Ohita navigointi
Kaikki paikat > Netvisor > Blogi > 2018 > kesäkuu
2018

Julkaisimme viikkopäivityksessä seuraavat uudistukset ja parannukset:

 

Palkat

Myynti

 • Poistimme toimipaikkojen lisäyksestä CRM-rajauksen. Jatkossa asiakaskortille voi luoda tarvitun määrän toimipaikkoja ilman CRM-osioita.

 

Taloushallinto

 • Lisäsimme seuraaville raporteille tietojen exceliin kopiointia helpottavan "kopioi leikepöydälle" -työkalun. Työkalu mahdollistaa tietojen kopioinnin sivulta ilman "maalausta" ja liittämisen exceliin helposti.
  • Päiväkirja
  • Tuloslaskelma, muutosvertailu
  • Tuloslaskelma, budjettivertailu
  • Tuloslaskelma, budjettivertailu ja lisärivit
  • Tuloslaskelma, liikevaihtovertailu
  • Tuloslaskelma muuttuvin kuluin
  • Tase

Haluatko jakaa kokemuksesi yrittäjäpalkan käytöstä? Teemme blogin aiheesta ja haluaisimme kuulla teiltä käyttäjiltä kommentteja kuinka maksaminen sujui. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä ani.rumpu@visma.com

Käyttöönotto

Toiminto löytyy Kotinäkymän sekä Palkat-näkymän widgettinä. Yrittäjäpalkkaa voi käyttää henkilö, joka on Netvisor-käyttäjä ja palkansaaja sekä omaa maksatusoikeuden ja toimintokohtaisista oikeuksista muokkausoikeuden palkanlaskentaan. Jos yrittäjällä on Palkanlaskija-rooli, voi hän ottaa toiminnon käyttöön itse. Jos tämä rooli puuttuu, voi palkanlaskija asettaa toiminnon päälle valitsemalla palkansaajan tiedoista kohdan "Palkansaaja on yrittäjä".

 

Näin helppoa on maksaa itselle palkkaa

yritt_j_palkka_widget.jpg

Kerro ensin paljonko haluat maksaa. Tämän jälkeen valitse haluatko, että palkan sivukulut lisätään maksettavaan palkkaan vai vähennetään maksettavasta palkasta. Käytännössä ylempi valinta asettaa ilmoitetun summan Maksetaan-palkkalajiksi ja alempi Bruttopalkka-palkkalajiksi, josta vielä vähennetään ennakonpidätys ennen maksamista. Valitsemalla "Laske esikatselu" näet esikatselun tulevasta laskelmasta ja voit vielä halutessasi muuttaa antamiasi tietoja.

 

1000 euron palkka niin, että sivukulut lisätään maksettavaan palkkaan:

1000 euron palkka niin, että sivukulut vähennetään maksettavasta palkasta:

Valitsemalla "Vahvista ja maksa", on laskelma muodostettu ja maksettu. Samalla napinpainalluksella toimitetaan myös palkkalaskelma verkkopalkkaan tai tulostuspalveluun ja muodostetaan tosite kyseisestä laskelmasta. Sinun ei siis tarvitse laskelman osalta huolehtia muusta, kuukauden päätteeksi kuukausittaiset velvoitteet on hoidettava kuten ennenkin.

 

Maksulle muodostetaan automaattisesti palkanmaksupäiväksi seuraava pankkipäivä, jos yrittäjäpalkka maksetaan ennen klo 12. Tämän jälkeen palkanmaksupäiväksi muodostetaan tätä seuraava pankkipäivä. Laskelmassa huomioidaan myös luontoisedut, maksetut palkkaennakot ja hyväksytty-tilassa olevat matkalaskukirjaukset.

