Ohita navigointi
Kaikki paikat > Netvisor > Blogi > Tekijät Sini Alamäki
1 2 3 Edellinen Seuraava

Netvisor

40 Viestit joiden tekijä on: Sini Alamäki

Julkaisimme viikkopäivityksessä seuraavat uudistukset ja parannukset:

 

Myynti

 • Uudistettu myyntilaskunäkymä on nyt käytössä kaikilla asiakkailla. Lue lisää: Uudistettu myyntilasku käyttöön
 • Verkkolaskuna lähetettävälle hyvityslaskuaineistolle on nyt mahdollista vaihtaa eräpäivä lähetysprosessissa.

 

Palkat

 • Tulorekisteriin valmistautumista helpotetaan tuomalla widget, jonka avulla voi seurata sitä, onko kaikki olennainen tehty. Wiget näkyy Palkanlaskija-roolilla toimiville sekä yrityksen pääkäyttäjälle.

Ensimmäisessä vaiheessa widgetissä näytetään tulolajeille kohdistettujen palkkalajien tilanne ja myöhemmin kun tarjoamme lisää mahdollisuuksia valmistautua muutokseen, tuodaan näistä tieto myös widgettiin.

 • Palkkalajien vanhat Yksikkö-tiedot on kokonaan poistettu käytöstä ja jatkossa raporteilla näytetään vain uuden Yksikkö-valikon valinnan mukainen tieto. Muutos on osa Netvisorin valmistautumista tulorekisteriin.

 

Henkilöstö

 • Palkansaajan työttömyysvakuutusmaksun ja työeläkevakuutusmaksun termejä on tarkennettu ja lisätty samalla kielituki. Käsittelylogiikkaa ei ole muutettu.
 • Palkansaajan työsuhteiden listausnäkymä on muutettu näyttämään oletuksena näkyvissä työsuhteen päättymispäivän. Näytettäviä sarakkeita voi jatkossakin valita näkyviin tai pois näkyvistä "Päivitä sarakkeet"-valinnoilla.
 • Palkansaajan tiedot-näkymästä on poistettu palkkatilasto-välilehti.

 

Taloushallinto

 • Tuloveroilmoitusten lähetysloki näytti tietoja virheellisesti vanhoilta tilikausilta, korjaus rajaa tiedot kyseiseen aikajaksoon.

 

Yleinen

 • Kun käyttäjä, jolla on pääsy useampaan yritykseen, irtisanoi Netvisor-palvelun muulta kuin perusyritykseltään, irtisanoutui kyseinen palvelu perusyritykseltä. Muutoksen myötä palvelu irtisanotaan yritykseltä, johon ollaan sillä hetkellä kirjautuneena.
 • Palvelukuvausten linkit sähköisten palvelukanavien sivulla korjattiin ohjaamaan oikeille sivuille.

Hei,

 

Aloitimme Netvisorin myyntilaskunäkymän ja -toiminnallisuuden uudistukseen valmistautumisen jo pitkälti yli vuosi sitten. Nykyinen toiminnallisuus on ollut käytössä pitkään ja uudistusta tarvittiin monella eri osa-alueella, niin toiminnallisuuksien kuin käytettävyydenkin osalta. Teemme uudistusta vaiheittain ja aiemmin olemmekin julkaisseet jo mm. myyntilaskujen uudet listausnäkymät. Lopputalvesta avasimme pilottijakson uusitulle myyntilaskunäkymälle ja saimmekin hyvin palautetta, jonka perusteella kehitystyötä ja viimeistelyä vietiin oikeaan suuntaan. Viimeistelyä jatkuikin hieman odotettua pidempään ja jatkoimme pilottijaksoa kauemmin kuin alunperin suunnittelimme.

 

Nyt uudistus tulee kaikille käyttöön! Nykyinen toiminnallisuus säilyy toki rinnalla kesän yli ja käyttäjät voivatkin itsenäisesti ottaa uuden version haltuun kun arki sen parhaiten mahdollistaa.

1kuva.png

 

Mikä muuttuu nyt ja mitä muuttuu myöhemmin?

 

UUTTA: Uusittu käyttöliittymä ja yksittäinen tietojen muokkaus

Suurimmat muutokset ensimmäisessä vaiheessa ovat käyttöliittymän muuttuminen ja tietojen muokkaaminen.

 

Uusi käyttöliittymä ottaa paljon aiemmin uusitusta ostolaskunäkymästä ja vie joitain asioita hieman pidemmälle ja myyntilaskulle paremmin toimivammaksi. Uudesta näkymästä löytyy paljon tuttuja työkaluja, kuten oikean reunan yhdistetty käsittelyhistoria- sekä liitetiedostopalkki. Lisäksi kaikki toiminnallisuudet löytyvät tutun sinisen Myyntilaskun toiminnot -painikkeen alta.

 

Lisäksi nyt myyntilaskulla olevia otsikko- tai rivitietoja voi muokata suoraan klikkaamalla haluttua tietoa. Näin koko laskua ei tarvitse enää erikseen avata “muokkaustilaan” ja tehdä siellä muutoksia. Tämä nopeuttaa varsinkin tilanteita missä lasku on iso ja tehtävät muutokset minimaalisia.

