Ohita navigointi
Kaikki paikat > Netvisor > Blogi > 2015 > toukokuu
2015

Julkaisimme tänään uuden ostolaskujen ja ostotilauksien linkitysnäkymän ja -käsittelyn (sisältää tavarantoimitusten hallinnan).

 

Tärkeimmät uudet ominaisuudet:

 • Linkitysnäkymässä voidaan hallita nyt tavaran osatoimituskäsittely
  • -> Tavaran toimitusta vastaavat kirjaukset automaattisesti ostotilaukselle ja varastotapahtumille
 • Ostotilaus voidaan linkittää ostolaskuun, jolla on eri toimittaja kuin tilauksella ja toisin päin
  • tip of the day: = voidaan linkittää ulkoisen tavarankuljettajan lasku varsinaisen tavarantoimittajan tilaukseen (yleinen käyttötapaus esim. ulkomaankaupassa)
 • Käyttöliittymästä on tehty paljon käyttäjäystävällisempi ja selkeämpi
  • Rivien linkitykset on esitetty uudessa linkitysnäkymässä visuaalisesti jolloin linkitysten tarkastaminen on helpompaa
 • Tiliöintitietojen tuontia ostotilaukselta ostolaskulle on parannettu
  • =saadaan juuri se tieto linkitysnäkymässä näkyviin, minkä käyttäjä tarvitsee linkitysprosesseja tekiessään
 • Verkkolaskuaineistolla tulevan tilausnumeron perusteella laskun ja tilauksen kohdistaminen on mahdollista

Tarkemmat ohjeet löytyvät täältä: (UUSI) OSTOLASKUN JA -TILAUKSEN LINKITYSNÄKYMÄ JA -KÄSITTELY SEKÄ TAVARAN SAAVUTTAMINEN VARASTOON

 

Ohjeista on tehty prosessimaiset ja helppolukuiset, joita seuraamalla käyttäjä pystyy tekemään toiminnot paremmin käyttöliittymässä ongelmitta.

 

 

Lisäksi uusia ohjeita valuuttakäsittelyyn:

 

 • Toimittajan taakse voidaan määrittää oletusvaluutta, joka mahdollistaa 2 uutta ominaisuutta valuuttakäsittelyssä:
  • -> valuutta valitaan automaattisesti ostotilauksen valuutaksi, kun ostotilaukselle valitaan ko. toimittaja
  • -> toimittajakohtainen hankintahinta syötetään tuotekortille siinä valuutassa, mikä toimittajan takaa löytyy

Toimittajan oletusvaluutan asettaminen: Toimittajan oletusvaluutta

Toimittajan oletusvaluutan merkitys ostotilauksella: Oletusvaluutta ostotilauskäsittelyssä

Toimittajakohtaisen hankintahinnan syöttäminen valuutassa löytyy tuotteiden hallinnan alta: Toimittajakohtainen hankintahinta valuutassa

header-fi.gif

 

 

 


 

Hei,

 

Netvisor päivittyi 20.5.2015. viimeisimpään versioon. Päivitys ei vaadi teiltä toimenpiteitä. Tässä julkaisutiedotteessa kerromme uusista ominaisuuksista ja parannuksista.

Jatkaaksemme tuotekehitystä oikeaan suuntaan, tulemme pian lähestymään teitä ohjelmistopäivityksen asiakaskyselyllä, jossa voitte kertoa ajatuksianne viimeisimmistä päivityksistä ja antaa meille arvokasta palautetta. Voitte myös antaa vapaamuotoista palautetta julkaisusta yksinkertaisesti vastaamalla tähän sähköpostiin.

 

Terveisin,

Koko ohjelmistokehitystiimi

 


 

 

Julkaisujen toteutustapaa muutettu

Jatkossa suoritamme kaikki julkaisumme normaaliin toimistoaikaan, eikä julkaisujen suorittaminen aiheuta palvelussa katkoa. Näin pyrimme siihen että palvelumme on käytettävissänne vuoden jokaisena tuntina.

Julkaisu suoritetaan taustalla, niin että jossain kohtaa palvelun versio muuttuu. Ennen julkaisun tekoa ilmoitamme palvelun ylälaidassa julkaisun tulevasta ajankohdasta, koska juuri kyseisellä hetkellä palvelumme versio muuttuu. Tämän jälkeen ilmoitamme käyttäjälle uusista toiminnoista tiedotusnäkymässä ja työskentelyä on mahdollista jatkaa välittömästi tämän jälkeen.

 

julkaisutapa.jpg

 

 

Lisäksi tämän julkaisun yhteydessä teillä on mahdollisuus keskustella julkaisuun liittyvistä muutoksista ja uudistuksista sekä antaa palautetta helposti vain vastaamalla tähän viestiin.

