Ohita navigointi
Kaikki paikat > Netvisor > Blogi
1 2 3 Edellinen Seuraava

Netvisor

232 lähetystä

Julkaisimme tässä viikkopäivityksessä suurimmaksi osaksi Netvisorin palveluiden hallintaan liittyviä muutoksia. Käyttäjällille näkyviä parannuksia julkaisimme seuraavasti:

 

Netvisor-Valueframe-liittymä

 • Paransimme ostolaskurivien siirron automaattitäytön virheilmoituksia niin, että käyttäjä pystyy näkemään, puuttuuko laskuriviltä tarvittavat tiedot jälleenlaskutushinnan vai projektin määrittämiseen.

 

Aineistokopiopalvelu

 • Selkeytimme myynti- ja ostolaskujen nimeämistä aineistokopiolla
 • Myyntilaskujen kaikki liitteet tulevat nyt aineistokopiolle

Julkaisimme viikkopäivityksessä Netvisorin palveluiden hallintaan liittyviä muutoksia, sekä seuraavat käyttäjille suoraan näkyvät korjaukset:

 

Osto

 • Korjasimme pankkiliikennenäkymän virheen, jossa Osuuspankin pankkitililtä tehdyn peruutuspyynnön palautteen käsittely merkitsi kaikki nipun maksut perutuiksi, vaikka nipusta olisikin peruttu vain osa maksuista.

 

Myynti

 • Korjasimme ongelman, jonka seurauksena OP Laskulainan käyttäjien OP:sta saapuneet maksusuoritukset eivät kohdistuneet laskuihin oikein.

Julkaisimme viikkopäivityksessä seuraavat uudistukset ja parannukset:

 

Palkat

 • Korjasimme virheen, jossa työajansyöttöön päivinä (pv) syötetyt tunnit näkyivät yksiköllä (h) palkkalaskelman seliterivillä.
 • Netboxi -toiminto ei ole enää käytettävissä Internet Explorer 10 tai sitä vanhemmilla selaimilla.

 

Maksut

 • Lisäsimme Sopimuslaskutuskorin asetuksiin aineistomuoto-valinnalle kielituen.

 

Taloushallinto

 • Korjasimme virheen, jonka seurauksena erikoismerkit, esimerkiksi &-merkki, laskentakohteen nimessä näkyi tilisaldot-raportilla väärin.

 

Netvisor-ValueFrame-liittymä

 • Korjasimme virheen, jonka seurauksena ostolaskurivien siirto ValueFrameen epäonnistui, mikäli siirtoa yrittäneen käyttäjän reskontran maksatusoikeuksissa oli toimittajarajauksia.

 

Ohjelmistorajapinta

 • Muutimme myyntilaskutuonnin (salesinvoice.nv) viitenumerokentän (SalesInvoiceReferenceNumber) käsittelyä niin, että laskun viitenumeron etunollat tulevat nyt laskulle Netvisoriin asti.

 

Hyvä asiakkaamme,

 

Visma Severan uudessa käyttöliittymässä on tällä hetkellä yleistä ongelmaa käytettäessä Internet Exploreria. Asia on tällä hetkellä selvityksessä ja vika korjataan mahdollisimman pian.

 

Ilmoitamme tänne, kun ongelma on saatu korjattua.

 

*******************************************************************************************

11:20 Ongelma on korjattu ja Severa toimii taas normaalisti IE-selaimella. Mikäli olet jo kirjautuneena sisään, uudelleenkirjautumisen jälkeen korjaus astuu voimaan.

Ongelma kosketti yrityksiä, jotka käyttävät sekä eScan-palvelua että Työaika ja Matkat -osiota.

 

Netvisorissa olleen virheen vuoksi osa Työaika ja Matkat -osion (Resurssinhallinta) käyttäjäveloituksista on voinut jäädä laskuttamatta alkuvuodelta.

