Ohita navigointi
Kaikki paikat > Liiketoiminnan kehittäminen ja tehostaminen > Blogi > Tekijät Juhani Mönkkönen

Tänään on viimeinen mahdollisuus laskuttaa 14 päivän maksuajalla siten, että rahat kotiutuvat yrityksesi kassaan vielä vuoden 2015 aikana.

 

MIKSI KOTIUTTAA RAHAT ENNEN VUODENVAIHDETTA?

Moni yritys laskuttaa kuluvan kuun aikana toimitetut palvelut vasta kuun lopussa. Vakavaraiselle yritykselle tämä voi olla hyvä toimintamalli - 11 kuukautena vuodessa.

 

Tilikauden päätöskuukausi, eli useimmille meistä juuri vuodenvaihde, on kuitenkin poikkeus. Tilinpäätöksestä muodostuu pysäytyskuva yrityksesi taloudellisesta tilasta. Se millainen tämä kuva on, vaikuttaa mm. yrityksesi mahdollisuuksiin saada ulkopuolista rahoitusta, rahoituksen hintaan ja viime kädessä yrityksesi arvoon.

 

LÄHETÄ LASKUSI TÄNÄÄN!

Yrityksen taseesta käyvät ilmi myyntisaamiset sekä rahat ja pankkisaamiset. Näiden välinen suhde kertoo yrityksesi tehosta kotiuttaa saataviaan. Kun lähetät laskusi tänään 14 päivän maksuajalla, on saatavien eräpäivä vuoden 2015 puolella. Kotiuttamalla rahat nyt pienennät taseessa näkyvää myyntisaamiset-riviä ja kasvatat rahat ja pankkisaamiset-riviä.

 

Tällä yksinkertaisella toimenpiteellä on edullinen vaikutus siihen, miltä yrityksesi taloudellinen tilanne näyttää ulkopuolisen silmin.