 

 

Laajennettuja mobiilitoimintoja

 

Kuittien skannaaminen älypuhelimella

Olemme julkaisseet iOS ja Android -alustoille mobiilisovelluksen jolla on mahdollista lähettää kuva kuitista suoraan palveluun. Sovelluksessa on mahdollista määrittää maksutapa, päivämäärä, summa, kulujalit, laskentakohteet sekä arvonlisäverokannoittain summat joiden perusteella voimme kohdistaa kuitin suoraan joko tositteelle tai matkalaskulle, ilman että kuittia tarvitsee jatkokäsitellä enää Netvisorissa. Myös kuitin välittäminen odottamaan käsittelyä Netvisor -palveluun onnistuu, käsittely tapahtuu uudistetussa eScan-näkymässä.

Kuittiskanneri on otettavissa käyttöön kaikkien yritysten Netvisor-käyttäjien toimesta. Käyttäjät näkevät kuitenkin vain omat kuittinsa yrityshierarkiaoikeuksien puitteissa. Mikäli käyttäjällä on kytkettynä päälle Netvisorin resurssienhallintapalvelu, ei kuittien skannaamisesta veloiteta mitään. Muussa tapauksessa jokaisesta tuodusta kuitista veloitetaan transaktiomaksu 0,50 euroa. Sama veloitus koskee myös sähköpostitse välitettyjä aineistoja.

 

mobilscanner.jpg

Siirry keskusteluun

 

Palkanlaskennan parannuksia

Keskituntiansion laskennan mahdollisuuksia monipuolistettu

Olemme laajentaneet palkanlaskennan kaavarakenteen elementtejä, jotta keskituntiansion laskenta on jatkossa mahdollista myös edelliseen palkkajaksoon perustuen. Tämä keskituntiansion laskentatapa on käytössä esimerkiksi osassa teollisuuden alojen työehtosopimuksia.

Tukisivustollamme on ohje KTA-laskennan muodostamiseen, käsittelyyn ja raportointiin. Neljännesvuosittainen KTA löytyy jo valmiilta teknologiateollisuuden palkkamallilta.

Siirry keskusteluun

 

Palkkatietojen raportointia parannettu sekä parannettu viestintää tilitoimiston ja yrityksen välillä

Olemme lisänneet palveluumme uuden Esimies-roolin, jonka avulla voidaan näyttää palkansaajien palkkatietoja yrityshierarkian mukaisesti ilman pääsyä varsinaiseen palkanlaskentaan. Rooli sopii näin ollen esimerkiksi henkilöstöpäällikölle, yritysjohtajalle tai esimiehelle. Aluksi roolia hyödynnetään palkkojen hyväksynnässä ja palkkavertailussa, ja jatkossa roolia tullaan laajentamaan myös muihin palkanlaskennan raportteihin.

Siirry keskusteluun

 

 

Olemme laajentaneet palkkaprosessia niin, että jatkossa palkanlaskija voi sovitun käytännön mukaisesti siirtää palkkalaskelmat yritykselle selailua tai hyväksyntää varten ennen palkkojen maksatusta. Palkkalaskelmalla on jatkossa näkyvissä käsittelyhistoria, johon jää merkintä prosessin vaiheista.

Palkkojen hyväksyntä tapahtuu ohjelmassa uudessa hyväksyntänäkymässä eikä tietoja tarvitse erikseen lähettää esimerkiksi sähköpostitse.

palkkojen_hyvaksyntanakyma_tiedotteseen_pienennetty.png

Uutta on myös palkansaajakohtainen palkkakausien vertailunäkymä, jossa palkkatrendi on nähtävissä. Vertailu toimii apuna myös palkkoja hyväksyttäessä.

Siirry keskusteluun

 

 

Myynnin- ja oston toimintojen laajennuksia

 

Uudistettu myyntireskontranäkymä

Olemme uudistaneet myyntireskontranäkymämme visuaalisen asun sekä parantaneet sähköisten palvelukanavien näkyvyyttä näkymässä. Jatkossa perintälaskujen lähettäminen Visma Duetolle onnistuu suoraan myyntireskontranäkymästä.

 

myyntireskontra.jpg

Siirry keskusteluun

 

Ostolaskurivien ja verkkolaskun liitteiden käsittelyn parannukset

Olemme selkeyttäneet ostolaskujen käsittelyä parantamalla alirivien ja laskun mukana tulevien alennusten käsittelyä. Lisäksi Maventan kautta tulevalla verkkolaskuaineistolla kaikki mukana tulevat pdf-muotoiset liitteet tallennetaan ja näytetään ostolaskunäkymässä.