Käyttäjän Netvisoriin lähettämä eScan-dokumentti (kuittiskanneri/Visma Scanner/eScan sähköpostidokumentti) ei ole lisännyt resurssienhallintapalvelua käyttöön tapahtuman kuukaudelle, vaikka näin olisi pitänyt tapahtua.

 

Muutimme 1.1.2018 alkaen Työaika- ja Matkat -osion veloitusperusteen syntymään palvelun käytöstä. Virheen vuoksi pelkkä eScan-dokumentin tuonti ei ole kytkenyt veloitusperustetta päälle. Mikäli käyttäjällä oli tuntimerkintöjä tai matkalaskuja, veloitus syntyi normaalisti.

 

Laskutamme puuttuvat tapahtumat jälkikäteen heinäkuun Netvisor-palvelulaskutuksessa omalla laskurivillään.

 

Pahoittelemme virhettä!

 

 

 

Vuoden 2018 hinnoittelusta: Resurssinhallinta eli Työaika ja Matkat -palveluosion hinnoittelu muuttui vuoden 2018 alussa kuukausiperusteiseksi. Uuden hinnoittelun mukaisesti resurssienhallintapalvelusta veloitetaan kuukausihinta niiltä kuukausilta, jolloin osiota käytetään. Myös rajapinnan eli kuittiskannerin kautta tehty käyttö synnyttää veloitusperusteen.

Lue lisää  >>

Julkaisimme viikkopäivityksessä seuraavat uudistukset ja parannukset:

 

Myynti

 • Lisäsimme uuteen myyntilaskuun mahdollisuuden kopioida myös laskuluonnoksia.
 • Korjasimme virheen, jonka seurauksena tilauksesta muodostettu suoramaksulaskutettavan asiakkaan lasku ei muodostunut suoramaksuksi.

 

Taloushallinto

 • Paransimme pääkirja-raportin ulkoasua saamiemme kehitystoiveiden mukaisesti:
  • Alv-% ja euromäärä ovat nyt vierekkäisissä sarakkeissa, ALV-tunnus niiden jälkeen.
  • Laskentakohteet on jaettu omiin sarakkeisiinsa laskentakohdeotsikon alle.

Palkat

 • Korjasimme virheen, jonka seurauksena osalla yrityksistä näkyi palkkalista-raportilla ylimääräisiä palkkalajeja.

Julkaisimme viikkopäivityksessä seuraavat uudistukset ja parannukset:

 

Myynti

 • Korjasimme uudistetusta myyntilaskusta virheen, jonka seurauksena asiakaskohtaiset hintatiedot eivät tulleet tuotteille.
 • Lisäksi teimme muita pikkuparannuksia uuteen myyntilaskuun.
 • Korjasimme virheen, jossa suoritusluettelossa pystyi muokkaamaan lukitulla kaudella olevaa myyntisuoritusta.

 

Kirjanpito

 • Korjasimme virheen, jonka seurauksena vyörytyslinkki ei aina näkynyt tilisaldoraportin tulos-tileillä.

 

Laajennokset

 • Estimme uusien Prinetti-lähetysten tekemisen. Vanhat lähetysilmoitukset säilyvät arkistossa. Prinetti-palvelun korvaa Netvisor Storesta löytyvä SmartShip-palvelu.

Julkaisimme viikkopäivityksessä seuraavat uudistukset ja parannukset:

 

Myynti

 • Uudistettu myyntilaskunäkymä on nyt käytössä kaikilla asiakkailla. Lue lisää: Uudistettu myyntilasku käyttöön
 • Verkkolaskuna lähetettävälle hyvityslaskuaineistolle on nyt mahdollista vaihtaa eräpäivä lähetysprosessissa.

 

Palkat

 • Tulorekisteriin valmistautumista helpotetaan tuomalla widget, jonka avulla voi seurata sitä, onko kaikki olennainen tehty. Wiget näkyy Palkanlaskija-roolilla toimiville sekä yrityksen pääkäyttäjälle.