 

2kuva.png

UUTTA: Laskurivien tiedot ja välisummarivit

Yhtenä toivottuna muutoksena käyttäjä voi nyt valita mitä sarakkeita laskuriveistä on näkyvillä. Tämän avulla yritykselle tai kyseiselle laskulle turhat tiedot voi tiputtaa suoraan pois näkyvistä. Tämä on käyttäjäkohtainen ja tehdyt muutokset eivät vaikuta muihin yrityksen käyttäjiin tai lähetettävän laskun tietoihin.

3kuva.png

 

Laskurivien väliin voidaan nyt myös lisätä välisummarivejä joiden avulla voidaan laskea välisummarivin yläpuolella olevat laskurvivien summat yhteen. Tätä voidaan hyödyntää esimerkiksi koontilaskukutuksessa kun tietoja halutaan erotella esim. tilauskohtaisesti. Välisummariviä voit päivittää itse manuaalisesti tai voit rivikohtaisesta toiminnosta laskettaa summan automaattisesti.

 

 

UUTTA: Laskurivien tuotehaku uudistui

Tuotehaku näyttää nyt suoraan myös tuoteryhmän mihin tuotteet kuuluvat, sekä tuotteen varasto- ja tilaussaldot. Tämän avulla laskutusvaiheessa näkee jo heti onko tavaraa varastossa tai tulossa varastoon.

4kuva.png

 

UUTTA: “Luonnos”-tila laskulla

Laskun voi tallentaa tilassa “Luonnos”, jolloin sitä ei voi vielä lähettää. Tässä tilassa laskua voidaan täydentää pikkuhiljaa kuukauden aikana ilman huolta siitä, että joku lähettää sen vahingossa. Kun laskulla on kaikki tarvittavat tiedot kerättynä, niin tämän jälkeen lasku voidaan muuttaa lähetysvalmiiksi ja lähettää asiakkaalle. Luonnos-tilaa ei ole kuitenkaan pakko käyttää, laskun voi luoda myös suoraan laskutusvalmiiseen tilaan kuten aiemminkin.

5kuva.png

 

UUTTA: Laskun tietojen muokkaaminen lähetyksen jälkeen

Uudessa laskunäkymässä laskun tietoja pääsee muokkaamaan vapaammin myös laskun lähetyksen jälkeen. Olemme rajanneet tietoja kuitenkin siten, että reskontraoikeuksilla pääsee muokkaamaan sellaisia laskutietoja jotka eivät verottajan ohjeen mukaan vielä “pakota” lähettämään laskua uudelleen. Myös kirjanpitäjän oikeuksilla laskun muokkausta on rajoitettu.

 

Reskontraoikeuksilla muokattavat tiedot ovat:

 • Laskun lisätietokentän muutokset ja laskun kommentointi yleensä
 • Laskurivien selitteet ja kommentit
 • Viitteemme ja viitteenne kenttien muutokset
 • Vapaa teksti ennen tai jälkeen laskurivien
 • Toimitustavan tai -ehtojen muuttaminen
 • Sopimustunnuksen lisääminen
 • Myyjän lisääminen / muuttaminen
 • Sisäiset tiedot kuten:
 • korko- ja perintäkiellot
 • Maksusuunnitelman lisääminen laskulle
 • Liitteen lisääminen laskulle

6kuva.png

Myyntiosion tulevaa jatkokehitystäTyö ei ole yllä mainittujen muutosten jälkeen vielä ohi. Tulemme vielä myöhemmin julkaisemaan käyttäjälle näkyviä muutoksia myyntilaskuun liittyen. Näistä ensimmäisinä listalla ovat:

 • Saatavien valvonnan automatisointi
 • Liitekäsittelyn massatoiminnot
 • Jaksotustyökalu myyntilaskulle (rivikohtainen)
 • Ostopuolen ALV-koodien käsittelymahdollisuus myyntilaskulle
 • Perintä- ja korkolaskutuksen päivitys
 • Rajapinnan yhtenäistäminen uuden myyntilaskunäkymän kanssa

 

Yksikköhinta tarkentuu

Lisäksi tällä hetkellä on pilotoinnissa yksikköhinnan esittäminen ja antaminen jopa 12 desimaalin tarkkuudella. Tämä ominaisuus tulee myös kaikille muillekin käyttöön kesän jälkeen.

 

 

Kokeile, anna palautetta ja kehitysideoita!

Haluatko jakaa kokemuksesi yrittäjäpalkan käytöstä? Teemme blogin aiheesta ja haluaisimme kuulla teiltä käyttäjiltä kommentteja kuinka maksaminen sujui. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä ani.rumpu@visma.com

Käyttöönotto

Toiminto löytyy Kotinäkymän sekä Palkat-näkymän widgettinä. Yrittäjäpalkkaa voi käyttää henkilö, joka on Netvisor-käyttäjä ja palkansaaja sekä omaa maksatusoikeuden ja toimintokohtaisista oikeuksista muokkausoikeuden palkanlaskentaan. Jos yrittäjällä on Palkanlaskija-rooli, voi hän ottaa toiminnon käyttöön itse. Jos tämä rooli puuttuu, voi palkanlaskija asettaa toiminnon päälle valitsemalla palkansaajan tiedoista kohdan "Palkansaaja on yrittäjä".

