Ohita navigointi
Kaikki paikat > Netvisor > Blogi > Tekijät Sini Alamäki
1 2 3 Edellinen Seuraava

Netvisor

37 Viestit joiden tekijä on: Sini Alamäki

Tulorekisterin käyttöönotto lähenee. Uusi palkkojen ilmoittamisen malli otetaan käyttöön 1.1.2019. Siitä alkaen maksetuista palkoista tehdään kaikki palkkailmoitukset tulorekisteriin, myös muutokset näihin palkkatietoilmoituksiin tehdään tulorekisterin kautta. Tulorekisterissä palkkalajista käytetään termiä tulolaji. Tiedot tulee ilmoittaa tulorekisteriin käyttämällä tulorekisterin tulolajeja.  Jotta palkkatietoilmoituksen lähettäminen tulorekisteriin on mahdollista, Netvisoriin täytyy kertaalleen kohdistaa palkkalajeille tulolaji, jolla palkka ilmoitetaan. Tämän jälkeen palkkatieto viedään ilmoitukselle automaattisesti asetetun tulolajin mukaisesti. Olemme julkaisseet sivun, jossa yrityksen palkkalajit voidaan kohdistaa tulorekisterin tulolajeille yhdessä näkymässä helposti.

 

Suosittelemme tekemään kohdistukset hyvissä ajoin, jotta kiire ei yllätä vuodenvaihteen lähestyessä.

 

Tulolajien kohdistamisen näkymä

Kohdistamisen työkalu löytyy Palkat - Palkkamallin hallinta - Yrityskohtaiset palkkalajit, josta Toiminnot-valikosta päästään kohdistamiseen valitsemalla “Kohdista palkkalajeja tulolajeihin”.  Järjestelmän toimesta osa palkkalajeista on jo kohdistettu tulolajeille.

 

Kohdistaminen tapahtuu helposti kunkin palkkalajin kohdalla etsimällä valikosta tulolajin niiden palkkalajien kohdalla, jotka halutaan kohdistaa. Huomioithan, että kaikille palkkalajeille ei aseteta tulolajia - vain niille, jotka myöhemmin ilmoitetaan tulorekisteriin. Samalla voidaan asettaa yksikkö palkkalajeille. Aiempi tekstimuotoinen Yksikkö-kenttä tulee poistumaan käytöstä.

 

Katso videolta ohje kohdistamiselle

 

Tulolaji palkkalajin tiedoissa

Kohdistuksen voi tehdä myös palkkalajikohtaisesti kunkin palkkalajin asetuksissa uudessa Tulolaji-kentässä. Vastaavasti tässä listausnäkymässä tehdyt asetukset on nähtävissä palkkalajin asetussivulla.

Tuemme Netvisorissa vain ilmoitustavan 2, joka sisältää täydentävät tulolajit. Näin tietojen hyödyntäjät voivat saada kaikki tarvitsemansa tiedot yhdellä kertaa palkkatietoilmoituksella. Ilmoitustavassa 2 ilmoitettavat ansiot koostuvat kokonaan ilmoitetuista tulolajeista eikä maksajan tarvitse laskea tuloja yhteen. Ilmoitustavasta johtuen valikoista ei löydy 100-alkuisia tulolajeja. Niitä käytetään vain suppeammassa ilmoitustavassa 1.

 

Palkkalajien käsittely vakuutusmaksujen ja työnantajan sairausvakuutusmaksun osalta tullaan linkittämään tulolajien ohjauksiin. Käsittely kunkin tulolajin osalta on kerrottu tässä tulorekisteriorganisaation dokumentissa (sivut 7-9). Kohdistusta tehtäessä apuna voi käyttää myös tulorekisteriorganisaation dokumenttia, jossa kunkin tulolajin käyttöä on selitetty tarkemmin.

 

Tarkempi ohjeistus kohdistamiseen löytyy tukisivuiltamme . Voit lukea lisää tulorekisteristä www.tulorekisteri.fi.

Eazybreak on se helpoin tie työsuhde-etuihin. Eazybreakillä hoidat työtenkijöillesi lounas-, liikunta-, kulttuuri- ja työmatkaedut mobiilisti säästäen samalla aikaa ja rahaa. Netvisor-integraatio automatisoi edun käyttäjien hallinnoimisen ja omavastuiden vähentämisen palkkalaskelmilla.

 

Lue tarkempi kuvaus Eazybreakista MarketPlacesta

 

Käyttöönotto

Jos et ole vielä Eazybreakin asiakas, voit ottaa Eazybreakin käyttöön Netvisor Storesta sivun yläpalkista.