Ensimmäisessä vaiheessa widgetissä näytetään tulolajeille kohdistettujen palkkalajien tilanne ja myöhemmin kun tarjoamme lisää mahdollisuuksia valmistautua muutokseen, tuodaan näistä tieto myös widgettiin.

 • Palkkalajien vanhat Yksikkö-tiedot on kokonaan poistettu käytöstä ja jatkossa raporteilla näytetään vain uuden Yksikkö-valikon valinnan mukainen tieto. Muutos on osa Netvisorin valmistautumista tulorekisteriin.

 

Henkilöstö

 • Palkansaajan työttömyysvakuutusmaksun ja työeläkevakuutusmaksun termejä on tarkennettu ja lisätty samalla kielituki. Käsittelylogiikkaa ei ole muutettu.
 • Palkansaajan työsuhteiden listausnäkymä on muutettu näyttämään oletuksena näkyvissä työsuhteen päättymispäivän. Näytettäviä sarakkeita voi jatkossakin valita näkyviin tai pois näkyvistä "Päivitä sarakkeet"-valinnoilla.
 • Palkansaajan tiedot-näkymästä on poistettu palkkatilasto-välilehti.

 

Taloushallinto

 • Tuloveroilmoitusten lähetysloki näytti tietoja virheellisesti vanhoilta tilikausilta, korjaus rajaa tiedot kyseiseen aikajaksoon.

 

Yleinen

 • Kun käyttäjä, jolla on pääsy useampaan yritykseen, irtisanoi Netvisor-palvelun muulta kuin perusyritykseltään, irtisanoutui kyseinen palvelu perusyritykseltä. Muutoksen myötä palvelu irtisanotaan yritykseltä, johon ollaan sillä hetkellä kirjautuneena.
 • Palvelukuvausten linkit sähköisten palvelukanavien sivulla korjattiin ohjaamaan oikeille sivuille.

Hei,

 

Aloitimme Netvisorin myyntilaskunäkymän ja -toiminnallisuuden uudistukseen valmistautumisen jo pitkälti yli vuosi sitten. Nykyinen toiminnallisuus on ollut käytössä pitkään ja uudistusta tarvittiin monella eri osa-alueella, niin toiminnallisuuksien kuin käytettävyydenkin osalta. Teemme uudistusta vaiheittain ja aiemmin olemmekin julkaisseet jo mm. myyntilaskujen uudet listausnäkymät. Lopputalvesta avasimme pilottijakson uusitulle myyntilaskunäkymälle ja saimmekin hyvin palautetta, jonka perusteella kehitystyötä ja viimeistelyä vietiin oikeaan suuntaan. Viimeistelyä jatkuikin hieman odotettua pidempään ja jatkoimme pilottijaksoa kauemmin kuin alunperin suunnittelimme.

 

Nyt uudistus tulee kaikille käyttöön! Nykyinen toiminnallisuus säilyy toki rinnalla kesän yli ja käyttäjät voivatkin itsenäisesti ottaa uuden version haltuun kun arki sen parhaiten mahdollistaa.

1kuva.png

 

Mikä muuttuu nyt ja mitä muuttuu myöhemmin?

 

UUTTA: Uusittu käyttöliittymä ja yksittäinen tietojen muokkaus

Suurimmat muutokset ensimmäisessä vaiheessa ovat käyttöliittymän muuttuminen ja tietojen muokkaaminen.

 

Uusi käyttöliittymä ottaa paljon aiemmin uusitusta ostolaskunäkymästä ja vie joitain asioita hieman pidemmälle ja myyntilaskulle paremmin toimivammaksi. Uudesta näkymästä löytyy paljon tuttuja työkaluja, kuten oikean reunan yhdistetty käsittelyhistoria- sekä liitetiedostopalkki. Lisäksi kaikki toiminnallisuudet löytyvät tutun sinisen Myyntilaskun toiminnot -painikkeen alta.

