Ohita navigointi
Kaikki paikat > Netvisor > Blogi > 2018 > tammikuu
2018

Kiinnostaako tulorekisteri? Oletko vielä epävarma tulevista muutoksista ja siitä, mikä kaikki muuttuu? Osallistu verkkoseminaariin 8.2.2018 klo 13:00 - 14:30. Lue lisää ja ilmoittaudu: Tulorekisteri: Mikä muuttuu palkkojen ilmoittamisessa 2019? - Verohallinto Kohderyhmää ovat erityisesti yritykset ja tilitoimistot.

 

Netvisor ja Visma eivät ole mukana verkkoseminaarin organisoimisessa. Tulemme viestimään Netvisorin muutoksista tulorekisteriin liittyen mm. täällä Communityssä. 

Julkaisimme viikkopäivityksessä seuraavat uudistukset ja parannukset:

 

Tuotteet ja varasto

 • Teemme parannuksia Myynti-osioomme, ja samalla päivitämme tuotehallintaa. Tässä julkaisussa toimme seuraavia muutoksia:
  • Toimme Laajennetun tuotehallinnan tuotekortit käyttöön myös perus-tuotehallintaa käyttäviin yrityksiin
  • Lisäsimme duplikaattitarkistuksen tuotekoodille tuotteen tallentamiseen. Tarkistus huomauttaa käytössä olevasta koodista, mutta ei estä samannimisen koodin tallentamista.
  • Lisäsimme tuen 12 desimaalille tuotteen yksikköhinnoissa

 

Myynti

 • Lisäsimme asiakaslistaukseen hintaryhmäsarakkeen.

 

Palkat

 • Korjasimme virheen, jossa osalla yrityksistä palkkojen vuosi-ilmoituksen muodostaminen ei onnistunut, vaan käyttäjä sai virheilmoituksen.
 • Korjasimme ongelman, jossa joidenkin palkansaajien kuukausittaisten velvotteiden lomakertymien muokkaus ei onnistunut.

Netvisor-Severa-liittymä

 • Severassa muodostetut laskut on nyt mahdollista tuoda Netvisoriin laskujen sijasta myyntitilauksina.

 

 

Viranomaisilmoittaminen

 • Korjasimme ongelman, jossa oma-aloitteisten verojen ilmoituksen lähetys ei toisinaan onnistunut Chrome-selaimella.

 

 

Julkaisimme viikkopäivityksessä seuraavat uudistukset ja parannukset:

 

Ostot

 • Uudistimme toimittajalistauksen saman tyyliseksi kuin muut uudet listausnäkymät. Uudistuksen mukana toimittajalistaukseen tuli paljon uusia ominaisuuksia:
  • sarakevalinnat
  • ryhmittelymahdollisuus
  • laajennettu haku
  • uusia massatoimintoja
 • Lisäsimme ostolaskun toimittajan vaihto-toimintoon uuden valinnan "Korvataan tiliöintirivien tiedot toimittajan oletustiliöintitiedoilla".
  • Tämä valinta mahdollistaa sen, että väärälle toimittajalle kohdistetun laskun uudelleenkohdistuksessa saadaan oikean toimittajan oletustilit ja oletuslaskentakohteet päivitettyä automaattisesti toimittajatiedoista.
  • Valinta edellyttää, että lasku on käsittelmätön eikä tositetta ole vielä muodostettu.

 

Palkat

 • Muutimme palkkalaskelmalla ja tilitysten raporteilla näkyvän ammattinimikkeen tiedon lähdettä. Tiedon lähteenä käytämme nyt viimeisimmän työsuhteen ammattinimikettä entisen palkansaajan Ammattinimike-asetuksen sijaan.
  • HUOM! Tämä muutos voi muuttaa palkkalaskelmalla näytettävää ammattinimikettä, jos palkansaajan tiedoissa olleessa poistetussa "Ammattinimike"-kentässä on ollut eri tieto kuin työsuhteen "Ammattinimike"-kentässä.