Käyttöönotto on tehty ohjatuksi ja jouhevaksi. Netvisorin ja Eazybreakin toimesta kysymme kaikki tarvittavat tiedot ja tämän jälkeen käyttöönotto on tehty. Käyttöönoton voi tehdä yrityskäyttäjä, TPK ja yrityksen pääkäyttäjä.

 

Mikäli yrityksellä on jo Eazybreak käytössä ja halutaan hyödyntää uudistuksen tuomaa automaatiota käytettyjen etujen tuomisessa Netvisorin palkanlaskentaan, tulee toimintamalli varmistaa vielä etukäteen.

 

Etujen käyttäminen

Etujen käyttäminen tapahtuu mobiilisti. Työntekijän tulee ladata Eazybreak-sovellut puhelimeensa ja maksu tapahtuu tätä sovellusta käyttäen. Lisätietoja palvelusta voi lukea eazybreak.fi -sivuilta, jossa on ohjeet niin työnantajalle kuin työntekijällekin.

 

Edut palkanlaskentaan

Käytetyt edut tuodaan automaattisesti rajapinnan yli työaikakirjauksiin ja sieltä palkanlaskentaan. Työaikaa ei kulu enää lainkaan tietojen koostamiseen ja tallentamiseen.

Tietoturva on meille todella tärkeää. Haluamme tukea myös asiakkaitamme GDPR:n eli uuden tietoturva-asetuksen vaatimusten kattamisessa. Tarjoamme mahdollisuuden toimittaa palkkatiedot Netvisorin sisällä tietoturvallisesti ja tehokkaasti.

 

 

NetBoxi kuuluu Netvisorin palkanlaskentapalveluun eikä siitä veloiteta omaa maksua.

 

Viestien lähettäminen

 

NetBoxia voivat käyttää kaikki yrityksen käyttäjät. Olit sitten yrittäjä, yrityksen HR tai palkansaaja, voit lähettää ja lukea viestejä. Lähetetyn viestin voivat lukea kaikki ne, joilla on Palkanlaskija- eli P-rooli yritykseen sekä tietenkin henkilö, joka viestin on alunperin lähettänyt. Viestissä voit lähettää tekstiä tai liitetiedostoja, katettuna ovat yleisimmät tiedostomuodot kuvien, tekstitiedostojen ja taulukkolaskennan tiedostojen toimittamiseen. Esimerkiksi uuden verokortin toimittaminen on näin todella helppoa.

 

 

Viestien lähettäminen tapahtuu avaamalla NetBoxi sivun yläosasta.

 

Viestien lukeminen

NetBoxi-ikonin vieressä näet notifikaation, joka ilmoittaa lukemattomien viestien määrän. Viesti muuttuu automaattisesti luetuksi kun näet sen NetBoxin ikkunan avaamalla. Viesti muuttuu kaikilta käyttäjiltä luetuksi myös tilanteessa, jossa joku käyttäjä arkistoi viestin.

 

Jos viestissä on epäselvyyttä tai lähettäjälle halutaan  muuten viestiä  toimitettuun viestiin liittyen, voidaan viestiin vastata pienen sinisen nuolen kautta löytyvästä vastaamistoiminnosta. Myös vastausviestiin voidaan liittää liitteitä. Vastausviesti kohdistuu aina alkuperäiseen viestiin eikä aloita uutta viestiketjua.

 

Viestien arkistoiminen helpottaa viestien hallintaa. Arkistoimalla voit osoittaa, että viesti on käsitelty eikä siihen tarvitse enää kiinnittää huomiota. Näin esimerkiksi voidaan osoittaa, että  toimitettu verokortti on tallennettu palkansaajan tietoihin.

 

Viestejä ei voi poistaa lähettämisen jälkeen. Viestin lähetyksen yhteydessä näytetään lähtevän viestin tietoja hetken aikaa, jolloin lähettämisen voi vielä perua. Kun viesti on lähtenyt sen sisältämä liite voidaan poistaa. Tällöin viestiketjuun jää tieto siitä, että tästä yhteydestä on poistettu liite ja poistamisen tiedot.