 

Lisäksi nyt myyntilaskulla olevia otsikko- tai rivitietoja voi muokata suoraan klikkaamalla haluttua tietoa. Näin koko laskua ei tarvitse enää erikseen avata “muokkaustilaan” ja tehdä siellä muutoksia. Tämä nopeuttaa varsinkin tilanteita missä lasku on iso ja tehtävät muutokset minimaalisia.

 

2kuva.png

UUTTA: Laskurivien tiedot ja välisummarivit

Yhtenä toivottuna muutoksena käyttäjä voi nyt valita mitä sarakkeita laskuriveistä on näkyvillä. Tämän avulla yritykselle tai kyseiselle laskulle turhat tiedot voi tiputtaa suoraan pois näkyvistä. Tämä on käyttäjäkohtainen ja tehdyt muutokset eivät vaikuta muihin yrityksen käyttäjiin tai lähetettävän laskun tietoihin.

3kuva.png

 

Laskurivien väliin voidaan nyt myös lisätä välisummarivejä joiden avulla voidaan laskea välisummarivin yläpuolella olevat laskurvivien summat yhteen. Tätä voidaan hyödyntää esimerkiksi koontilaskukutuksessa kun tietoja halutaan erotella esim. tilauskohtaisesti. Välisummariviä voit päivittää itse manuaalisesti tai voit rivikohtaisesta toiminnosta laskettaa summan automaattisesti.

 

 

UUTTA: Laskurivien tuotehaku uudistui

Tuotehaku näyttää nyt suoraan myös tuoteryhmän mihin tuotteet kuuluvat, sekä tuotteen varasto- ja tilaussaldot. Tämän avulla laskutusvaiheessa näkee jo heti onko tavaraa varastossa tai tulossa varastoon.

4kuva.png

 

UUTTA: “Luonnos”-tila laskulla

Laskun voi tallentaa tilassa “Luonnos”, jolloin sitä ei voi vielä lähettää. Tässä tilassa laskua voidaan täydentää pikkuhiljaa kuukauden aikana ilman huolta siitä, että joku lähettää sen vahingossa. Kun laskulla on kaikki tarvittavat tiedot kerättynä, niin tämän jälkeen lasku voidaan muuttaa lähetysvalmiiksi ja lähettää asiakkaalle. Luonnos-tilaa ei ole kuitenkaan pakko käyttää, laskun voi luoda myös suoraan laskutusvalmiiseen tilaan kuten aiemminkin.

5kuva.png

 

UUTTA: Laskun tietojen muokkaaminen lähetyksen jälkeen

Uudessa laskunäkymässä laskun tietoja pääsee muokkaamaan vapaammin myös laskun lähetyksen jälkeen. Olemme rajanneet tietoja kuitenkin siten, että reskontraoikeuksilla pääsee muokkaamaan sellaisia laskutietoja jotka eivät verottajan ohjeen mukaan vielä “pakota” lähettämään laskua uudelleen. Myös kirjanpitäjän oikeuksilla laskun muokkausta on rajoitettu.

 

Reskontraoikeuksilla muokattavat tiedot ovat:

 • Laskun lisätietokentän muutokset ja laskun kommentointi yleensä
 • Laskurivien selitteet ja kommentit
 • Viitteemme ja viitteenne kenttien muutokset
 • Vapaa teksti ennen tai jälkeen laskurivien
 • Toimitustavan tai -ehtojen muuttaminen
 • Sopimustunnuksen lisääminen
 • Myyjän lisääminen / muuttaminen
 • Sisäiset tiedot kuten:
 • korko- ja perintäkiellot
 • Maksusuunnitelman lisääminen laskulle
 • Liitteen lisääminen laskulle

6kuva.png

Myyntiosion tulevaa jatkokehitystäTyö ei ole yllä mainittujen muutosten jälkeen vielä ohi. Tulemme vielä myöhemmin julkaisemaan käyttäjälle näkyviä muutoksia myyntilaskuun liittyen. Näistä ensimmäisinä listalla ovat:

