Ohita navigointi
Kaikki paikat > Netvisor > Blogi > 2018 > toukokuu
2018

Julkaisimme viikkopäivityksessä seuraavat uudistukset ja parannukset:

 

Myynti

 

 • Julkaisimme OP Laskulaina -palvelun. OP Laskulaina on täysin digitaalinen rahoituspalvelu, joka toimii osana Netvisor-palvelua.
  • Yrityksen myyntisaatavat toimivat OP Laskulainan vakuutena
  • Nostettavissa oleva lainasumma perustuu avoinna oleviin myyntisaataviin
  • Lue lisää täältä: OP Laskulaina

 

Integraatiot

 • Julkaisimme Netvisor Storen, josta otat helpsti käyttöösi lisäpalveluita ja laajennoksia ilman teknistä osaamista. Palveluvalikoima tulee laajentumaan jatkossa. Ensijulkaisussa Netvisor Storesta voi ottaa käyttöön seuraavat palvelut:
  • OP Laskulaina
  • Eazybreak
  • Smarttime eShip
  • Visma Duetto

 

Osto

 • "Myynti- ja ostoreskontrien oikeudet" oikeuksiin lisättiin uusi oikeus, "Ostolaskujen automaatiosäännöt". Tämä oikeus mahdollistaa käyttäjän pääsyn ostolaskuautomaatiosääntöihin.
 • Ostolaskujen listaukseen lisättiin uusi massatoiminto-painike "Suorita automaatiosäännöt laskuille", jolla voidaan ajaa automaatiosäännöt valituille laskuille. Toiminto vaatii tuon uuden oikeuden, eli  "Ostolaskujen automaatiosäännöt"-oikeuden.

 

Yleiset

 • Netvisorin vanhan käyttöliittymän siirtymäaika päättyi. Kaikki käyttäjät käyttävät jatkossa uutta käyttöliittymää.
 • Vähäisen käytön vuoksi muutimme viestintäpalvelumme kanavia niin, että jatkossa ostolaskujen kierrätyksestä ei lähde enää SMS-viestejä.
  • Käyttäjille (54 kpl) jotka tätä käyttivät, on vaihdettu viestintäkanavaksi sähköposti. Tulemme viestimään heitä vielä erikseen.

Julkaisimme viikkopäivityksessä seuraavat uudistukset ja parannukset:

 

Palkat

 • Haluamme tukea asiakasyritystemme toimintaa GDPR:n eli uuden tietoturva-asetuksen kohdalla. NetBoxi on uusi toiminto, jolla palkkatietoja voi toimittaa tietoturvallisesti ja tehokkaasti Netvisorin sisällä yrityksestä palkanlaskentaan.

 

Taloushallinto

 • Muutimme myyntitilausten esitystapaa kassavirtaennusteessa.
  • Muutoksen myötä myyntitilausten ennustettu päivä pohjautuu myyntitilauksen eräpäivään. Ennen muutosta ennustettu päivä pohjautui myyntitilauksen toimituspäivään.

Tietoturva on meille todella tärkeää. Haluamme tukea myös asiakkaitamme GDPR:n eli uuden tietoturva-asetuksen vaatimusten kattamisessa. Tarjoamme mahdollisuuden toimittaa palkkatiedot Netvisorin sisällä tietoturvallisesti ja tehokkaasti.

 

 

NetBoxi kuuluu Netvisorin palkanlaskentapalveluun eikä siitä veloiteta omaa maksua.

 

Viestien lähettäminen

 

NetBoxia voivat käyttää kaikki yrityksen käyttäjät. Olit sitten yrittäjä, yrityksen HR tai palkansaaja, voit lähettää ja lukea viestejä. Lähetetyn viestin voivat lukea kaikki ne, joilla on Palkanlaskija- eli P-rooli yritykseen sekä tietenkin henkilö, joka viestin on alunperin lähettänyt. Viestissä voit lähettää tekstiä tai liitetiedostoja, katettuna ovat yleisimmät tiedostomuodot kuvien, tekstitiedostojen ja taulukkolaskennan tiedostojen toimittamiseen. Esimerkiksi uuden verokortin toimittaminen on näin todella helppoa.

 

 

Viestien lähettäminen tapahtuu avaamalla NetBoxi sivun yläosasta.

