olen luomassa tietokantaa suunnitteluosastolle. Projekteissa voi olla esim 5 erilaista osiota: arkkitehtisuunnittelu, rakennesuunnittelu, LVI-suunnittelu, sähkösuunnittelu ja valvonta. Yhdessä työssä voi olla 1-5 näistä osioista. Toisaalta työllä voi olla ylläolevan esimerkkisi mukaisesti kiinteähintainen osuus, mutta sen lisäksi voi työ sisältää myös tuntihintaisia töitä. Näiden lisäksi työlle on mahdollista tulla vielä ns lisätöitä; näitä ei ole alunperin urakkaan sovittu, mutta matkan varrella on lisää hommia tullut.

     Meillä on eriäviä mielipiteitä siitä, miten vaiheiden rakentaminen tulisi tehdä:

     a) ylläolevan esimerkkisi mukaisesti => jokaisella työllä on kolme vaihetta Kiinteähintaiset työt, Tuntihintaiset työt ja Lisätyöt ja jokaisen näistä alle luodaan kaikki 5 suunnittelu/valvonta-osiota. Mallityössä olisi nämä kaikki ja sitten työstä riippuen lukitaan tarpeettomat vaiheet. Tämä näyttää melkoisen monimutkaiselta rakenteelta, vai mitä?

     b) luodaan vaiheiksi 5 suunnittelu/valvontaosiota. Luodaan työlajit rakennesuunnittelu/kiinteähintainen, rakennesuunnittelu/tuntihintainen ja nämä samat kaksi työlajia jokaiselle noista viidestä. Tällöin puunäkymässä on jokaisella työllä kaikki 5 vaihetta ja tekijä valitsee hintatiedon tuntikirjausta tehdessään työlajivalikosta. Kuulostaako järkevältä?

      • Re: Miten laskutan severalla samalla työllä tuntihinnalla ja kiinteällä hinnalla (urakka)?
       Juha Kaksonen

       Hei Terhi,

        

       kiitos yhteydenotostasi! Kävimmekin tätä asiaa läpi toisella tukipyynnöllä, miten voit määrittää nämä työlle. Kun osa laskutuksesta tehdään tuntihinnoitteluna ja osa kiinteähintaisesti, voidaan tuolla hinnaston "Laskuta valitut" valinnalla määrittää tuntien nousemista laskulle. Ne tunnit, jotka laskutetaan kiinteähintaisesti tuotteena, kannattaa määrittää hinnastossa ilman tuota "Laskuta valitut" -valintaa, jolloin ne saavat hinnan, mutta eivät nouse laskulle. Itse laskutus voidaan tehdä sitten lisäämällä tuote työn tuotteet osioon, kuten Kalle tuossa oli tehnyt.

        

       Mukavaa kesänjatkoa!