 • Saatavien valvonnan automatisointi
 • Liitekäsittelyn massatoiminnot
 • Jaksotustyökalu myyntilaskulle (rivikohtainen)
 • Ostopuolen ALV-koodien käsittelymahdollisuus myyntilaskulle
 • Perintä- ja korkolaskutuksen päivitys
 • Rajapinnan yhtenäistäminen uuden myyntilaskunäkymän kanssa

 

Yksikköhinta tarkentuu

Lisäksi tällä hetkellä on pilotoinnissa yksikköhinnan esittäminen ja antaminen jopa 12 desimaalin tarkkuudella. Tämä ominaisuus tulee myös kaikille muillekin käyttöön kesän jälkeen.

 

 

Kokeile, anna palautetta ja kehitysideoita!

Julkaisimme viikkopäivityksessä seuraavat uudistukset ja parannukset:

 

Tuotteet

 • Tuotekortille on tuotu uusina kenttinä
  • Alkuperämaa
  • Nettopaino ja Bruttopaino, sekä mahdollisuus valita painolle yksikkö (jos tuoteella on ollut paino niin se on nyt nettopaino-kentässä)
  • Pakkauksen mittatiedot
 • Tiedot ovat muokattavissa myös käsittelykorissa
 • Tiedot voidaan lisätä sarakkeiksi tuotelistaukseen
 • Tuotelistaukseen on tullut uusia rajausehtoja tuotetietojen hallintaa varten
  • Näytä tuotteet, joilla on päällekkäisiä tuotekoodeja
  • Näytä tuotteet, joilla on päällekkäisiä ensisijaisia EAN-koodeja
  • Näytä tuotteet, joilla on päällekkäisiä toissijaisia EAN-koodeja

 

Varasto

 • Varastotapahtumalle on tuotu uusina kenttinä
  • Pakkauspäivä
  • Parasta ennen
  • Tiedot poimitaan mukaan lähetteelle kun se lähetetään EDI-sanomana
  • Tiedot näkyvät seuraavilla raporteilla
   • Varastotapahtumaraportti
   • Inventaariolista tuote-erittäin
   • Tuote-erien jäljitysraportti

 

Myynti

 • Myyntitilaukselle ja lähetteelle tehdyt lisäykset
  • Toimituspäivä asiakkaalla (myös myyntitilauslistauksessa)
  • Lähetteelle toimituksen kokonaispaino ja tilavuus
  • Lähetteen otsikkotietojen asettelu on uudistettu
   • HUOM! Tulemme julkaisemaan lähetteelle vielä muutoksen jossa laskutusosoite kopioidaan toimitusosoitteeksi mikäli toimitusosoitetta ei ole annettu.

 

Palkat

 • Lomalaskennan käyttöönottoa vanhoille asiakkuuksille on tehostettu muuttamalla alkusaldojen sivun logiikkaa käsittelemään entistä tehokkaammin suurten palkansaajamassojen tietoja. Aiemmin oli mahdollista, että tässä toiminnossa päädyttiin aikakatkaisuun ennen kuin käsittely oli valmis.

Julkaisimme viikkopäivityksessä seuraavat uudistukset ja parannukset:

 

Palkat

Myynti

 • Poistimme toimipaikkojen lisäyksestä CRM-rajauksen. Jatkossa asiakaskortille voi luoda tarvitun määrän toimipaikkoja ilman CRM-osioita.