Palkanlaskija

Sinunkaan työsi palkanlaskijana ei täysin lopu. Käytänössä maksetusta summasta muodostetaan palkkalaskelma joka viedään palkkaprosessin läpi. Näet muodostuneen laskelman vaiheessa "Valmiit palkkalaskelmat". Halutessasi näet palkkalaskelman tarkemmat tiedot ja tehdyt toimenpiteet "Tiedot"-otsikon ikonista klikkaamalla.

Yrittäjäpalkan toiminnallisuus ei automaattisesti käy läpi kuukausittaisia velvoitteita, joten ne on hoidettava vielä joko yrittäjän, palkanlaskijan tai jonkun muun henkilön toimesta.

 

Tarkemmat ohjeet voi lukea tukisivulta: Yrittäjäpalkka – Netvisor tukiportaali

 

Toteutuksessa on hyödynnetty teidän asiakkaiden kommentteja mm. täällä Communityssä. Kiitos jokaiselle osallistuneelle!

Julkaisimme viikkopäivityksessä seuraavat uudistukset ja parannukset:

 

Palkat

 • Palkansaajan IBAN-tilinumero -kentän maksimipituus on kasvatettu 32-merkkiin, joka mahdollistaa myös pitkien ulkomaalaisten tilinumerojen tallentamisen.
 • Korjasimme lomalaskennan alkusaldonäkymästä virheen, joka esti yksittäisen palkansaajan valitsemisen palkansaajavalikosta, jos palkansaajat oltiin ryhmitelty aakkosittain. Palkansaajavalinta oli mahdollista tehdä vain ryhmiteltynä sukunimen ensimmäisten kirjainten mukaisesti.

 

Myynti

 • Poistettu mahdollisuus lähettää ja muokata Prinet-lähetyksiä. Prinet-palvelun korvaavan eShip -palvelun voi ottaa käyttöön Netvisor Storesta.

 

Käyttäjien hallinta

 • Lisätty "Käyttäjät ja roolit"-sivulle linkki, jonka kautta käyttäjähallitsijat pääsevät yrityksen pääkäyttäjän vaihtosivulle

 

Tiliotekäsittely

 • Lisätty ulkomaanmaksuerän kuittaukseen tuplalähetyksen esto

 

Netvisor - Severa -liittymä

 • Korjasimme virheen joka esti työaikatietojen siirron Severasta Netvisoriin

Julkaisimme viikkopäivityksessä seuraavat uudistukset ja parannukset:

 

Palkat

 • Tulorekisterin edellyttämä palkkalajien kohdistaminen tulolajeille on nyt mahdollista. Kohdista palkkalajit helposti koko yrityksen osalta samassa näkymässä. Samalla voi asettaa yksikön tarvittaville palkkalajeille.
 • Lue lisää uudistuksesta ja valmistaudu uuteen ilmoitusmenettelyyn täältä: Tulorekisterin tulolajit kohdistettavissa

 

Matkat

 • Korjasimme virheen, jonka seurauksena matkalaskun laskentakohteen muokkaaminen ei onnistunut.

 

Tuotteet ja varasto

 • Varastohallinnan tuotteiden eräseurantaa on parannettu seuraavasti:
  • Tuotteiden eräseuranta ei ole enää sidottu FIFO -varastonarvostusmenetelmään, vaan sitä voi käyttää kaikissa varastonarvostusmenetelmissä
  • Eräseurannan voi asettaa käyttöön tuotekohtaisesti
  • Erälinkityksiä voi tehdä sekä erilaisten linkitysautomatiikan sääntöjen mukaisesti että manuaalisesti
  • Lisäksi linkitystyökalujen ulkoasu on uudistettu.

 

Myynti ja Osto

 • Nostimme asiakas- sekä toimittajaluettelon listausnäkymien maksimiosumien määrän viidestä tuhannesta kymmeneen tuhanteen. Lisäksi lisäsimme molempiin listausnäkymiin sivutuksen, joka helpottaa näkymien käsittelyä ja lyhentää sivujen latausaikaa.
 • Poistimme myyntilaskun ja myyntitilauksen tulosteilta lähettäjän osoitetiedoista turhat välimerkit.