 

Näin helppoa on maksaa itselle palkkaa

yritt_j_palkka_widget.jpg

Kerro ensin paljonko haluat maksaa. Tämän jälkeen valitse haluatko, että palkan sivukulut lisätään maksettavaan palkkaan vai vähennetään maksettavasta palkasta. Käytännössä ylempi valinta asettaa ilmoitetun summan Maksetaan-palkkalajiksi ja alempi Bruttopalkka-palkkalajiksi, josta vielä vähennetään ennakonpidätys ennen maksamista. Valitsemalla "Laske esikatselu" näet esikatselun tulevasta laskelmasta ja voit vielä halutessasi muuttaa antamiasi tietoja.

 

1000 euron palkka niin, että sivukulut lisätään maksettavaan palkkaan:

1000 euron palkka niin, että sivukulut vähennetään maksettavasta palkasta:

Valitsemalla "Vahvista ja maksa", on laskelma muodostettu ja maksettu. Samalla napinpainalluksella toimitetaan myös palkkalaskelma verkkopalkkaan tai tulostuspalveluun ja muodostetaan tosite kyseisestä laskelmasta. Sinun ei siis tarvitse laskelman osalta huolehtia muusta, kuukauden päätteeksi kuukausittaiset velvoitteet on hoidettava kuten ennenkin.

 

Maksulle muodostetaan automaattisesti palkanmaksupäiväksi seuraava pankkipäivä, jos yrittäjäpalkka maksetaan ennen klo 12. Tämän jälkeen palkanmaksupäiväksi muodostetaan tätä seuraava pankkipäivä. Laskelmassa huomioidaan myös luontoisedut, maksetut palkkaennakot ja hyväksytty-tilassa olevat matkalaskukirjaukset.

Palkanlaskija

Sinunkaan työsi palkanlaskijana ei täysin lopu. Käytänössä maksetusta summasta muodostetaan palkkalaskelma joka viedään palkkaprosessin läpi. Näet muodostuneen laskelman vaiheessa "Valmiit palkkalaskelmat". Halutessasi näet palkkalaskelman tarkemmat tiedot ja tehdyt toimenpiteet "Tiedot"-otsikon ikonista klikkaamalla.

Yrittäjäpalkan toiminnallisuus ei automaattisesti käy läpi kuukausittaisia velvoitteita, joten ne on hoidettava vielä joko yrittäjän, palkanlaskijan tai jonkun muun henkilön toimesta.

 

Tarkemmat ohjeet voi lukea tukisivulta: Yrittäjäpalkka – Netvisor tukiportaali

 

Toteutuksessa on hyödynnetty teidän asiakkaiden kommentteja mm. täällä Communityssä. Kiitos jokaiselle osallistuneelle!

Tulorekisterin käyttöönotto lähenee. Uusi palkkojen ilmoittamisen malli otetaan käyttöön 1.1.2019. Siitä alkaen maksetuista palkoista tehdään kaikki palkkailmoitukset tulorekisteriin, myös muutokset näihin palkkatietoilmoituksiin tehdään tulorekisterin kautta. Tulorekisterissä palkkalajista käytetään termiä tulolaji. Tiedot tulee ilmoittaa tulorekisteriin käyttämällä tulorekisterin tulolajeja.  Jotta palkkatietoilmoituksen lähettäminen tulorekisteriin on mahdollista, Netvisoriin täytyy kertaalleen kohdistaa palkkalajeille tulolaji, jolla palkka ilmoitetaan. Tämän jälkeen palkkatieto viedään ilmoitukselle automaattisesti asetetun tulolajin mukaisesti. Olemme julkaisseet sivun, jossa yrityksen palkkalajit voidaan kohdistaa tulorekisterin tulolajeille yhdessä näkymässä helposti.

 

Suosittelemme tekemään kohdistukset hyvissä ajoin, jotta kiire ei yllätä vuodenvaihteen lähestyessä.

 

Tulolajien kohdistamisen näkymä

Kohdistamisen työkalu löytyy Palkat - Palkkamallin hallinta - Yrityskohtaiset palkkalajit, josta Toiminnot-valikosta päästään kohdistamiseen valitsemalla “Kohdista palkkalajeja tulolajeihin”.  Järjestelmän toimesta osa palkkalajeista on jo kohdistettu tulolajeille.

 

Kohdistaminen tapahtuu helposti kunkin palkkalajin kohdalla etsimällä valikosta tulolajin niiden palkkalajien kohdalla, jotka halutaan kohdistaa. Huomioithan, että kaikille palkkalajeille ei aseteta tulolajia - vain niille, jotka myöhemmin ilmoitetaan tulorekisteriin. Samalla voidaan asettaa yksikkö palkkalajeille. Aiempi tekstimuotoinen Yksikkö-kenttä tulee poistumaan käytöstä.