 

Taloushallinto

 • Lisäsimme seuraaville raporteille tietojen exceliin kopiointia helpottavan "kopioi leikepöydälle" -työkalun. Työkalu mahdollistaa tietojen kopioinnin sivulta ilman "maalausta" ja liittämisen exceliin helposti.
  • Päiväkirja
  • Tuloslaskelma, muutosvertailu
  • Tuloslaskelma, budjettivertailu
  • Tuloslaskelma, budjettivertailu ja lisärivit
  • Tuloslaskelma, liikevaihtovertailu
  • Tuloslaskelma muuttuvin kuluin
  • Tase

Haluatko jakaa kokemuksesi yrittäjäpalkan käytöstä? Teemme blogin aiheesta ja haluaisimme kuulla teiltä käyttäjiltä kommentteja kuinka maksaminen sujui. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä ani.rumpu@visma.com

Käyttöönotto

Toiminto löytyy Kotinäkymän sekä Palkat-näkymän widgettinä. Yrittäjäpalkkaa voi käyttää henkilö, joka on Netvisor-käyttäjä ja palkansaaja sekä omaa maksatusoikeuden ja toimintokohtaisista oikeuksista muokkausoikeuden palkanlaskentaan. Jos yrittäjällä on Palkanlaskija-rooli, voi hän ottaa toiminnon käyttöön itse. Jos tämä rooli puuttuu, voi palkanlaskija asettaa toiminnon päälle valitsemalla palkansaajan tiedoista kohdan "Palkansaaja on yrittäjä".

 

Näin helppoa on maksaa itselle palkkaa

yritt_j_palkka_widget.jpg

Kerro ensin paljonko haluat maksaa. Tämän jälkeen valitse haluatko, että palkan sivukulut lisätään maksettavaan palkkaan vai vähennetään maksettavasta palkasta. Käytännössä ylempi valinta asettaa ilmoitetun summan Maksetaan-palkkalajiksi ja alempi Bruttopalkka-palkkalajiksi, josta vielä vähennetään ennakonpidätys ennen maksamista. Valitsemalla "Laske esikatselu" näet esikatselun tulevasta laskelmasta ja voit vielä halutessasi muuttaa antamiasi tietoja.

 

1000 euron palkka niin, että sivukulut lisätään maksettavaan palkkaan:

1000 euron palkka niin, että sivukulut vähennetään maksettavasta palkasta:

Valitsemalla "Vahvista ja maksa", on laskelma muodostettu ja maksettu. Samalla napinpainalluksella toimitetaan myös palkkalaskelma verkkopalkkaan tai tulostuspalveluun ja muodostetaan tosite kyseisestä laskelmasta. Sinun ei siis tarvitse laskelman osalta huolehtia muusta, kuukauden päätteeksi kuukausittaiset velvoitteet on hoidettava kuten ennenkin.

 

Maksulle muodostetaan automaattisesti palkanmaksupäiväksi seuraava pankkipäivä, jos yrittäjäpalkka maksetaan ennen klo 12. Tämän jälkeen palkanmaksupäiväksi muodostetaan tätä seuraava pankkipäivä. Laskelmassa huomioidaan myös luontoisedut, maksetut palkkaennakot ja hyväksytty-tilassa olevat matkalaskukirjaukset.

Palkanlaskija

Sinunkaan työsi palkanlaskijana ei täysin lopu. Käytänössä maksetusta summasta muodostetaan palkkalaskelma joka viedään palkkaprosessin läpi. Näet muodostuneen laskelman vaiheessa "Valmiit palkkalaskelmat". Halutessasi näet palkkalaskelman tarkemmat tiedot ja tehdyt toimenpiteet "Tiedot"-otsikon ikonista klikkaamalla.

Yrittäjäpalkan toiminnallisuus ei automaattisesti käy läpi kuukausittaisia velvoitteita, joten ne on hoidettava vielä joko yrittäjän, palkanlaskijan tai jonkun muun henkilön toimesta.

 

Tarkemmat ohjeet voi lukea tukisivulta: Yrittäjäpalkka – Netvisor tukiportaali

 

Toteutuksessa on hyödynnetty teidän asiakkaiden kommentteja mm. täällä Communityssä. Kiitos jokaiselle osallistuneelle!