Julkaisimme viikkopäivityksessä seuraavat uudistukset ja parannukset:

 

Myynti

 • Korjasimme virheen, jonka seurauksena myynnin raporttien "Tuotetilasto ryhmittäin" päätyi ohjelmavirheeseen mikäli raporttia rajattiin maksupäivällä ja laskentakohteilla.
 • Korjasimme sopimuslaskutuksen palvelukoreilla esiintyneen virheen, jonka seurauksena korilta muodostettujen laskujen linkit rajasivat hakutuloksen väärin mikäli yrityksellä ei ole Netvisor CRM-moduulia käytössä.
 • Hyvityslaskun kohdistuksesta muodostuvan suorituksen muokkausmahdollisuuksia on rajoitettu tiedon häviämisen estämiseksi. Jatkossa näiltä suorituksilta voi muokata vain nimi- ja päivämääräkenttiä.

 

Netvisor-Severa-liittymä

 • Korjasimme virheen, jonka seurauksena matkalaskujen siirto Severasta Netvisoriin ei onnistunut mikäli matkalaskun kuvaus-kentässä oli rivinvaihtoja.

 

Ohjelmistorajapinta

 • Palkansaajan tuonnin rajapintaresurssissa "employee.nv" voidaan nyt määrittää palkansaajan palveluiden tila. Palkanlaskenta- ja Resurssienhallintapalvelut voi nyt asettaa rajapinnan kautta päälle tai pois.
  • Lisäksi oletustoiminnallisuutta muutettiin niin, että uusilla palkansaajilla palvelut ovat oletuksena pois päältä.

 

Yleiset

 • Lisäsimme Netvisor-palveluiden hallintasivulle mahdollisuuden ilmoittaa Netvisor-palvelun päättämisestä sähköisesti.

Vuoden ensimmäisessä viikkopäivityksessä julkaisimme seuraavat uudistukset ja parannukset:

 

Yleiset

 

Palkat

 • Korjasimme ongelman, jonka seurauksena osalla yrityksiä ei palkkojen vuosi-ilmoituksen muodostaminen onnistunut.

 

Tuotteet ja varasto

 • Korjasimme ongelman, jossa virtuaalisen koostetuotteen myyntilaskun varastotapahtumat muodostuivat väärin mikäli alituotteiden määrät eivät olleet kokonaislukuja.

Julkaisimme joulun alla ostolaskujen käsittelyautomaatioon mahdollisuuden maksaa laskut automaattisesti. Toimintoa voi hyödyntää esimerkiksi säännöllisesti toistuvien laskujen kohdalla joiden summa on vakio (tai tietyn vaihteluvälin sisällä) ja käsittely on kuukaudesta toiseen sama (vuokrat, kiinteät palvelumaksut, puhelinlaskut).

 

Automaattinen maksaminen onnistuu tekemällä sääntö joka hoitaa maksamisen mikäli lasku osuu sääntöön. Huomioitavaa tässä on se, että maksusäännön tekemiseen tarvitaan maksu- ja hyväksyntäoikeudet ilman rajoituksia. Lisäksi maksusäännön voi tehdä vain toimittajakohtaisesti, eli yleistä sääntöä “maksa kaikki”, ei voi tehdä. Myös SEPA-alueen ulkopuoliset maksut on toistaiseksi rajattu automaation ulkopuolelle.

 

Kun sääntö käsittelee laskun, jää lasku pankkiliikennejonoon 72 tunnin ajaksi. Laskun voi tänä aikana käydä poistamassa maksusta, mikäli siinä huomataan jotain korjattavaa. Poistaminen onnistuu laskunäkymästä (sininen infoteksti). Säännön käsittelemät laskut tulevat mukaan myös ostolaskuviestintään ja näistä maksuautomaation käsittelemistä laskuista tulee myös sähköpostilla ilmoitus yrityksen maksuoikeudet omaaville käyttäjille, mikäli viestintäasetuksissa (omat perustiedot) on aktivoitu valinta “Automaattisesti maksettavat ostolaskut.

 

Tässä pikaohje maksusäännön tekemiseeen. Tarkemmat ohjeet automaatiosta löytyvät ohjesivuiltamme.