 

Katso videolta ohje kohdistamiselle

 

Tulolaji palkkalajin tiedoissa

Kohdistuksen voi tehdä myös palkkalajikohtaisesti kunkin palkkalajin asetuksissa uudessa Tulolaji-kentässä. Vastaavasti tässä listausnäkymässä tehdyt asetukset on nähtävissä palkkalajin asetussivulla.

Tuemme Netvisorissa vain ilmoitustavan 2, joka sisältää täydentävät tulolajit. Näin tietojen hyödyntäjät voivat saada kaikki tarvitsemansa tiedot yhdellä kertaa palkkatietoilmoituksella. Ilmoitustavassa 2 ilmoitettavat ansiot koostuvat kokonaan ilmoitetuista tulolajeista eikä maksajan tarvitse laskea tuloja yhteen. Ilmoitustavasta johtuen valikoista ei löydy 100-alkuisia tulolajeja. Niitä käytetään vain suppeammassa ilmoitustavassa 1.

 

Palkkalajien käsittely vakuutusmaksujen ja työnantajan sairausvakuutusmaksun osalta tullaan linkittämään tulolajien ohjauksiin. Käsittely kunkin tulolajin osalta on kerrottu tässä tulorekisteriorganisaation dokumentissa (sivut 7-9). Kohdistusta tehtäessä apuna voi käyttää myös tulorekisteriorganisaation dokumenttia, jossa kunkin tulolajin käyttöä on selitetty tarkemmin.

 

Tarkempi ohjeistus kohdistamiseen löytyy tukisivuiltamme . Voit lukea lisää tulorekisteristä www.tulorekisteri.fi.

Eazybreak on se helpoin tie työsuhde-etuihin. Eazybreakillä hoidat työtenkijöillesi lounas-, liikunta-, kulttuuri- ja työmatkaedut mobiilisti säästäen samalla aikaa ja rahaa. Netvisor-integraatio automatisoi edun käyttäjien hallinnoimisen ja omavastuiden vähentämisen palkkalaskelmilla.

 

Lue tarkempi kuvaus Eazybreakista MarketPlacesta

 

Käyttöönotto

Jos et ole vielä Eazybreakin asiakas, voit ottaa Eazybreakin käyttöön Netvisor Storesta sivun yläpalkista.

Käyttöönotto on tehty ohjatuksi ja jouhevaksi. Netvisorin ja Eazybreakin toimesta kysymme kaikki tarvittavat tiedot ja tämän jälkeen käyttöönotto on tehty. Käyttöönoton voi tehdä yrityskäyttäjä, TPK ja yrityksen pääkäyttäjä.

 

Mikäli yrityksellä on jo Eazybreak käytössä ja halutaan hyödyntää uudistuksen tuomaa automaatiota käytettyjen etujen tuomisessa Netvisorin palkanlaskentaan, tulee toimintamalli varmistaa vielä etukäteen.

 

Etujen käyttäminen

Etujen käyttäminen tapahtuu mobiilisti. Työntekijän tulee ladata Eazybreak-sovellut puhelimeensa ja maksu tapahtuu tätä sovellusta käyttäen. Lisätietoja palvelusta voi lukea eazybreak.fi -sivuilta, jossa on ohjeet niin työnantajalle kuin työntekijällekin.

 

Edut palkanlaskentaan

Käytetyt edut tuodaan automaattisesti rajapinnan yli työaikakirjauksiin ja sieltä palkanlaskentaan. Työaikaa ei kulu enää lainkaan tietojen koostamiseen ja tallentamiseen.

Tietoturva on meille todella tärkeää. Haluamme tukea myös asiakkaitamme GDPR:n eli uuden tietoturva-asetuksen vaatimusten kattamisessa. Tarjoamme mahdollisuuden toimittaa palkkatiedot Netvisorin sisällä tietoturvallisesti ja tehokkaasti.

 

 

NetBoxi kuuluu Netvisorin palkanlaskentapalveluun eikä siitä veloiteta omaa maksua.

 

Viestien lähettäminen

 

NetBoxia voivat käyttää kaikki yrityksen käyttäjät. Olit sitten yrittäjä, yrityksen HR tai palkansaaja, voit lähettää ja lukea viestejä. Lähetetyn viestin voivat lukea kaikki ne, joilla on Palkanlaskija- eli P-rooli yritykseen sekä tietenkin henkilö, joka viestin on alunperin lähettänyt. Viestissä voit lähettää tekstiä tai liitetiedostoja, katettuna ovat yleisimmät tiedostomuodot kuvien, tekstitiedostojen ja taulukkolaskennan tiedostojen toimittamiseen. Esimerkiksi uuden verokortin toimittaminen on näin todella helppoa.

 

 

Viestien lähettäminen tapahtuu avaamalla NetBoxi sivun yläosasta.

 

Viestien lukeminen

NetBoxi-ikonin vieressä näet notifikaation, joka ilmoittaa lukemattomien viestien määrän. Viesti muuttuu automaattisesti luetuksi kun näet sen NetBoxin ikkunan avaamalla. Viesti muuttuu kaikilta käyttäjiltä luetuksi myös tilanteessa, jossa joku käyttäjä arkistoi viestin.