 

Käyttöönotto

NetBoxi tulee automaattisesti päälle yrityksiin, joissa on Palkanlaskenta-palvelu päällä. Teidän ei siis tarvitse tehdä mitään Netvisorissa. On kuitenkin hyvä sopia yhteiset käytännöt yrityksessä palvelun hyödyntämiseen. Toiminnon perusperiaatteisiin saa tiivistelmän heti NetBoxin avaamisen yhteydessä. Ensimmäinen viesti on jo lähetetty sinulle. Siinä kerromme NetBoxin käytöstä

 

Kannattaa kiinnittää huomiota yrityksessä asetettuihin käyttöoikeuksiin, jotta mahdolliset arkaluontoiset tiedot eivät päädy sellaisille henkilölle nähtäviksi, joilla näihin tietoihin ei ole oikeutta. Yritysvalikon Käyttäjät ja Roolit -sivulta löydät tiedot asetetuista Palkanlaskija-oikeuksista.

 

Tarvittaessa palvelun voi kytkeä pois sähköisistä palvelukanavista.

 

Tukisivuiltamme voit lukea tarkemmat ohjeet toiminnon hyödyntämiseen: NetBoxi

Palkansaajan työskentelypiste voidaan jatkossa raportoida Netvisorissa. Toimipaikat ovat nähtävissä palkansaajalistauksessa Yhteystietojen osiossa.

 

 

Toimipaikkojen lisääminen yritykselle

Toimipaikat asetetaan yrityskohtaisesti. Pääset lisäämään toimipaikkoja yritysvalikon kohdasta "Toimipaikat". Yrityksen perustietojen sivulle on myös lisätty linkki toimipaikkojen sivulle.

Toimipaikkojen sivulla listataan aiemmin lisätyt toimipaikat sekä mahdollistetaan uuden toimipaikan lisääminen.

Toimipaikan tiedoissa kysytään toimipaikan nimi sekä osoitetiedot. Voit osoitetietojen sijaan antaa halutessasi myös Tilastokeskukselta saatavan toimipaikkatunnuksen, jos tämä on tiedossasi.

Toimipaikan voi myös passivoida, jonka jälkeen se ei ole enää valittavissa palkansaajille, jos kyseisessä toimipaikassa ei enää työskennellä.

 

Toimipaikkojen asettaminen palkansaajille

Toimipaikan voi lisätä palkansaajalistauksessa massatoiminnolla valitsemalla käsiteltävät palkansaajat sekä toimintovalikosta "Muokkaa perustietoja" -> "Aseta toimipaikka"

Yksittäiselle palkansaajalle toimipaikan voi asettaa myös palkansaajan tietojen sivulla, jossa Yhteystiedot-osioon on lisätty valikko yritykselle lisätyistä toimipaikoista.

Uudistus on osa Netvisorin valmistautumista tulorekisteriin. Toimipaikkatieto osoitetietoineen tai toimipaikkatunnuksineen tullaan ilmoittamaan palkkatietoilmoituksella kun tulorekisteri-ilmoittaminen tulee. Suosittelemme toimipaikkatiedon asettamista palkansaajille, jotta ilmoitus voidaan antaa tulorekisteriin mahdollisimman kattavasti.

Lomalaskennan toiminnallisuudet ovat kehittyneet entisestään. Olemme muuttaneet työsuhteen päättyessä maksettavan lomakorvauksen käsittelyä niin, että tämä näkyy jatkossa palkkalaskelmalla suoraan lomakorvauksena.

 

Kun olet maksamassa palkansaajalle työsuhteen päättyessä kertyneet lomat, päätä ensin palkansaajan työsuhde palkansaajan tiedoissa. Sen jälkeen muodosta palkkalaskelma.

 

Tämän jälkeen palkkalaskelman muokkausikkunassa valitse "Laske lopputili" sekä se, miten lomaraha käsitellään.

Palkkalaskelmalle muodostuu automaattisesti palkkalajit lomakorvauksesta eriteltyinä siten, että laskelmalta käy ilmi lomapalkan ja lomarahan osuudet.

Kun palkkaprosessi on valmis, siirry normaalisti velvoitteisiin. Lomapalkkajaksotuksen osalta nollataan kyseisen palkansaajan lomakertymät kirjanpidosta automaattisesti, jos maksettu lomakorvaus ei täsmää aiemmin tehtyihin jaksotuksiin. Näin kirjanpito on automatisoitu huomioimaan työsuhteen päättymisen. Lomapalkkojen sivukulujen osalta käsittely toimii kuten normaalia lomapalkkaa ja lomarahaa maksettaessa. Maksettu lomapalkkavelan sivukulu puretaan automaattisesti kuukauden seurantanäkymässä.