 

Viestien lukeminen

NetBoxi-ikonin vieressä näet notifikaation, joka ilmoittaa lukemattomien viestien määrän. Viesti muuttuu automaattisesti luetuksi kun näet sen NetBoxin ikkunan avaamalla. Viesti muuttuu kaikilta käyttäjiltä luetuksi myös tilanteessa, jossa joku käyttäjä arkistoi viestin.

 

Jos viestissä on epäselvyyttä tai lähettäjälle halutaan  muuten viestiä  toimitettuun viestiin liittyen, voidaan viestiin vastata pienen sinisen nuolen kautta löytyvästä vastaamistoiminnosta. Myös vastausviestiin voidaan liittää liitteitä. Vastausviesti kohdistuu aina alkuperäiseen viestiin eikä aloita uutta viestiketjua.

 

Viestien arkistoiminen helpottaa viestien hallintaa. Arkistoimalla voit osoittaa, että viesti on käsitelty eikä siihen tarvitse enää kiinnittää huomiota. Näin esimerkiksi voidaan osoittaa, että  toimitettu verokortti on tallennettu palkansaajan tietoihin.

 

Viestejä ei voi poistaa lähettämisen jälkeen. Viestin lähetyksen yhteydessä näytetään lähtevän viestin tietoja hetken aikaa, jolloin lähettämisen voi vielä perua. Kun viesti on lähtenyt sen sisältämä liite voidaan poistaa. Tällöin viestiketjuun jää tieto siitä, että tästä yhteydestä on poistettu liite ja poistamisen tiedot.

 

Käyttöönotto

NetBoxi tulee automaattisesti päälle yrityksiin, joissa on Palkanlaskenta-palvelu päällä. Teidän ei siis tarvitse tehdä mitään Netvisorissa. On kuitenkin hyvä sopia yhteiset käytännöt yrityksessä palvelun hyödyntämiseen. Toiminnon perusperiaatteisiin saa tiivistelmän heti NetBoxin avaamisen yhteydessä. Ensimmäinen viesti on jo lähetetty sinulle. Siinä kerromme NetBoxin käytöstä

 

Kannattaa kiinnittää huomiota yrityksessä asetettuihin käyttöoikeuksiin, jotta mahdolliset arkaluontoiset tiedot eivät päädy sellaisille henkilölle nähtäviksi, joilla näihin tietoihin ei ole oikeutta. Yritysvalikon Käyttäjät ja Roolit -sivulta löydät tiedot asetetuista Palkanlaskija-oikeuksista.

 

Tarvittaessa palvelun voi kytkeä pois sähköisistä palvelukanavista.

 

Tukisivuiltamme voit lukea tarkemmat ohjeet toiminnon hyödyntämiseen: NetBoxi

Julkaisimme viikkopäivityksessä seuraavat uudistukset ja parannukset.

 

Palkat

 • Kunnallinen lomalaskentatapa on nyt tuettuna Netvisorissa. Samaa lomalaskentatapaa voi käyttää myös muissa vastaavaa lomakäsittelylogiikkaan noudattavissa työehtosopimuksisssa, esim. AVAINTES:iä käytettäessä. Uudistus ei toimi vanhassa lomalaskennassa. Lue lisää uudistuksesta tukisivuiltamme: Kunnallinen lomalaskentatapa
 • Korjasimme virheen, jonka seurauksena palkkaperusteiden tarkistaminen ei onnistunut mikäli mukana oli palkkalaji jolla on käytössä manuaalinen laskenta (muutos julkaistiin 8.5.2018).

 

Myynti

 • Lisäsimme tilauksen ja tarjouksen sähköpostilähetykseen lähetysprosessiin näkyville osoitteen, johon aineisto on lähdössä.
 • Korjasimme virheen, jonka seurauksena sopimuslaskutuksen %kknimi -ohjaus ei toiminut. Samalla lisäsimme kuukauden nimille omat ohjausparametrit englanniksi ja ruotsiksi.

 

Ohjelmistorajapinta

Netvisorin ohjelmistorajapinnan hallinta kokee muodonmuutoksen elokuussa. Uudistuksen jälkeen yrityksen on mahdollista hallinnoida oman ohjelmistorajapintansa liikennettä entistä tarkemmin. Uusi Rajapintaresurssien käyttöoikeudet -sivu on yrityksille työkalu hallita, mitä tietoja rajapinnan kautta voidaan siirtää. Tietokokonaisuudet on jaettu omiin resursseihinsa. Resurssilla tarkoitetaan rajapinnan tarjoamaa toimintoa, jolla on mahdollista viedä tietoa Netvisoriin tai tuoda tietoa Netvisorista.

