Hei,

 

Osana myyntiosion uudistamisprojektia tulemme korvaamaan pitkään käytössä olleen toistuvaislaskutuksen. Palvelun korvaa niin ikään pitkään CRM-osiossa käytettävissä ollut sopimuslaskutus. Samalla sopimuslaskutus tulee ilman erillistä lisämaksua osaksi myyntireskontraa. Siirtymäkausi toistuvaislaskutuksesta sopimuslaskutuksen käyttöön tullaan ilmoittamaan myöhemmin kun aikataulu tälle varmistuu.

 

Toivomme että käytte ennen pohjien siirtoa läpi nykytilanteenne ja mietitte onko pohjat hallittavissa helpommin sopimuslaskutuksen puolella. Esimerkkinä tähän se, että mikäli laskutatte samoja tuotteita eri asiakkailta samoilla / tai eri hinnoilla, niin tämä on mahdollista hallita yhdellä sopimuslaskutuksen palvelukorilla. Myös tuotteissa olevia poikkeuksia pystyy hallitsemaan palvelukorin sisällä. Sopimuslaskutuksessa on myös mahdollisuus nähdä palvelukorikohtainen ennuste siitä paljonko korin kautta on odotettavissa tuloja. Näitä tietoja hyödynnetään myös Kassavirtaennusteessa.

 

Syy muutokseen ja toistuvaislaskutuksen alas ajamiseen on se, että nämä kaksi palvelua ovat käytännössä päällekkäisiä toimintoja järjestelmässä. Sopimuslaskutus on tehty aikanaan sillä ajatuksella että se korvaa toistuvaislaskutuksen, mutta tämä siirtymävaihe on jäänyt tekemättä. Itse siirto on tehty käyttäjälle helpoksi ja se tapahtuu toistuvaislaskupohjien listauksesta valitsemalla siirrettävät laskupohjat ja painamalla "Siirrä sopimuslaskutukseen".

 

Ennen siirtopainikkeen aktivoimista toistuvaislaskutuksen puolelle, teemme pieniä parannuksia sopimuslaskutuksen puolelle. Näitä ovat esimerkiksi eräpäivän asettaminen maksuehdosta riippumatta tietylle päivälle, palvelun terminologian päivittämistä sekä käyttöliittymän uusinta.