 

Muutos vaikuttaa lomalaskentatavan asetuksiin. Kunkin lomalaskentatavan "Maksettavat"-osioon on lisätty kaavat "Lomakorvaus lomapalkasta..." ja "Lomakorvaus lomarahasta...". Muutokset tulevat näkyviin automaattisesti eikä kaavamuutoksia tarvitse tehdä. Näitä kaavoja käytetään lopputilin laskennassa. Kaavat näkyvät myös palkkamalleilla palkkalajien listauksessa ja ovat oletuksena näkyvissä palkkalaskelmalla.

Huomaathan, että toiminnallisuutta ei löydy vanhasta lomalaskennasta. Mikäli yrityksessä on käytössä vielä vanha lomalaskenta ja haluatte hyötyä tästä toiminnallisuudesta, kannattaa siirtyä uudistettuun lomalaskentaan. Tähän ohjeistus löytyy tukisivultamme.

Netvisor maksaa automaattisesti lomapalkat pidettyjen lomapäivien perusteella. Samalla on maksettu lomarahat vastaavasti näiden pidettyjen päivien suhteessa. Olemme nyt mahdollistaneet yhtä helpon käsittelyn myös niihin tilanteisiin, joissa lomarahat maksetaan yrityksen käytännön mukaisesti keskitetysti joinain tiettyinä kuukausina.

 

Hyötyäksesi muutoksesta käy palkkamallin "Loma-asetukset"-välilehdellä valitsemassa "Lomarahojen maksaminen"-valikosta "Älä ehdota lomarahapäivien maksamista".

 

Tallennettuasi muutoksen, palkkaperusteiden tarkastusikkunaan tulee toiminto, jolla voit valita maksettavien lomarahojen määrän. Oletuksena lomarahapäivien kenttä jää tyhjäksi, vaikka lomaa olisi pidetty ja lomapalkkaa maksettaisiin. Näin kenttiä ei tarvitse jatkossa enää tyhjentää silloin kun lomarahaa ei makseta lomapalkan yhteydessä.

 

Tarkistamme automaattisesti kuinka monelta päivältä palkansaajalle voidaan maksaa lomarahoja ja merkittyä maksettavaa määrää pienennetään tarvittaessa. Näin lomarahoja maksettaessa ei tarvitse tehdä manuaalisia muokkauksia edes sellaisten henkilöiden kohdalla, joilla esimerkiksi työsuhde on vasta alkanut.

 

 

Tukisivujen ohje löytyy täältä: Lomarahojen koostettu maksaminen

 

Jos olet tyytyväinen nykymalliin ja maksatte lomarahat samaan aikaan lomapalkan kanssa, ei sinun tarvitse tehdä mitään muutoksia.

Julkaisimme viikkopäivityksessä seuraavat uudistukset ja parannukset:

 

Yleinen

 • Netvisor-välilehden ja osoiterivin ikoni on muutettu Netvisor-logoksi aiemmin näytetyn Visma-logon tilalle.

 

Palkat

 • Yhtenäistimme yhtäjaksoisen työsuhteen alkupäivän, työsuhteen alkupäivän ja työsuhteen päättymispäivän vaikutukset tarkasteltavan palkkakauden päivämääriin palkkalaskelmalla, verkkopalkkalaskelmalla ja palkkatodistuksella.
 • "Seuraavat palkanmaksut" -widget on korjattu ohjaamaan palkkajaksojen listaukseen.
 • "Lomaoikeuden hallinta" -näkymän käyttöoikeustarkistus on yhtenäistetty palkansaajalistauksen kanssa.
 • Korjasimme virheen, jossa palkansaajien lisääminen ei onnistunut IE 11 -selaimella, jos yrityksellä oli käytössä palkansaajien lisätietokenttiä.

 

Myynti

 • Muutettiin palvelukorin hinnan käsittely tallennuksen yhteydessä samaan tapaan, mikä on myyntilaskun näkymässä (netto- ja bruttohinta).
 • Sopimuslaskutuksen riviselitteisiin lisättiin uudet muuttujat, joilla voidaan asettaa kuukauden nimet myös englanninkielisinä sekä ruotsikielisenä.
 • Sopimuslaskutuksen palvelukorien näkymissä linkki asiakaslistaukseen ei ole enää riippuvainen CRM-osiosta ja linkki ohjaa nyt perusasiakaslistaukseen (menun Myynti-osio).

 

Ohjelmistorajapinta

 • Uudistettu rajapintatunnusten hallintasivu. Käyttäjä voi nyt tarvittaessa poistaa rajapintatunnuksensa käytöstä.