 

Konsernit

 • Korjasimme virheen, jonka vuoksi yritysryhmän tulosseurannan tunnuslukuja ei laskettu automaattisesti osalle yrityksistä.

 

Netvisor-Severa-liittymä

 • Muutimme Severasta Netvisoriin tuotavien myyntilaskujen desimaalikäsittelyä tarkemmaksi. Tämä korjaa erot Severan ja Netvisorin laskuilla tilanteessa, jossa laskurivien yksikköhinnoissa on enemmän kuin kaksi desimaalia.

 

Netvisor ID

 • Netvisor ID:stä on julkaistu uusi iOS -versio (1.3.4.)
  • Uusi versio sisältää tuen iOS X:n Face ID -tunnistukselle sekä muita pieniä korjauksia ja parannuksia.

 

Ohjelmistorajapinta

 • Korjasimme palkansaajan tietojen päivityksestä (employee.nv) virheen, jonka seurauksena rajapinta palautti virheen "Työntekijää ei löydy" mikäli palkansaajan perusyritys oli eri kuin se yritys, johon tietoja oltiin päivittämässä.

 

 

Tulorekisterin käyttöönotto lähenee. Uusi palkkojen ilmoittamisen malli otetaan käyttöön 1.1.2019. Siitä alkaen maksetuista palkoista tehdään kaikki palkkailmoitukset tulorekisteriin, myös muutokset näihin palkkatietoilmoituksiin tehdään tulorekisterin kautta. Tulorekisterissä palkkalajista käytetään termiä tulolaji. Tiedot tulee ilmoittaa tulorekisteriin käyttämällä tulorekisterin tulolajeja.  Jotta palkkatietoilmoituksen lähettäminen tulorekisteriin on mahdollista, Netvisoriin täytyy kertaalleen kohdistaa palkkalajeille tulolaji, jolla palkka ilmoitetaan. Tämän jälkeen palkkatieto viedään ilmoitukselle automaattisesti asetetun tulolajin mukaisesti. Olemme julkaisseet sivun, jossa yrityksen palkkalajit voidaan kohdistaa tulorekisterin tulolajeille yhdessä näkymässä helposti.

 

Suosittelemme tekemään kohdistukset hyvissä ajoin, jotta kiire ei yllätä vuodenvaihteen lähestyessä.

 

Tulolajien kohdistamisen näkymä

Kohdistamisen työkalu löytyy Palkat - Palkkamallin hallinta - Yrityskohtaiset palkkalajit, josta Toiminnot-valikosta päästään kohdistamiseen valitsemalla “Kohdista palkkalajeja tulolajeihin”.  Järjestelmän toimesta osa palkkalajeista on jo kohdistettu tulolajeille.

 

Kohdistaminen tapahtuu helposti kunkin palkkalajin kohdalla etsimällä valikosta tulolajin niiden palkkalajien kohdalla, jotka halutaan kohdistaa. Huomioithan, että kaikille palkkalajeille ei aseteta tulolajia - vain niille, jotka myöhemmin ilmoitetaan tulorekisteriin. Samalla voidaan asettaa yksikkö palkkalajeille. Aiempi tekstimuotoinen Yksikkö-kenttä tulee poistumaan käytöstä.

 

Katso videolta ohje kohdistamiselle

 

Tulolaji palkkalajin tiedoissa

Kohdistuksen voi tehdä myös palkkalajikohtaisesti kunkin palkkalajin asetuksissa uudessa Tulolaji-kentässä. Vastaavasti tässä listausnäkymässä tehdyt asetukset on nähtävissä palkkalajin asetussivulla.