 

Jos viestissä on epäselvyyttä tai lähettäjälle halutaan  muuten viestiä  toimitettuun viestiin liittyen, voidaan viestiin vastata pienen sinisen nuolen kautta löytyvästä vastaamistoiminnosta. Myös vastausviestiin voidaan liittää liitteitä. Vastausviesti kohdistuu aina alkuperäiseen viestiin eikä aloita uutta viestiketjua.

 

Viestien arkistoiminen helpottaa viestien hallintaa. Arkistoimalla voit osoittaa, että viesti on käsitelty eikä siihen tarvitse enää kiinnittää huomiota. Näin esimerkiksi voidaan osoittaa, että  toimitettu verokortti on tallennettu palkansaajan tietoihin.

 

Viestejä ei voi poistaa lähettämisen jälkeen. Viestin lähetyksen yhteydessä näytetään lähtevän viestin tietoja hetken aikaa, jolloin lähettämisen voi vielä perua. Kun viesti on lähtenyt sen sisältämä liite voidaan poistaa. Tällöin viestiketjuun jää tieto siitä, että tästä yhteydestä on poistettu liite ja poistamisen tiedot.

 

Käyttöönotto

NetBoxi tulee automaattisesti päälle yrityksiin, joissa on Palkanlaskenta-palvelu päällä. Teidän ei siis tarvitse tehdä mitään Netvisorissa. On kuitenkin hyvä sopia yhteiset käytännöt yrityksessä palvelun hyödyntämiseen. Toiminnon perusperiaatteisiin saa tiivistelmän heti NetBoxin avaamisen yhteydessä. Ensimmäinen viesti on jo lähetetty sinulle. Siinä kerromme NetBoxin käytöstä

 

Kannattaa kiinnittää huomiota yrityksessä asetettuihin käyttöoikeuksiin, jotta mahdolliset arkaluontoiset tiedot eivät päädy sellaisille henkilölle nähtäviksi, joilla näihin tietoihin ei ole oikeutta. Yritysvalikon Käyttäjät ja Roolit -sivulta löydät tiedot asetetuista Palkanlaskija-oikeuksista.

 

Tarvittaessa palvelun voi kytkeä pois sähköisistä palvelukanavista.

 

Tukisivuiltamme voit lukea tarkemmat ohjeet toiminnon hyödyntämiseen: NetBoxi

Palkansaajan työskentelypiste voidaan jatkossa raportoida Netvisorissa. Toimipaikat ovat nähtävissä palkansaajalistauksessa Yhteystietojen osiossa.

 

 

Toimipaikkojen lisääminen yritykselle

Toimipaikat asetetaan yrityskohtaisesti. Pääset lisäämään toimipaikkoja yritysvalikon kohdasta "Toimipaikat". Yrityksen perustietojen sivulle on myös lisätty linkki toimipaikkojen sivulle.

Toimipaikkojen sivulla listataan aiemmin lisätyt toimipaikat sekä mahdollistetaan uuden toimipaikan lisääminen.

Toimipaikan tiedoissa kysytään toimipaikan nimi sekä osoitetiedot. Voit osoitetietojen sijaan antaa halutessasi myös Tilastokeskukselta saatavan toimipaikkatunnuksen, jos tämä on tiedossasi.

Toimipaikan voi myös passivoida, jonka jälkeen se ei ole enää valittavissa palkansaajille, jos kyseisessä toimipaikassa ei enää työskennellä.

 

Toimipaikkojen asettaminen palkansaajille

Toimipaikan voi lisätä palkansaajalistauksessa massatoiminnolla valitsemalla käsiteltävät palkansaajat sekä toimintovalikosta "Muokkaa perustietoja" -> "Aseta toimipaikka"

Yksittäiselle palkansaajalle toimipaikan voi asettaa myös palkansaajan tietojen sivulla, jossa Yhteystiedot-osioon on lisätty valikko yritykselle lisätyistä toimipaikoista.

Uudistus on osa Netvisorin valmistautumista tulorekisteriin. Toimipaikkatieto osoitetietoineen tai toimipaikkatunnuksineen tullaan ilmoittamaan palkkatietoilmoituksella kun tulorekisteri-ilmoittaminen tulee. Suosittelemme toimipaikkatiedon asettamista palkansaajille, jotta ilmoitus voidaan antaa tulorekisteriin mahdollisimman kattavasti.

Lomalaskennan toiminnallisuudet ovat kehittyneet entisestään. Olemme muuttaneet työsuhteen päättyessä maksettavan lomakorvauksen käsittelyä niin, että tämä näkyy jatkossa palkkalaskelmalla suoraan lomakorvauksena.

 

Kun olet maksamassa palkansaajalle työsuhteen päättyessä kertyneet lomat, päätä ensin palkansaajan työsuhde palkansaajan tiedoissa. Sen jälkeen muodosta palkkalaskelma.

 

Tämän jälkeen palkkalaskelman muokkausikkunassa valitse "Laske lopputili" sekä se, miten lomaraha käsitellään.

Palkkalaskelmalle muodostuu automaattisesti palkkalajit lomakorvauksesta eriteltyinä siten, että laskelmalta käy ilmi lomapalkan ja lomarahan osuudet.