Viikkotyöaikaa on perinteisesti hallittu palkkamallin "Työajan kirjaus"-välilehdellä (Palkat - Palkkamallien hallinta - Valitun palkkamallin "Työajan kirjaus"-välilehti ja "Viiden työpäivän viikkotyöaika"-kenttä). Tämä kenttä ohjaa myös liukumien laskennassa sitä, mihin tehtyä tuntikirjausta verrataan.

Työntekijän työsuhteelle voidaan nyt tallentaa myös henkilökohtainen työaika "Säännöllinen työaika"-kenttään. Jatkossakin tieto voidaan antaa palkkamallille koostetusti kaikille palkansaajille. Jos työntekijä tekee lyhennettyä työviikkoa tai muuten muista poikkeavaa työaikaa, voidaan hänelle antaa tieto työsuhteelle. Liukumien laskennassa käytetään hänen kohdallaan tätä työsuhteelle annettua arvoa.

Työsuhteiden tietoja voi tarkastella palkansaajalistauksessa koostetusti.

Tuntikirjauksissa esimerkin palkansaajat ovat tehneet samanlaiset työviikot. Kikka työskentelee kokoaikaisena ja hänelle liukumat käsitellään palkkamallin asetuksen mukaisesti, koska yliajavaa tietoa ei ole annettu työsuhteelle. Tämä on jo aiemmin käytössä ollut tapa. 

Ossi taas on osa-aikainen ja tekee 30 viikkotunnin sopimuksella töitä. Tämä tieto on asetettu työsuhteelle, katso ylempi kuva. Ossille liukumaa kertyy kaikilta muilta päiviltä paitsi keskiviikolta, joka on ollut hänen työsopimuksensa mukainen työpäivä.

Palkanlaskennassa molemmat henkilöt voidaan käsitellä samassa prosessissa eikä viikkotyöajan eroavaisuus vaikuta laskentaan tai valittaviin asetuksiin.

Tulorekisterin tullessa ensi vuoden alussa tämä tieto tullaan toimittamaan ilmoituksille työsuhteelta, jos tieto on annettu ja palkkamallilta, jos tietoa ei ole annettu ja se löytyy palkkamallilta. Tieto on tulorekisteri-ilmoituksella vapaaehtoinen, mutta suositeltavaa antaa, jotta tietojen hyödyntäjät voivat saada kerralla kaikki tarvitsemansa tiedot.

Kiinnostaako tulorekisteri? Oletko vielä epävarma tulevista muutoksista ja siitä, mikä kaikki muuttuu? Osallistu verkkoseminaariin 8.2.2018 klo 13:00 - 14:30. Lue lisää ja ilmoittaudu: Tulorekisteri: Mikä muuttuu palkkojen ilmoittamisessa 2019? - Verohallinto Kohderyhmää ovat erityisesti yritykset ja tilitoimistot.

 

Netvisor ja Visma eivät ole mukana verkkoseminaarin organisoimisessa. Tulemme viestimään Netvisorin muutoksista tulorekisteriin liittyen mm. täällä Communityssä. 

Palkansaajan työsuhteet on uudistunut uuteen raikkaampaan ilmeeseen. Muutos koskee työsuhteiden listausta sekä yksittäisen  työsuhteen lisäämistä tai muokkaamista.

Työsuhteet löydät jatkossakin palkansaajan tiedoista omasta välilehdestään. Työsuhteiden listaussivun muutoksen myötä listaukseen on haettavissa aiempaa monipuolisemmin tietoja näkyviin. Palkansaajan tiedoissa näet tiedot kaikilta palkansaajan työsuhteilta.

 

 

Työsuhteelle on tullut uusia tietokenttiä asetettavaksi. Nyt voit aiempien tietojen lisäksi myös antaa Ammattiluokan Tilastokeskuksen TK10-koodiston mukaisesti, asettaa työsuhteen voimassaoloksi toistaiseksi voimassaolevan tai määräaikaisen, asettaa työsuhteen tyypiksi kokoaikaisen tai osa-aikaisen sekä asettaa osa-aikaisen työsuhteen tapauksessa osa-aikaisuuden prosentin. Osa-aikaisuuden prosentti on vain raportoitava tieto eikä se vaikuta laskentaan.