 

 1. Valitse toimittaja jolle haluat säännön tehdä
 2. Luo uusi toimittajakohtainen sääntö
 3. “Toiminnot” → Maksa lasku automaattisesti tililtä
 4. Valitse haluttu tili
 5. Määrittele ehtoihin summaraja
 6. Valitse toimittajan tili joka pitää olla laskulla
 7. Tallenna

 

Kohdat 4-6 ovat pakollisia tietoja kun halutaan tehdä maksusääntö. Ilman näitä tietoja sääntöä ei pysty tallentamaan. Huomiothan lisäksi että lasku tulee olla hyväksytty tilassa, jotta maksuun vienti onnistuu. Näin ollen alla olevaan sääntöön tulee lisätä toimintona myös hyväksyntä, mikäli laskua ei ole hyväksytty jo toisen säännön toimesta.

 

Esimerkkisääntö:

 

Lyhyt FAQ

K: Pitääkö lasku olla hyväksytty ennen kuin automaatiosääntö voi sen hyväksyä?

V: Pitää olla. Hyväksynnän voi lisätä tuohon samaan sääntöön toiminnoksi mikäli hyväksynnälle ei ole tehty erillistä sääntöä

 

K: Kuinka usein automaatio muodostaa maksuaineiston?

V: Aina kun sääntöjen läpi menee sellainen lasku joka voidaan siirtää maksuun. Maksu odottaa 3 vrk (72h) ennen kuin aineisto lähetetään pankkiin. Tänä aikana laskun saa pois maksujonosta laskunäkymästä.

 

K: Voiko maksuautomaation ajaa jälkikäteen kun lasku on käyttäjän toimesta hyväksytty

V: Ei voi. Automaatio ajetaan tällä hetkellä vain laskuille jotka tuodaan järjestelmään.

 

K: Huomioiko maksuautomaatio toimittajalle / laskulle asetetut maksukiellon?

V: Kyllä.

 

K: Koskeeko maksuautomaatio kaikkia ko toimittajan laskuja (verkkolasku, skannattu lasku, manuaalinen lasku, rajapinnan kautta tuotu lasku)

V: Kyllä, ellei tätä ole erikseen rajattu säännössä.

 

K: Menevätkö kaikki ulkomaiset laskutkin maksuautomaation läpi?

V: Ei mene. Vain SEPA-alueen laskut / maksut voidaan käsitellä maksuautomaation toimesta.

Netvisor-käyttäjät ovat elokuusta 2017 lähtien voineet hyödyntää helppoa ja ilmaista Netvisor ID:ta kirjautuessaan palveluun.  Päätimme muistaa Netvisor ID:n käyttöönottaneita asiakkaitamme järjestämällä arvonnan kaikkien niiden kesken, jotka käyttivät sitä aktiivisesti 11.12. - 20.12.2017 välisenä aikana.

 

Arvonnan pääpalkintona oli vapaavalintainen matkapuhelin ja arvontaan osallistui huikeat 2 444 käyttäjää, jotka kirjautuivat Netvisor ID:llä kilpailuaikana yhteensä 18 000 kertaa.

 

Tällä kertaa onnetar suosi Johanna Klemettiä, jolle tieto arvonnan voittamisesta tuli miellyttävänä yllätyksenä.

"Teen työssäni taloushallinnon tehtäviä ja Netvisor on tullut siinä yhteydessä tutuksi. Sain työkavereiltani vinkin ottaa Netvisor ID käyttöön. Sen asentaminen oli yksinkertaista, se oli heti käytössä ja on osoittautunut todella käteväksi" Johanna kertoo.

 

Onnea Johanna! 

Netvisor ID on sovellus, jonka avulla voit tunnistautua luotettavasti ja vaivattomasti Netvisoriin. Tunnistautuminen tapahtuu sormenjälkitunnisteella tai omalla PIN-koodilla. Sovellus on täysin maksuton, eikä Netvisor ID:n käytöstä peritä maksua. Lataa se puhelimeesi täältä.