Julkaisimme viikkopäivityksessä seuraavat uudistukset ja parannukset:

 

Palkat

 • Palkansaajan IBAN-tilinumero -kentän maksimipituus on kasvatettu 32-merkkiin, joka mahdollistaa myös pitkien ulkomaalaisten tilinumerojen tallentamisen.
 • Korjasimme lomalaskennan alkusaldonäkymästä virheen, joka esti yksittäisen palkansaajan valitsemisen palkansaajavalikosta, jos palkansaajat oltiin ryhmitelty aakkosittain. Palkansaajavalinta oli mahdollista tehdä vain ryhmiteltynä sukunimen ensimmäisten kirjainten mukaisesti.

 

Myynti

 • Poistettu mahdollisuus lähettää ja muokata Prinet-lähetyksiä. Prinet-palvelun korvaavan eShip -palvelun voi ottaa käyttöön Netvisor Storesta.

 

Käyttäjien hallinta

 • Lisätty "Käyttäjät ja roolit"-sivulle linkki, jonka kautta käyttäjähallitsijat pääsevät yrityksen pääkäyttäjän vaihtosivulle

 

Tiliotekäsittely

 • Lisätty ulkomaanmaksuerän kuittaukseen tuplalähetyksen esto

 

Netvisor - Severa -liittymä

 • Korjasimme virheen joka esti työaikatietojen siirron Severasta Netvisoriin

Julkaisimme viikkopäivityksessä seuraavat uudistukset ja parannukset:

 

Palkat

 • Tulorekisterin edellyttämä palkkalajien kohdistaminen tulolajeille on nyt mahdollista. Kohdista palkkalajit helposti koko yrityksen osalta samassa näkymässä. Samalla voi asettaa yksikön tarvittaville palkkalajeille.
 • Lue lisää uudistuksesta ja valmistaudu uuteen ilmoitusmenettelyyn täältä: Tulorekisterin tulolajit kohdistettavissa

 

Matkat

 • Korjasimme virheen, jonka seurauksena matkalaskun laskentakohteen muokkaaminen ei onnistunut.

 

Tuotteet ja varasto

 • Varastohallinnan tuotteiden eräseurantaa on parannettu seuraavasti:
  • Tuotteiden eräseuranta ei ole enää sidottu FIFO -varastonarvostusmenetelmään, vaan sitä voi käyttää kaikissa varastonarvostusmenetelmissä
  • Eräseurannan voi asettaa käyttöön tuotekohtaisesti
  • Erälinkityksiä voi tehdä sekä erilaisten linkitysautomatiikan sääntöjen mukaisesti että manuaalisesti
  • Lisäksi linkitystyökalujen ulkoasu on uudistettu.

 

Myynti ja Osto

 • Nostimme asiakas- sekä toimittajaluettelon listausnäkymien maksimiosumien määrän viidestä tuhannesta kymmeneen tuhanteen. Lisäksi lisäsimme molempiin listausnäkymiin sivutuksen, joka helpottaa näkymien käsittelyä ja lyhentää sivujen latausaikaa.
 • Poistimme myyntilaskun ja myyntitilauksen tulosteilta lähettäjän osoitetiedoista turhat välimerkit.

 

Konsernit

 • Korjasimme virheen, jonka vuoksi yritysryhmän tulosseurannan tunnuslukuja ei laskettu automaattisesti osalle yrityksistä.

 

Netvisor-Severa-liittymä

 • Muutimme Severasta Netvisoriin tuotavien myyntilaskujen desimaalikäsittelyä tarkemmaksi. Tämä korjaa erot Severan ja Netvisorin laskuilla tilanteessa, jossa laskurivien yksikköhinnoissa on enemmän kuin kaksi desimaalia.

 

Netvisor ID

 • Netvisor ID:stä on julkaistu uusi iOS -versio (1.3.4.)
  • Uusi versio sisältää tuen iOS X:n Face ID -tunnistukselle sekä muita pieniä korjauksia ja parannuksia.