 

Rajapintaresurssien käyttöoikeudet -sivulla näet kaikki käytettävissä olevat resurssit. Integraatiokumppaneille voidaan antaa oikeuksia niiden käyttöön yleisellä tasolla tai oikeuksia voidaan rajata tarkemmin integraatiokohtaisesti. Yleiset tai integraatiokohtaiset oikeudet ovat ikään kuin kulkulupia, joita voit määritellä tarpeen mukaan. Niiden lisäksi rajapinnan käyttöön tarvitaan aina lisäksi yrityskohtaiset avaimet, eli pelkkä rajapinnan käyttöoikeuksien antaminen ei avaa rajapintaa kaikille integraatiokumppaneillemme.

 

Rajapinnan käyttö edellyttää jatkossa käyttöoikeuksien antamisen

Uudistuksen myötä uusien integraatioiden käyttöönotto muuttuu hieman, koska rajapinnan käyttö on oletusarvoisesti estetty. Saat integraation tekijältä listan resursseista, jotka sinun tulee sallia integraatiolle Rajapintaresurssien käyttöoikeudet -sivulla ennen integraation käyttöönottoa. Rajapinnan käyttö edellyttää jatkossa käyttöoikeuksien antamisen. Pystyt siis jatkossa kontrolloimaan, mitä tietoa Netvisorin ja muiden käytössäsi olevien järjestelmien välillä voidaan siirtää rajapinnan kautta. Tällä hetkellä käytössä oleville integraatioille on oletusarvoisesti annettu oikeudet kaikkiin resursseihin.

 

Käytössä olevien integraatioiden toiminta ilman katkoksia varmistetaan

Jos yrityksessäsi on ollut rajapinta käytössä viimeisen vuoden aikana, kytketään Rajapintaresurssien käyttöoikeudet -sivun julkaisun yhteydessä yrityksellesi rajapintaresurssit yleisesti sallituiksi. Näin käytössä olevien integraatioiden toiminta ilman katkoksia varmistetaan muutoksen yhteydessä. Julkaisun jälkeen pääset tekemään tarkemmat rajaukset rajapinnan käyttöön.

 

Rajapintaresurssien käyttöoikeudet -sivun ominaisuuksista on kerrottu tarkemmin, ohjesivuilla: *TULOSSA* Rajapintaresurssien käyttöoikeudet – Netvisor tukiportaali

 

-----------

Päivitys 18.6.2018

Rajapintaresurssien käyttöoikeuksien hallinnan julkaisu siirtyy elokulle 2018

Tutkimuksen mukaan asiantuntijayritysten kasvun keskeisimänä haasteena on työn tuottavuus. Tuottavuuden perusta on sitoutuneet osaajat ja kirkas strategia. Jotta tiedät, kuinka nämä toteutuvat yrityksessäsi, tulee niitä mitata. Parempaa tuottavuutta asiantuntijayrityksille -webinaarissa keskitytään asiantuntijayritysten tuottavuuden rakentumiseen, tärkeimpiin mittareihin ja siihen, miten yritys voi lisätä työn tuottavuutta ilman ylimääräisiä kulutalkoita ja tiukempaa työkuria.

 

Webinaari pidetään torstaina 17.5. klo 14-14.30. Ilmoittaudu mukaan! Webinaari on veloitukseton ja avoin kaikille osallistujille.

 

Lisätietoja webinaarista täällä.

Suora ilmoittautumislinkki täällä.

 

Mikäli webinaariajankohta ei sovi, jätä yhteystietosi, niin toimitamme nauhoitteen sähköpostiisi.

 

Muita asiantuntijayrityksille suunnattuja webinaareja löydät tämän linkin kautta: Oppaat ja Materiaalit | Visma Severa ja ValueFrame 

Julkaisimme viikkopäivityksessä seuraavat uudistukset ja parannukset:

 

Palkat

 • Muutimme toimipaikkatiedon passivointitoimintoa niin, että passivointi on aina mahdollista mutta ei-käytettävissä-olevat toimipaikat eivät ole valittavissa palkansaajille.

 

Ohjelmistorajapinta

 • Teimme pieniä parannuksia ohjelmistorajapintatunnusten hallintasivulle.
 • Korjasimme virheen, jonka seurauksena rajapintapalvelua ei saanut palautettua uudelleen käyttöön ennen palvelun lopullista sulkeutumista.