Tuemme Netvisorissa vain ilmoitustavan 2, joka sisältää täydentävät tulolajit. Näin tietojen hyödyntäjät voivat saada kaikki tarvitsemansa tiedot yhdellä kertaa palkkatietoilmoituksella. Ilmoitustavassa 2 ilmoitettavat ansiot koostuvat kokonaan ilmoitetuista tulolajeista eikä maksajan tarvitse laskea tuloja yhteen. Ilmoitustavasta johtuen valikoista ei löydy 100-alkuisia tulolajeja. Niitä käytetään vain suppeammassa ilmoitustavassa 1.

 

Palkkalajien käsittely vakuutusmaksujen ja työnantajan sairausvakuutusmaksun osalta tullaan linkittämään tulolajien ohjauksiin. Käsittely kunkin tulolajin osalta on kerrottu tässä tulorekisteriorganisaation dokumentissa (sivut 7-9). Kohdistusta tehtäessä apuna voi käyttää myös tulorekisteriorganisaation dokumenttia, jossa kunkin tulolajin käyttöä on selitetty tarkemmin.

 

Tarkempi ohjeistus kohdistamiseen löytyy tukisivuiltamme . Voit lukea lisää tulorekisteristä www.tulorekisteri.fi.

Julkaisimme viikkopäivityksessä seuraavat uudistukset ja parannukset:

 

Palkat

 • Korjasimme ongelman, jossa Maksetuksi merkityt ja ilman palkkalaskelmalinkitystä olevat lomakirjaukset näkyivät suunniteltuina lomapäivinä.
  • Lisäksi työajansyöttönäkymässä näytetään nyt myös tulevaisuuteen kirjatut lomat suunniteltuina lomapäivinä.
 • Teimme parannuksia lisälaskelmaan:
  • Lisälaskelman muodostamisessa ei oletuksena enää tule palkkaperusteet mukaan. Ne on kuitenkin mahdollista valita mukaan tarvittaessa.
  • Lisäksi lisälaskelmalle tulee aina veropäivien yliajoksi nolla päivää, jotta ennakonpidätyksen laskenta menee oikein.
 • Korjasimme ongelman, jossa samalle palkkakaudelle muodostettu palkkalaskelma ei tietyissä tilanteissa laskenut ennakonpidätystä oikein.

Ostot

 • Korjasimme virheellisyydet ostolaskuihin liittyvistä widgeteistä ja niistä avautuvista listauksista:
  • Etusivun widgetin "Avoimet ostot ja tilisiirrot" kohta "Joista erääntyneitä ostolaskuja" ei sisällä enää hylättyjä laskuja
  • Etusivun "Minulla käsittelyssä" kohta "Tiliöimättömät ostolaskut" ei enää sisällä hylättyjä laskuja
  • Ostot-sivun "Minulla käsittelyssä" kohta "Tiliöimättömät ostolaskut" ei enää sisällä hylättyjä laskuja
  • Ostot-sivun "Tiliöimättömät ostolaskut" -alaosan linkki "Siirry tiliöimättömiin ostolaskuihin ei enää sisällä hylättyjä laskuja.

 

Netvisor-Severa-liittymä

 • Muokkasimme ostolaskurivien siirron siirtohistorian Excel-tulostusta niin, että tulosteessa näytetään rivien kappalemäärät ja sekä yksikkö- että kokonaiskulut.

 

 

 

Julkaisimme 31.5.2018 Netvisoriin täysin uudenlaisen tavan rahoittaa yrityksen toimintaa. Palvelun avulla voit nostaa lainaa yrityksesi kotimaisia B2B-myyntisaataviasi vastaan. Palvelun käyttöönotto ei edellytä voimassa olevaa sopimusta Osuuspankin kanssa vaan palvelu on avoin kaikille. Palvelun tarjoaa OP Ryhmän omistamat Pivo Wallet Oy ja OP Yrityspankki.

 

Lisää tietoa palvelusta löytyy Osuuspankin ylläpitämältä sivustolta OP Laskulaina .