 

Ohjelmistorajapinta

 • Korjasimme palkansaajan tietojen päivityksestä (employee.nv) virheen, jonka seurauksena rajapinta palautti virheen "Työntekijää ei löydy" mikäli palkansaajan perusyritys oli eri kuin se yritys, johon tietoja oltiin päivittämässä.

 

 

Tulorekisterin käyttöönotto lähenee. Uusi palkkojen ilmoittamisen malli otetaan käyttöön 1.1.2019. Siitä alkaen maksetuista palkoista tehdään kaikki palkkailmoitukset tulorekisteriin, myös muutokset näihin palkkatietoilmoituksiin tehdään tulorekisterin kautta. Tulorekisterissä palkkalajista käytetään termiä tulolaji. Tiedot tulee ilmoittaa tulorekisteriin käyttämällä tulorekisterin tulolajeja.  Jotta palkkatietoilmoituksen lähettäminen tulorekisteriin on mahdollista, Netvisoriin täytyy kertaalleen kohdistaa palkkalajeille tulolaji, jolla palkka ilmoitetaan. Tämän jälkeen palkkatieto viedään ilmoitukselle automaattisesti asetetun tulolajin mukaisesti. Olemme julkaisseet sivun, jossa yrityksen palkkalajit voidaan kohdistaa tulorekisterin tulolajeille yhdessä näkymässä helposti.

 

Suosittelemme tekemään kohdistukset hyvissä ajoin, jotta kiire ei yllätä vuodenvaihteen lähestyessä.

 

Tulolajien kohdistamisen näkymä

Kohdistamisen työkalu löytyy Palkat - Palkkamallin hallinta - Yrityskohtaiset palkkalajit, josta Toiminnot-valikosta päästään kohdistamiseen valitsemalla “Kohdista palkkalajeja tulolajeihin”.  Järjestelmän toimesta osa palkkalajeista on jo kohdistettu tulolajeille.

 

Kohdistaminen tapahtuu helposti kunkin palkkalajin kohdalla etsimällä valikosta tulolajin niiden palkkalajien kohdalla, jotka halutaan kohdistaa. Huomioithan, että kaikille palkkalajeille ei aseteta tulolajia - vain niille, jotka myöhemmin ilmoitetaan tulorekisteriin. Samalla voidaan asettaa yksikkö palkkalajeille. Aiempi tekstimuotoinen Yksikkö-kenttä tulee poistumaan käytöstä.

 

Katso videolta ohje kohdistamiselle

 

Tulolaji palkkalajin tiedoissa

Kohdistuksen voi tehdä myös palkkalajikohtaisesti kunkin palkkalajin asetuksissa uudessa Tulolaji-kentässä. Vastaavasti tässä listausnäkymässä tehdyt asetukset on nähtävissä palkkalajin asetussivulla.

Tuemme Netvisorissa vain ilmoitustavan 2, joka sisältää täydentävät tulolajit. Näin tietojen hyödyntäjät voivat saada kaikki tarvitsemansa tiedot yhdellä kertaa palkkatietoilmoituksella. Ilmoitustavassa 2 ilmoitettavat ansiot koostuvat kokonaan ilmoitetuista tulolajeista eikä maksajan tarvitse laskea tuloja yhteen. Ilmoitustavasta johtuen valikoista ei löydy 100-alkuisia tulolajeja. Niitä käytetään vain suppeammassa ilmoitustavassa 1.

 

Palkkalajien käsittely vakuutusmaksujen ja työnantajan sairausvakuutusmaksun osalta tullaan linkittämään tulolajien ohjauksiin. Käsittely kunkin tulolajin osalta on kerrottu tässä tulorekisteriorganisaation dokumentissa (sivut 7-9). Kohdistusta tehtäessä apuna voi käyttää myös tulorekisteriorganisaation dokumenttia, jossa kunkin tulolajin käyttöä on selitetty tarkemmin.

 

Tarkempi ohjeistus kohdistamiseen löytyy tukisivuiltamme . Voit lukea lisää tulorekisteristä www.tulorekisteri.fi.