Kun palkkaprosessi on valmis, siirry normaalisti velvoitteisiin. Lomapalkkajaksotuksen osalta nollataan kyseisen palkansaajan lomakertymät kirjanpidosta automaattisesti, jos maksettu lomakorvaus ei täsmää aiemmin tehtyihin jaksotuksiin. Näin kirjanpito on automatisoitu huomioimaan työsuhteen päättymisen. Lomapalkkojen sivukulujen osalta käsittely toimii kuten normaalia lomapalkkaa ja lomarahaa maksettaessa. Maksettu lomapalkkavelan sivukulu puretaan automaattisesti kuukauden seurantanäkymässä.

 

Muutos vaikuttaa lomalaskentatavan asetuksiin. Kunkin lomalaskentatavan "Maksettavat"-osioon on lisätty kaavat "Lomakorvaus lomapalkasta..." ja "Lomakorvaus lomarahasta...". Muutokset tulevat näkyviin automaattisesti eikä kaavamuutoksia tarvitse tehdä. Näitä kaavoja käytetään lopputilin laskennassa. Kaavat näkyvät myös palkkamalleilla palkkalajien listauksessa ja ovat oletuksena näkyvissä palkkalaskelmalla.

Huomaathan, että toiminnallisuutta ei löydy vanhasta lomalaskennasta. Mikäli yrityksessä on käytössä vielä vanha lomalaskenta ja haluatte hyötyä tästä toiminnallisuudesta, kannattaa siirtyä uudistettuun lomalaskentaan. Tähän ohjeistus löytyy tukisivultamme.

Netvisor maksaa automaattisesti lomapalkat pidettyjen lomapäivien perusteella. Samalla on maksettu lomarahat vastaavasti näiden pidettyjen päivien suhteessa. Olemme nyt mahdollistaneet yhtä helpon käsittelyn myös niihin tilanteisiin, joissa lomarahat maksetaan yrityksen käytännön mukaisesti keskitetysti joinain tiettyinä kuukausina.

 

Hyötyäksesi muutoksesta käy palkkamallin "Loma-asetukset"-välilehdellä valitsemassa "Lomarahojen maksaminen"-valikosta "Älä ehdota lomarahapäivien maksamista".

 

Tallennettuasi muutoksen, palkkaperusteiden tarkastusikkunaan tulee toiminto, jolla voit valita maksettavien lomarahojen määrän. Oletuksena lomarahapäivien kenttä jää tyhjäksi, vaikka lomaa olisi pidetty ja lomapalkkaa maksettaisiin. Näin kenttiä ei tarvitse jatkossa enää tyhjentää silloin kun lomarahaa ei makseta lomapalkan yhteydessä.

 

Tarkistamme automaattisesti kuinka monelta päivältä palkansaajalle voidaan maksaa lomarahoja ja merkittyä maksettavaa määrää pienennetään tarvittaessa. Näin lomarahoja maksettaessa ei tarvitse tehdä manuaalisia muokkauksia edes sellaisten henkilöiden kohdalla, joilla esimerkiksi työsuhde on vasta alkanut.

 

 

Tukisivujen ohje löytyy täältä: Lomarahojen koostettu maksaminen

 

Jos olet tyytyväinen nykymalliin ja maksatte lomarahat samaan aikaan lomapalkan kanssa, ei sinun tarvitse tehdä mitään muutoksia.

Julkaisimme viikkopäivityksessä seuraavat uudistukset ja parannukset:

 

Yleinen

 • Netvisor-välilehden ja osoiterivin ikoni on muutettu Netvisor-logoksi aiemmin näytetyn Visma-logon tilalle.

 

Palkat

 • Yhtenäistimme yhtäjaksoisen työsuhteen alkupäivän, työsuhteen alkupäivän ja työsuhteen päättymispäivän vaikutukset tarkasteltavan palkkakauden päivämääriin palkkalaskelmalla, verkkopalkkalaskelmalla ja palkkatodistuksella.
 • "Seuraavat palkanmaksut" -widget on korjattu ohjaamaan palkkajaksojen listaukseen.
 • "Lomaoikeuden hallinta" -näkymän käyttöoikeustarkistus on yhtenäistetty palkansaajalistauksen kanssa.
 • Korjasimme virheen, jossa palkansaajien lisääminen ei onnistunut IE 11 -selaimella, jos yrityksellä oli käytössä palkansaajien lisätietokenttiä.

 

Myynti

 • Muutettiin palvelukorin hinnan käsittely tallennuksen yhteydessä samaan tapaan, mikä on myyntilaskun näkymässä (netto- ja bruttohinta).
 • Sopimuslaskutuksen riviselitteisiin lisättiin uudet muuttujat, joilla voidaan asettaa kuukauden nimet myös englanninkielisinä sekä ruotsikielisenä.
 • Sopimuslaskutuksen palvelukorien näkymissä linkki asiakaslistaukseen ei ole enää riippuvainen CRM-osiosta ja linkki ohjaa nyt perusasiakaslistaukseen (menun Myynti-osio).

 

Ohjelmistorajapinta

 • Uudistettu rajapintatunnusten hallintasivu. Käyttäjä voi nyt tarvittaessa poistaa rajapintatunnuksensa käytöstä.