 

 

Palvelu toimii seuraavasti:

 • Käyttöönotto tapahtuu Netvisor Storesta. Asiakas tekee sopimuksen OP:n kanssa palvelun käyttöönoton yhteydessä. Käyttöönotossa asiakkaalle luodaan tarvittava luottotili, ja asiakkaan kotimaiset B2B-myyntilaskut lähetetään OP:lle automaattisesti luototusta varten.
 • Asiakkaan nostettavissa oleva lainasummasta perustuu avoinna oleviin myyntisaataviin. Luoton maksimimäärä on nähtävillä Netvisor-palvelussa, ja asiakas voi tehdä luoton siirron omalle tililleen Netvisorin kautta. Luotto siirtyy tilille asiakkaan tilipankista riippuen 1-3 pankkipäivässä.
 • Kun asiakas on ottanut palvelun käyttöönsä, kaikki yrityksen B2B-myyntisaatavat ohjataan OP:n luottotilille siihen asti, kunnes palvelu irtisanotaan. HUOM! Mikäli laskuja suoritetaan ohi OP:n luottotilin, voidaan Laskulaina-palvelu sulkea.
 • Palvelun irtisanominen edellyttää, että laina on kokonaisuudessaan maksettu. Asiakas voi nähdä jäljellä olevan lainasumman Netvisor-palvelusta.


Palvelun käyttöönoton edellyttämät käyttöoikeudet Netvisorissa:

 • Palvelun käyttö edellyttää, että käyttäjällä on jokin näistä käyttöoikeuksista: Käyttäjähallitsija, Tilitoimiston pääkäyttäjä, Yrityskäyttäjä-profiili, Kaikki oikeudet-profiili tai yrityksen pääkäyttäjä.


Seuraavat Netvisor-palvelun moduulit tulee olla käytössä:

 • Kirjanpito
 • Myynti


Hinnoittelu:

 • Netvisor-palvelun käytöstä veloitetaan voimassaolevan hinnaston mukaisesti.
 • Asiakas tekee sopimuksen OP:n kanssa ja OP määrittelee kulloinkin voimassa olevan lainan koron.

Eazybreak on se helpoin tie työsuhde-etuihin. Eazybreakillä hoidat työtenkijöillesi lounas-, liikunta-, kulttuuri- ja työmatkaedut mobiilisti säästäen samalla aikaa ja rahaa. Netvisor-integraatio automatisoi edun käyttäjien hallinnoimisen ja omavastuiden vähentämisen palkkalaskelmilla.

 

Lue tarkempi kuvaus Eazybreakista MarketPlacesta

 

Käyttöönotto

Jos et ole vielä Eazybreakin asiakas, voit ottaa Eazybreakin käyttöön Netvisor Storesta sivun yläpalkista.

Käyttöönotto on tehty ohjatuksi ja jouhevaksi. Netvisorin ja Eazybreakin toimesta kysymme kaikki tarvittavat tiedot ja tämän jälkeen käyttöönotto on tehty. Käyttöönoton voi tehdä yrityskäyttäjä, TPK ja yrityksen pääkäyttäjä.

 

Mikäli yrityksellä on jo Eazybreak käytössä ja halutaan hyödyntää uudistuksen tuomaa automaatiota käytettyjen etujen tuomisessa Netvisorin palkanlaskentaan, tulee toimintamalli varmistaa vielä etukäteen.

 

Etujen käyttäminen

Etujen käyttäminen tapahtuu mobiilisti. Työntekijän tulee ladata Eazybreak-sovellut puhelimeensa ja maksu tapahtuu tätä sovellusta käyttäen. Lisätietoja palvelusta voi lukea eazybreak.fi -sivuilta, jossa on ohjeet niin työnantajalle kuin työntekijällekin.

 

Edut palkanlaskentaan

Käytetyt edut tuodaan automaattisesti rajapinnan yli työaikakirjauksiin ja sieltä palkanlaskentaan. Työaikaa ei kulu enää lainkaan tietojen koostamiseen ja tallentamiseen.