Navitan raporttimalli: Toteuma + Budjetti kuukausitasolla

Versio 1

  Tämä raporttimalli esittää tuloslaskelman toteumaluvut kuukausittain tilikauden alusta viimeisimpään toteumakuukauteen ja budjettiluvut tilikauden lopuilta kuukausilta:

  toteuma&budjetti kuukausitasolla.JPG

  Raportin toisella sivulla on neljä kaaviokuvaa, joiden sisältöä voidaan muokata Mukauta-välilehden valinnoilla. Toteuma- ja budjettiarvot ovat eroteltu toisistaan eri väreillä:

  toteuma&budjetti kuukausitasolla kuvat.JPG

  Raporttimalli-tiedoston löydät tämän artikkelin lopusta. Ohjeet raporttimallin lataamiseen ja liittämiseen omaan raporttikirjastoosi löydät täältä.

   

  Valmiin raportin voit avata suoraan raporttikirjastosta kaksoisklikkaamalla raportin nimeä, jonka jälkeen raportti voidaan tallentaa myös raporttilinkiksi, josta se on helpommin avattavissa.

   

  Raporttimallin muokkaus

   

  Kun raporttimalli on ladattu raporttikirjastoon, voidaan sitä muokata valitsemalla raportin kohdalta Muokkaa.

   

  Muokkaa-valinta avaa raportointityökalun.

   

  Raporttimallista kannattaa tarkistaa seuraavat asetukset:

   

  1. Valitse navigointipalkin Suunnittelu-välilehden pudotusvalikosta ”Taulukko 1” ja paina pudotusvalikon vieressä olevaa kynä-kuvaketta.
  2. Ruutuun avautuu taulukon asetukset. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta ”Määritä parametrit”
  3. Raporttimallin on oletusarvoisesti valittuna organisaatiorakenteen ylin taso. Valitse yksikkö-kenttään tarvittaessa toinen taso:toteuma&budjetti kuukausitasolla määritä parametrit.JPG
  4. Sarakkeiden sisältöä voidaan muokata klikkaamalla ”Parametrit sarakkeissa”-kenttää. Jos haluat vaihtaa esimerkiksi loppuvuoden tietotasoksi budjetin sijasta ennusteen, voit valita budjetti-sarakkeen, vaihtaa tietotasoksi ”Ennuste” ja painaa ”Käytä” kuvan mukaisesti: toteuma&budjetti kuukausitasolla määritä parametrit2.JPG
  5. Kun tarvittavat muutokset ovat tehty, valitse Ok ja ”Valmis”. Muista tämän jälkeen vielä tallentaa raportti Mukauta-välilehdeltä.

   

  Myös toisen sivun kaavioita voidaan tarvittaessa muokata valitsemalla Suunnittelu-välilehden pudotusvalikosta Kaavio 1, Kaavio 2 jne. Kaaviokuvien muokkaamisesta löydät ohjeen täältä.