Viikkotyöaikaa on perinteisesti hallittu palkkamallin "Työajan kirjaus"-välilehdellä (Palkat - Palkkamallien hallinta - Valitun palkkamallin "Työajan kirjaus"-välilehti ja "Viiden työpäivän viikkotyöaika"-kenttä). Tämä kenttä ohjaa myös liukumien laskennassa sitä, mihin tehtyä tuntikirjausta verrataan.

Työntekijän työsuhteelle voidaan nyt tallentaa myös henkilökohtainen työaika "Säännöllinen työaika"-kenttään. Jatkossakin tieto voidaan antaa palkkamallille koostetusti kaikille palkansaajille. Jos työntekijä tekee lyhennettyä työviikkoa tai muuten muista poikkeavaa työaikaa, voidaan hänelle antaa tieto työsuhteelle. Liukumien laskennassa käytetään hänen kohdallaan tätä työsuhteelle annettua arvoa.

Työsuhteiden tietoja voi tarkastella palkansaajalistauksessa koostetusti.

Tuntikirjauksissa esimerkin palkansaajat ovat tehneet samanlaiset työviikot. Kikka työskentelee kokoaikaisena ja hänelle liukumat käsitellään palkkamallin asetuksen mukaisesti, koska yliajavaa tietoa ei ole annettu työsuhteelle. Tämä on jo aiemmin käytössä ollut tapa. 

Ossi taas on osa-aikainen ja tekee 30 viikkotunnin sopimuksella töitä. Tämä tieto on asetettu työsuhteelle, katso ylempi kuva. Ossille liukumaa kertyy kaikilta muilta päiviltä paitsi keskiviikolta, joka on ollut hänen työsopimuksensa mukainen työpäivä.

Palkanlaskennassa molemmat henkilöt voidaan käsitellä samassa prosessissa eikä viikkotyöajan eroavaisuus vaikuta laskentaan tai valittaviin asetuksiin.

Tulorekisterin tullessa ensi vuoden alussa tämä tieto tullaan toimittamaan ilmoituksille työsuhteelta, jos tieto on annettu ja palkkamallilta, jos tietoa ei ole annettu ja se löytyy palkkamallilta. Tieto on tulorekisteri-ilmoituksella vapaaehtoinen, mutta suositeltavaa antaa, jotta tietojen hyödyntäjät voivat saada kerralla kaikki tarvitsemansa tiedot.

Kiinnostaako tulorekisteri? Oletko vielä epävarma tulevista muutoksista ja siitä, mikä kaikki muuttuu? Osallistu verkkoseminaariin 8.2.2018 klo 13:00 - 14:30. Lue lisää ja ilmoittaudu: Tulorekisteri: Mikä muuttuu palkkojen ilmoittamisessa 2019? - Verohallinto Kohderyhmää ovat erityisesti yritykset ja tilitoimistot.

 

Netvisor ja Visma eivät ole mukana verkkoseminaarin organisoimisessa. Tulemme viestimään Netvisorin muutoksista tulorekisteriin liittyen mm. täällä Communityssä. 

Palkansaajan työsuhteet on uudistunut uuteen raikkaampaan ilmeeseen. Muutos koskee työsuhteiden listausta sekä yksittäisen  työsuhteen lisäämistä tai muokkaamista.

Työsuhteet löydät jatkossakin palkansaajan tiedoista omasta välilehdestään. Työsuhteiden listaussivun muutoksen myötä listaukseen on haettavissa aiempaa monipuolisemmin tietoja näkyviin. Palkansaajan tiedoissa näet tiedot kaikilta palkansaajan työsuhteilta.

 

 

Työsuhteelle on tullut uusia tietokenttiä asetettavaksi. Nyt voit aiempien tietojen lisäksi myös antaa Ammattiluokan Tilastokeskuksen TK10-koodiston mukaisesti, asettaa työsuhteen voimassaoloksi toistaiseksi voimassaolevan tai määräaikaisen, asettaa työsuhteen tyypiksi kokoaikaisen tai osa-aikaisen sekä asettaa osa-aikaisen työsuhteen tapauksessa osa-aikaisuuden prosentin. Osa-aikaisuuden prosentti on vain raportoitava tieto eikä se vaikuta laskentaan.

 

 

 

Tiedot on nähtävissä myös palkansaajalistauksessa, jossa näet helposti työsuhdetiedot kaikkien palkansaajien osalta. Täällä tiedot näytetään viimeisimmän työsuhteen osalta. Tarjoamme myös massatoiminnot työsuhteen tyypin (kokoaikainen / osa-aikainen) sekä voimassaolon (toistaiseksi voimassaoleva / määräaikainen) asettamiseen.

 

Uudistus on ensimmäinen näkyvä askel kohti Tulorekisteriä. Uusia kenttiä tullaan käyttämään tulorekisterin raportoinnissa vuoden kuluttua. Suosittelemmekin tallentamaan tiedot kattavasti työsuhteille, jotta tulorekisterin hyödyntäjätahot saavat tarvitsemansa tiedot ja tulorekisteristä voi olla aitoa hyötyä palkkoja maksaville tahoille.

