Navitan raporttimalli: Toteuma + Budjetti vuositasolla

Versio 4

  Tämä raporttimalli esittää toteumaluvut vuosisarakkeilla kolmelta edelliseltä tilikaudelta ja budjettiluvut neljältä seuraavalta tilikaudelta, mukaan lukien myös kuluva tilikausi:

  toteuma+budjetti vuositasolla.PNG

  Raportin toisella sivulla on neljä kaaviokuvaa, joiden sisältöä voidaan muokata Mukauta-välilehden valinnoilla. Toteuma- ja budjettiarvot ovat eroteltu toisistaan eri väreillä:

  toteuma+budjetti vuositasolla kuvat.PNG

  Ohjeet raporttimallin lataamiseen ja liittämiseen omaan raporttikirjastoosi löydät täältä. Raporttimalli-tiedoston löydät tämän artikkelin liitteestä.

   

  Valmiin raportin voit avata suoraan raporttikirjastosta kaksoisklikkaamalla raportin nimeä, jonka jälkeen raportti voidaan tallentaa myös raporttilinkiksi, josta se on helpommin avattavissa.

   

  Raporttimallin muokkaaminen

   

  Kun raporttimalli on ladattu raporttikirjastoon, voidaan sitä muokata valitsemalla raportin kohdalta Muokkaa. Valinta avaa raportointityökalun.

   

  Raporttimallista kannattaa tarkistaa seuraavat asetukset:

   

  1. Valitse navigointipalkin Suunnitelu-välilehden pudotusvalikosta ”Taulukko 1” ja paina pudotusvalikon vieressä olevaa kynä-kuvaketta.
  2. Ruutuun avautuu taulukon asetukset. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta ”Määritä parametrit”
  3. Raporttimallin on oletusarvoisesti valittuna organisaatiorakenteen ylin taso. Valitse yksikkö-kenttään tarvittaessa toinen taso:raporttimalli määritä parametrit.PNG
  4. Sarakkeiden sisältöä voidaan muokata klikkaamalla ”Parametrit sarakkeissa”-kenttää. Jos haluat vaihtaa esimerkiksi kuluvan vuoden tietotasoksi budjetin sijasta toteuman, voit valita halutun sarakkeen, vaihtaa tietotasoksi ”Toteuma” ja painaa ”Käytä” kuvan mukaisesti:raporttimalli sarakkeiden muokkaaaminen.PNG
  5. Kun tarvittavat muutokset ovat tehty, valitse Ok ja ”Valmis”. Muista tämän jälkeen vielä tallentaa raportti Mukauta-välilehdeltä.

   

  Myös toisen sivun kaavioita voidaan tarvittaessa muokata valitsemalla Suunnitelu-välilehden pudotusvalikosta Kaavio 1, Kaavio 2 jne. Kaaviokuvien muokkaamisesta löydät ohjeen täältä.