Ohita navigointi
Kaikki paikat > Developer Community - Netvisor > Blogi > 2016 > syyskuu
2016

Developer Community - Netvisor

syyskuu 2016 Edellinen kuukausi Seuraava kuukausi

tietoturvapaneeli.png

Hyvä asiakkaamme,


Onko jokin yrityksenne käytössä oleva ohjelmisto liitetty Netvisoriin ohjelmistorajapinnan avulla? Netvisoriin voi olla liitettynä esimerkiksi verkkokauppa, raportointiohjelmisto tai asiakashallintajärjestelmä (CRM), ja liittymän kautta voidaan automaattisesti siirtää erilaisia tietoja, kuten laskuja tai kirjanpidon tietoja Netvisorin ja toisen ohjelmiston välillä.

Netvisoriin on suunnitteilla ohjelmistorajapinnan käyttöön uusi tietoturvapaneeli. Tätä varten teemme nyt kartoitusta siitä, keiden käsissä ohjelmistorajapintatunnuksien hallinnointi asiakasyrityksissämme on ja minkälaisia toiveita yrityksillä on uuden toiminnallisuuden osalta. Hallinnoinnilla tarkoitetaan tässä tapauksessa tunnusten ylläpitoa, eli sitä, kuka yrityksessänne on vastuussa esimerkiksi ohjelmistorajapintatunnusten ilmoittamisesta ohjelmistoliittymän toimittajalle.


Rajapinnan uusi tietoturvapaneeli tulee pitämään sisällään mm. mahdollisuuden valita, millaisia käyttöoikeuksia tietylle integraatiotunnukselle annetaan. Tällöin voidaan rajata tarkasti, mitä tietoa liitettyjen ohjelmistojen välillä saa kyseisillä integraatiotunnuksilla siirtää. Tietoturvapaneelin kehitys etenee asteittain ja ensiksi tehdään perustoiminnallisuus, joka pitää sisällään sen, että integraatiotunnuksille voidaan määritellä rajapintaresurssi-kohtaisesti käyttöoikeudet. Olemme ideoineet tietoturvapaneelin jatkokehitykseen mm. seuraavaa:

  • Integraatiotunnuksen rajapinnan käyttöoikeuksien asettaminen yrityskohtaisesti
  • Integraatiotunnuksen rajaus, mistä verkko-osoitteesta saadaan Netvisorin rajapintaan ottaa yhteyttä
  • Integraatiotunnuksien historiatiedot, joita voidaan rajata tarkasti tarvittaessa
  • Kehittyneempi ja käyttäjäystävällisempi integraatiotunnuksien hallinta

 

Haluaisimme tietää teiltä seuraavaa:

  • Ketkä yrityksenne käyttäjät tulevat hallinnoimaan rajapintaa ja mikä on heidän roolinsa yrityksessänne?
  • Onko jotain toimintoja mitä haluaisitte tietoturvapaneelista löytyvän?

 

Ystävällisin terveisin,

Simo Varis