 

 

 

Tiedot on nähtävissä myös palkansaajalistauksessa, jossa näet helposti työsuhdetiedot kaikkien palkansaajien osalta. Täällä tiedot näytetään viimeisimmän työsuhteen osalta. Tarjoamme myös massatoiminnot työsuhteen tyypin (kokoaikainen / osa-aikainen) sekä voimassaolon (toistaiseksi voimassaoleva / määräaikainen) asettamiseen.

 

Uudistus on ensimmäinen näkyvä askel kohti Tulorekisteriä. Uusia kenttiä tullaan käyttämään tulorekisterin raportoinnissa vuoden kuluttua. Suosittelemmekin tallentamaan tiedot kattavasti työsuhteille, jotta tulorekisterin hyödyntäjätahot saavat tarvitsemansa tiedot ja tulorekisteristä voi olla aitoa hyötyä palkkoja maksaville tahoille.

 

Työsuhteista tulorekisteriin raportoitavat kentät ovat:

- Työsuhteen tyyppi

- Työsuhteen voimassaolo

- Osa-aikaisuuden prosentti

- Säännöllinen sovittu viikkotyöaika

- Työsuhteen alkupäivä

- Työsuhteen päättymispäivä

- Työsuhteen päättymisen syy

- Ammattinimikkeen koodi uudesta ammattinimikevalikosta

- Ammattinimike

 

Tulemme jatkamaan työsuhteiden kehittämistä tulorekisteriä varten siirtämällä viikkotyöajan palkkamallin asetuksista työsuhdekohtaiseksi tiedoksi. Tämä mahdollistaa nykyistä kevyemmin myös poikkeavaa työaikaa tekevien palkkojen laskennan.

Olemme julkaisseet palkansaajan tietoihin oman sivunsa koulutusten seuraamiseen. Tavoitteenamme on tukea Netvisorin HR-toiminnallisuutta mahdollistamaan kevyt henkilötietojen seuranta yritystasolla samassa järjestelmässä yrityksen muiden tärkeiden tietojen kanssa. Työ jatkuu vielä ja uusia muutoksia tulee lisää lähiviikkoina.

 

Palkansaajan tiedoissa on nyt uusi sivunsa koulutuksille. Koulutuksissa näkee kaikki palkansaajan käymät koulutukset ja näistä olennaisimman voi merkitä päätutkinnoksi, joka on nähtävissä myös palkansaajalistauksessa.

 

Koulutusten raportointi palkansaajittain:

 

Koulutuksen lisääminen käy helposti "Uusi tutkinto" -painikkeesta:

Koulutukset saa palkansaajittain näkyviin palkansaajalistaukseen valitsemalla koulutustietojen sarakkeet näkyviin

Palkansaajalistauksessa näytetään palkansaajan ylin koulutustaso.

Kaikki palkansaajien lomia koskevat tiedot on Netvisorissa koostettu yhdelle raportille ja tämä raportti on nyt nähtävissä. Raportille pääset kohdasta Palkat - Lomat: Lomatapahtumien raportti.

 

Lomasaldot ajankohdan mukaan

Raportin avulla on haettavissa lomasaldot tiettynä ajankohtana esimerkiksi tilinpäätöshetkeen tai muuhun täsmäytysajankohtaan. Oletuksena näet nykyhetken tilanteen, mutta ajankohtaa vaihtamalla voidaan palata esimerkiksi vuodenvaihteen ajankohtaan.

 

Raportilla tiedot ilmoitetaan ansainnan mukaisesti kohdistettuna palkkajakson päättymispäivän kuukauteen. Lomajaksotustositetta muodostettaessa tehty jaksotusmuutos aiempiin kuukausiin vaikuttaa tällä raportilla saldoihin sillä kuulla, jolle muutos on kohdistettu. Lomapäiväkirjanpito näyttää jatkossakin saldon tositevaikutuksen mukaisesti sinä ajankohtana, jolloin jaksotusmuutos on tehty.

 

Yrityksen lomasaldot

Kaikkia palkansaajia koskevalta yhteenvedolta näet palkansaajien tiedot tiiviinä koosteena. Voit nähdä heti esimerkiksi sen, paljonko palkansaajilla on vielä lomapäiviä pidettävissä tai paljonko yrityksellä on maksamatonta lomapalkkaa kertyneenä. Näet myös kenellä on suunniteltuja lomapäiviä, jos ne on kirjattu Netvisorin tuntikirjauksiin.

