Haluamme, että löydät meidät ajasta ja paikasta riippumatta. Vaivattomuus on asiakaspalvelumme tinkimätön tavoite. Uudistamme parhaillaan palvelukanaviamme, mutta tavoitat meidät jo nyt vaivattomimmin sähköisesti. Jätä meille tukipyyntö tukiportaalissamme tai sähköpostilla: tuki.netvisor@visma.com

 

Tilannehuone

Tilannehuoneesta näet aina akuutit asiat ja ongelmatilanteiden etenemisen. Tilannehuoneen tiedotteet löydät myös Netvisor-palvelun sisältä:

 

 

Visma Solutions Community

Vastaamme asiakkaiden kysymyksiin yhden työpäivän vasteajalla Visma Solutions Communityssa. Communityssa pääset myös vaikuttamaan tuotteen kehittymiseen: jätä meille oma kehitysideasi ja äänestä muiden kehitysideoita. Näin varmistat, että juuri sinulle tärkeät asiat nousevat kehityslistamme kärkeen.

 

Tukiportaali ja ohjeet

Tukiportaalista löydät Netvisorin käyttöohjeet, voit luoda uuden tukipyynnön tai seurata olemassa olevan tukipyynnön etenemistä. Lisäksi etusivu ohjaa sinua eri palvelukanaviemme välillä. Löydät tukiportaalista myös useimmin kysytyt kysymykset.

 

Puhelintuki

Jos asiasi on kiireellinen soita meille veloituksettomaan numeroomme: 010 505 8490. Huomioithan, että operaattorisi veloittaa 010-numeroon soittamisesta 8,35 snt/puh + 16,69 snt/min (alv. 24 %). Numeroon voi soittaa myös ulkomailta. Puhelintukemme palvelee sinua maanantaista perjantaihin klo 9-14.

 

Koulutukset

Ota Netvisorin käytöstä ja ominaisuuksista kaikki irti osallistumalla koulutuksiimme