Siirry keskusteluun

 

Ostotilausten- ja laskujen linkitysnäkymä uusittu

Olemme tuoneet nykyisen linkitysnäkymän rinnalle uudistetun version näkymästä. Uuteen näkymään on aikaa tutustua kesäkuun loppuun asti, jolloin poistamme vanhan näkymän kaytöstä.

image2015-5-18 15-31-12.png

Uuden näkymän etuja:

 • Rivien linkitykset on esitetty visuaalisesti jolloin linkitysten tarkastaminen on helpompaa
 • Tiliöintitietojen tuontia ostotilaukselta ostolaskulle on parannettu
 • Osatoimituskäsittely ostotilauksille on mahdollistettu
 • Verkkolaskuaineistolla tulevan tilausnumeron perusteella laskun ja tilauksen kohdistaminen on mahdollista
Siirry keskusteluun

 

 

Skannauspalvelukumppanin vaihto

Olemme vaihtaneet taustalla palvelumme skannauspalvelukumppania. Kaikki vanhat osoitteet säilyvät eikä tämä vaadi asiakkailta mitään muutoksia. Pyrimme muutoksella parempaan laatuun ja lisäominaisuuksiin. Vaihto tarjoaa asiakkaalle seuraavia etuja:

 • Laskulta lisäkenttien käsittelyn seuraavien kenttien osalta:
  • Laskun tyyppi (lasku, huomautus, perintä)
 • Ei-laskujen käsittely
  • Jatkossa ne aineistot joita ei voida tulkita laskuiksi skannataan ja välitetään sähköpostilla asiakkaan määrittelemään sähköpostisoitteeseen.
  • Mainoksia ja markkinointimateriaaleja ei skannata, tällaiseksi tunnistettu materiaali tuhotaan
  • Jatkossa paketit ja muu fyysinen materiaali ohjataan asiakkaan määrittelemään fyysiseen osoitteeseen. Aikaisemmin materiaali palautettiin lähettäjälle

Siirry keskusteluun

 

Verkkolaskujen lähetys- ja vastaanottokanavaa vaihdettu

Jatkossa Netvisor-palvelu välittää ja vastaanottaa pääasiallisesti laskuja Maventa-operaattorin kautta. Tämä ei tuo nykyisille käyttäjille muutoksia. Vastaanotamme edelleen laskuja pankkiverkosta. Olemme kuitenkin luoneet jokaiselle yritykselle verkkolaskuosoitteen Maventaan johon mahdollisesti siirtyessään poistaa asiakkaalta mahdolliset päällekkäiset transaktiokustannukset esim. pankin veloitusten osalta.

Siirry keskusteluun

 

 

Kassavirtaennusteen laskenta

Olemme tehneet uuden sukupolven version kassavirtaennusteen laskennasta. Kassavirtaennusteen laskenta on jatkoa olemassaolevalle maksutilannenäkymälle. Pilotoimme palvelua touko-kesäkuussa ja kaikille palvelu tulee käyttöön kesäkuun aikana. Pilottiin voi ilmoittautua Ohje & Tuki - Tukipalvelut kautta.

image2015-5-18 15-14-30.png

Kassavirtaennuste koostaa palvelumme eri osa-alueita yhteen ja käyttäjä voi täydentää tietoja omilla merkinnöillään. Tämän perusteella voidaan arvioida päivä-, viikko- ja kuukausikohtaista maksuvalmiutta.

image2015-5-19 9-31-50.png

Maksuvalmiusnäkymä on saatavissa mobiiliversiossa (m.netvisor.fi) sekä täydessä palvelussa.

Siirry keskusteluun

 

 

 