 

Lomasaldot palkansaajittain

Raportilla voi tarkastella kunkin palkansaajan tietoja yksityiskohtaisemmin. Porautuminen palkansaajan tietoihin kannattaa esimerkiksi silloin kun halutaan selvittää, miten maksamattoman lomapalkan saldo on muodostunut. Kunkin tiedon osalta voidaan porautua tarkemmin tarkastelemaan juuri kyseistä tietoa. Näin voidaan keskittyä paremmin siihen, mitä ollaan tarkastelemassa. On myös mahdollista avata kaikki palkansaajan tiedot nähtäväksi kerralla.

 

Kaikkien tietojen osalta raportti sisältää tiedon saldon kertymisestä joko alkusaldojen tai laskennan kautta; saldon vähenemisen lomien kirjaamisen, pitämisen ja maksamisen kautta sekä kumulatiivisen tilanteen kertymien ja vähennysten suhteesta ko. ajankohtana.

 

Lomapalkan ja lomarahan osalta kertymät ja maksetut summat näytetään lomalaskentatavoittain käsiteltyinä.

 

Lomatapahtumien raportti on nähtävissä vain uudistetussa lomalaskennassa. Jos et ole vielä siirtynyt uuden lomalaskennan pariin ja kiinnostuit raportista, ota uudistettu lomalaskenta käyttöön ensin. Tietoa käyttöönotosta löydät Uudistettu lomalaskenta käytettävissä myös nykyasiakkailla

 

Mitä mieltä olet raportista? Anna palautetta uudistuksesta esimerkiksi kommentoimalla alle.

Tulorekisteri tulee helpottamaan työnantajien raportointitaakkaa eri viranomaisille ja tehostamaan palkanlaskennan arkea. Netvisorin tuotekehityksessä muutos tulee vaatimaan paljon työtä, mutta lopputulos tulee olemaan kaiken tuon työn arvoinen. Onhan asiakkaidemme tehokas arki meidän työn keskipisteessä.

 

Hallituksen esitys laeiksi tulotietojärjestelmästä (HE 134/2017) eli tuttavallisemmin tulorekisteristä julkaistiin eilen. Tämän myötä lainsäädäntöä tullaan muuttamaan jo pitkään työstetyn tulorekisterin mahdollistamiseksi. Valtiovarainministeriöntiedotteen voit lukea oheisesta linkistä: Tulorekisteri yksinkertaistaa palkkatietojen ilmoittamista - Artikkeli - Valtiovarainministeriö

 

Muutos tulee helpottamaan huomattavasti ilmoittamiseen liittyvää byrokratiaa asiakkaillemme. Täällä Netvisorin tuotekehityksessä uudistukseen liittyvät toimet ovat jo työn alla. Tulorekisterihankkeen dokumentaation perusteella ollaan tekemässä määrittelytyötä ja suunnitelmia. Tulemme myös hyödyntämään yhteistyötä koko konsernin tasolla, jotta jokaisen tuotteen ei tarvitse käydä muutostyötä läpi koko sen laajuudessaan. Muutokset tulevat näkyviin asiakkaillemme pikkuhiljaa vuoden 2018 aikana ja tiedotamme näistä kun muutokset konkretisoituvat. Olemme hyvin valmiina uuteen ilmoittamismenettelyyn kun se otetaan käyttöön.

 

Tulorekisteri on ilmoitusjärjestelmä, joka tulee korvaamaan 2019 alusta muut palkkojen ilmoittamisen keinot eri viranomaisille ja muille tahoille. Ilmoittaminen tulee tapahtumaan reaaliaikaisesti kustakin palkansaajan maksutapahtumasta. Käytäntö korvaa mm. palkkojen vuosi-ilmoituksen ja oma-aloitteisten verojen työnantajasuoritusten ilmoittamisen verottajalle, palkkatodistuksen sekä useita muita ilmoituksia. 

Viikkopäivityksessä julkaisimme seuraavat uudistukset ja parannukset:

 

Myynti

 • Poistettu käytöstä vanhat myyntilaskulistausnäkymät.
 • Estetty materiaalin lähettäminen tuplana Prinetin palveluun
 • Hyvityslaskun tulosteelle muodostuu nyt otsikoksi "Hyvityslasku" aiemman "Lasku" -otsikon sijasta.
 • Lisätty tieto korkolaskuista asiakkaan nimen perään myyntilaskulistauksiin.

 

Osto

 • Lisätty getpurchaseinvoice.nv-rajapintaresurssiin tiliöintiehdotus ja toimittajan pankkitili.