 

Työsuhteista tulorekisteriin raportoitavat kentät ovat:

- Työsuhteen tyyppi

- Työsuhteen voimassaolo

- Osa-aikaisuuden prosentti

- Säännöllinen sovittu viikkotyöaika

- Työsuhteen alkupäivä

- Työsuhteen päättymispäivä

- Työsuhteen päättymisen syy

- Ammattinimikkeen koodi uudesta ammattinimikevalikosta

- Ammattinimike

 

Tulemme jatkamaan työsuhteiden kehittämistä tulorekisteriä varten siirtämällä viikkotyöajan palkkamallin asetuksista työsuhdekohtaiseksi tiedoksi. Tämä mahdollistaa nykyistä kevyemmin myös poikkeavaa työaikaa tekevien palkkojen laskennan.

Olemme julkaisseet palkansaajan tietoihin oman sivunsa koulutusten seuraamiseen. Tavoitteenamme on tukea Netvisorin HR-toiminnallisuutta mahdollistamaan kevyt henkilötietojen seuranta yritystasolla samassa järjestelmässä yrityksen muiden tärkeiden tietojen kanssa. Työ jatkuu vielä ja uusia muutoksia tulee lisää lähiviikkoina.

 

Palkansaajan tiedoissa on nyt uusi sivunsa koulutuksille. Koulutuksissa näkee kaikki palkansaajan käymät koulutukset ja näistä olennaisimman voi merkitä päätutkinnoksi, joka on nähtävissä myös palkansaajalistauksessa.

 

Koulutusten raportointi palkansaajittain:

 

Koulutuksen lisääminen käy helposti "Uusi tutkinto" -painikkeesta:

Koulutukset saa palkansaajittain näkyviin palkansaajalistaukseen valitsemalla koulutustietojen sarakkeet näkyviin

Palkansaajalistauksessa näytetään palkansaajan ylin koulutustaso.

Kaikki palkansaajien lomia koskevat tiedot on Netvisorissa koostettu yhdelle raportille ja tämä raportti on nyt nähtävissä. Raportille pääset kohdasta Palkat - Lomat: Lomatapahtumien raportti.

 

Lomasaldot ajankohdan mukaan

Raportin avulla on haettavissa lomasaldot tiettynä ajankohtana esimerkiksi tilinpäätöshetkeen tai muuhun täsmäytysajankohtaan. Oletuksena näet nykyhetken tilanteen, mutta ajankohtaa vaihtamalla voidaan palata esimerkiksi vuodenvaihteen ajankohtaan.

 

Raportilla tiedot ilmoitetaan ansainnan mukaisesti kohdistettuna palkkajakson päättymispäivän kuukauteen. Lomajaksotustositetta muodostettaessa tehty jaksotusmuutos aiempiin kuukausiin vaikuttaa tällä raportilla saldoihin sillä kuulla, jolle muutos on kohdistettu. Lomapäiväkirjanpito näyttää jatkossakin saldon tositevaikutuksen mukaisesti sinä ajankohtana, jolloin jaksotusmuutos on tehty.

 

Yrityksen lomasaldot

Kaikkia palkansaajia koskevalta yhteenvedolta näet palkansaajien tiedot tiiviinä koosteena. Voit nähdä heti esimerkiksi sen, paljonko palkansaajilla on vielä lomapäiviä pidettävissä tai paljonko yrityksellä on maksamatonta lomapalkkaa kertyneenä. Näet myös kenellä on suunniteltuja lomapäiviä, jos ne on kirjattu Netvisorin tuntikirjauksiin.

 

Lomasaldot palkansaajittain

Raportilla voi tarkastella kunkin palkansaajan tietoja yksityiskohtaisemmin. Porautuminen palkansaajan tietoihin kannattaa esimerkiksi silloin kun halutaan selvittää, miten maksamattoman lomapalkan saldo on muodostunut. Kunkin tiedon osalta voidaan porautua tarkemmin tarkastelemaan juuri kyseistä tietoa. Näin voidaan keskittyä paremmin siihen, mitä ollaan tarkastelemassa. On myös mahdollista avata kaikki palkansaajan tiedot nähtäväksi kerralla.

 

Kaikkien tietojen osalta raportti sisältää tiedon saldon kertymisestä joko alkusaldojen tai laskennan kautta; saldon vähenemisen lomien kirjaamisen, pitämisen ja maksamisen kautta sekä kumulatiivisen tilanteen kertymien ja vähennysten suhteesta ko. ajankohtana.

 

Lomapalkan ja lomarahan osalta kertymät ja maksetut summat näytetään lomalaskentatavoittain käsiteltyinä.

 

Lomatapahtumien raportti on nähtävissä vain uudistetussa lomalaskennassa. Jos et ole vielä siirtynyt uuden lomalaskennan pariin ja kiinnostuit raportista, ota uudistettu lomalaskenta käyttöön ensin. Tietoa käyttöönotosta löydät Uudistettu lomalaskenta käytettävissä myös nykyasiakkailla

 

Mitä mieltä olet raportista? Anna palautetta uudistuksesta esimerkiksi kommentoimalla alle.