Muita laajennoksia ja parannuksia

Pienet parannukset ja korjaukset

 • Ketjujen ja konsernien tuloslaskelma- ja tasevertailut on nyt mahdollista tehdä tilitasolla
 • Ostolaskun liitteet kopioituvat uudelle laskulle ostolaskun kopioinnin yhteydessä
 • Edenredin tiliotetietojen provisiokäsittely lisätty
 • Tilinpäätöksen raporttien ja liitetietojen kopiointia parannettu
 • Korjattu hankintahinnan käsittelyä kun luodaan ostotilaus myyntitilauksen kautta
 • Tasekirjan allekirjoitus- ja tilinpäätösmerkinnät ovat jatkossa käyttäjän muokattavissa
 • Kesken tilikauden konserniin liitetty yritys ei näy alkusaldojen osalta konserniraporteilla
 • Rakennusalan ilmoitusvelvollisuuden aineistolatausta selkeytetty
 • Korjattu tiliöintisääntöjen laskentakohdekäsittelyä
 • Kiinteistön hallintayhtiölle on mahdollista valita oma tilikarttapohja
 • Toimittajatietojen .csv tuontiin muutoksia pakollisiin tietoihin pankkitietojen käsittelyn osalta
 • Tilikartan kopiointityökaluun lisätty kopioitavaksi "Sovellettu liikekaava"
 • Budjettitietojen tuonnin älyExcel, korjattu tilikäsittelyssä ollut virhe
 • Verolomakkeiden kaavojen kopiointi usealle yritykselle kerrallaan
 • Tase-erittelyn tulostuksessa ollut vika korjattu
 • Mahdollisuus viedä vain valitut rivit ostolaskulta matkalaskulle
 • Useiden raporttien tulostukseen liittyen virheenkorjauksia ja pieniä parannuksia
 • Tuloslaskelmaraporttien muutosprosenttien laskentaa korjattu
 • Tuloslaskelmalla olleet porautumisongelmat korjattu
 • Ostoreskontran päiväkohtaisen maksurajan käsittelyssä ollut virhe korjattu
 • Myyntilaskujen sähköpostilähettämiseen luvatut muutokset tehty, myös laskun liitteiden lähetys onnistuu nyt sähköpostilla
 • Tositenumeroinnin käsittelyä parannettu huomioimaan paremmin tilikaudet
 • Osoitetietokentät merkitty pakollisiksi yrityksen perustamisen yhteydessä
 • Tyel-vuosi-ilmoittamisen tilanteita korjattu
  • Ala- ja yläikärajojen kohdalla käsittely korjattu huomioimaan vain vakuuttamisvelvoitteen aikana maksettu palkka
  • Ala- ja yläikärajojen kohdalla myös vakuuttamisvelvoitteen alkamis- ja päättymispäivä ilmoitetaan jatkossa suoraan vakuuttamisvelvoitteen mukaan
  • Käsittelyä korjattu tilanteessa, jossa palkansaajalla useampi työsuhde samana vuonna.
 • Verottajan vuosi-ilmoitus vuodelle 2015 on tuotu järjestelmään
 • Palkkakortin käsittely aineistokopiopalvelussa korjattu.
 • Uusi suorituslaji on mahdollistettu "AR, Rajoitetusti verovelvollisen ennakonpidätyksen alainen palkka
 • Ohjelmistorajapinta tarkastaa nyt arvonlisäveroprosentin yhteensopivuuden annetun alv-koodin kanssa
 • Tilitoimistoille näkyvään yritysraporttiin on lisätty mahdollisuus rajata Visma Verkkokauppaa käyttäviä yrityksiä sekä mahdollisuus nähdä yrityksen kaikki hinnastolinkitykset
 • Korjattu virhe, joka esti tilauksen tuonnin ohjelmistorajapinnan kautta, mikäli valittu asiakas oli factoring-asiakkuus
 • Ohjelmistorajapinnan tuotteen lisäys-resurssiin on lisätty mahdollisuus asettaa tuote varastoitavaksi
 • Ohjelmistorajapinnan asiakkaan lisäys-resusrssiin on lisätty mahdollisuus asettaa asiakas henkilöasiakkuudeksi
 • Korjattu virhe, jossa tietyissä tapauksissa Severasta siirretyille laskuille muodostui tuotteen nimeke väärällä kielellä
 • Korjattu virhe, jonka seurauksena Severasta siirretylle matkalaskulle ei aina siirtynyt liitteet
 • Severasta tuotaville laskuille on nyt mahdollista valita käytetäänkö Severan vai Netvisorin tuotnimikkeitä ja tuodaanko sekä tuotteen nimi tai kuvaus vai molemmat
 • Ohjelmistorajapintaan lisätty resurssi yrityksen palkkalajien hakuun
 • Ohjelmistorajapinnan kautta Mahdollisuus luoda ja noutaa .pdf-muotoinen laskukuva
 • Ohjelsmistorajapinnan kautta mahdollistettu ostotilausten tuonti

 

Tulossa

Tulemme suorittamaan syksyyn mennessä useita pienempiä ohjelmistopäivityksiä joissa tuomme palveluun muun muassa seuraavia ominaisuuksia:

 • Parannamme palvelun käyttäjähallinnan massatyökaluja. Tuomme ennen heinäkuuta tarjolle mahdollisuuden kopioida käyttäjien oikeustietoja toisille käyttäjille esim. lomasijaisuuksien hallintaa ajatellen.
 • Julkaisemme kassavirtalaskennan lopullisen version
 • Tuomme sähköisten laskutustietojen lomakkeelle myös Maventan verkkolaskuosoitteet näkyville
 • Laajennamme m.netvisor.fi -mobiilipalvelua sisältämään myös työajan- ja matkalaskusyötön
 • Tuomme Mobil Scanner -mobiilisovellukseen myös Windows Phone -tuen