 

Palkanlaskenta

 • Tavoitepalkkalaskuriin palautettu laskennalliset palkkalajit näkyviin.
 • Kausivelvoitteen tarkastusnäkymässä nollasummaisiin arvoihin porauduttaessa on ollut virheellinen tarkistus, joka on nyt korjattu.

 

Henkilöstö

 • Lisätty palkansaajan työsuhteisiin mahdollisuus syöttää koeajan päättymispäivämäärä uutta palkansaajaa perustettaessa sekä työsuhteen tiedoissa.
 • Lisätty portaikkoverokortille kenttä edellisen työnantajan maksamista palkoista.

 

Työaika

 • Huomautetaan palkansaajille, jos työajankirjaus-sivulta yrittää poistua tallentamatta muutoksia.

 

Mobiili

 • Korjattu virhe, jossa Mobile Scannerissa tositteen liitteen lisäys ei onnistunut liian pitkän kommenttikentän tekstin vuoksi.

 

Liiketoiminnanohjaus

 • Korjattu virhe, jossa kassavirtaennusteen alareunan yhteenvedon "Pankkitileillä käytettävissä" saldossa oli mukana käytöstä poistetut tilit.
 • Tunnuslukujen laskennan ohjelinkitys korjattu oikeaksi.

 

CRM

 • Tehtävän muokkauksessa näytetään jatkossa vain aktiiviset myyjät.
 • Korjattu virhe, jossa uusi asiakas tallentui aina henkilöasiakkaana.

Viikkopäivityksessä julkaisimme seuraavat uudistukset ja parannukset:

 

Ostot

 • Uudistettu ostolaskujen automaattinen käsittely. Lue toiminnosta Kohti 100% automaatiota ostolaskujen käsittelyssä
 • Korjattu ongelma ostotilausten tuoteryhmäraportissa mikäli tuotteen nimi on muuttunut
 • Myyntisuorituslistan nouto -resurssin (salespaymentlist.nv) vastaukseen lisätty suorituksen pankkitilin/maksutavan nimi sekä tilinumero, mikäli kyseessä oli pankkitili.
 • Ostolaskun tuonnin yhteydessä luodulle pankkitilille annetaan jatkossa nimeksi: 'Luotu ostolaskun perusteella: #Laskunumero'. Lisäksi toimittajalle voidaan jatkossa tallentaa toimittajakoodi, jos se on annettu

 

Myynti

 • Muutettu myyntilaskulistausten "toimipaikka"-sarakkeen toimintaa siten, että ensisijaisesti sarakkeeseen haetaan laskulta tieto kentästä "Toimipaikka" ja toissijaisesti kentästä "Toimipaikan nimi".
 • Korjattu vika, joka aiheutti ALV-tunnusten puuttumisen tositteilta päivitettäessä myyntilaskun tila avoimeksi rajapinnan kautta.
 • Korjattu käyttöliittymän virhe, jossa rajapinnasta tuotujen myyntitilausten näytettiin lähtevän automaattilähetyksessä, vaikka toimintoa ei ole tuettu Netvisorissa.

 

Mobiili

 • Sisäänkirjautuminen m.netvisor.fi kautta ohjaa jatkossa Netvisorin mobiilisivulle kun käytetään Netvisor ID:tä

 

Työaika

 • Parannettu työajan hyväksyntänäkymän virheviestiä tilanteissa, joissa syötetty virheelliset arvot.

 

CRM

 • Lisätty "oman tiimin tehtävät" listaukseen näkyviin tehtäville annetut aika-arviot.

 

Kirjanpito

 • Tositeselailu-raportti on muutettu näyttämään myös tositteet, joilla ei ole yhtään tositeriviä.
 • Aineistokopion tilikausilistaukseen on lisätty vaihtoehto "Vahvistettu". 

 

Yleiset

 • Rajapintapalvelun käsittelyhistoriaan lisätty näkyviin paremmin, milloin ja kuka/mikä on kytkenyt rajapinnan päälle tai pois. Muutos huomioi erityisesti sen, jos rajapinta on kytketty päälle jonkin rajapintatapahtuman perusteella.
 • Lukitukset-widgetin oikeuksia muutettu seuraavasti: Widget vaatii näkyäkseen kirjanpitäjä tai palkanlaskijaroolin. ALV, Tilikausi ja Ostoreskontra lukitukset näytetään kirjanpitäjäroolilla.  Palkanlaskenta ja Työaika lukitukset näytetään palkanlaskijaroolilla Widget on lisätty myös widget-gallerian Palkat-osioon.
 • Sivujen osoitteiden validointia parannettu.