Ohita navigointi
Kaikki paikat > Netvisor tilannehuone
1 2 3 Edellinen Seuraava

Netvisor tilannehuone

277 lähetystä

Hyvä asiakkaamme,

 

15.2 tiliotteiden käsittelyssä on viivettä.

Tiedotamme tähän julkaisuun heti, kun käsittely on saatu valmiiksi.

 

Pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheutunutta haittaa!

Hei,

 

Olemme huomanneet, että osalla käyttäjistä on ilmennyt tänään 14.2. ongelmia kirjautumisessa. Asiaa selvitetään parhaillaan ja päivitämme tätä tiedotetta, kun saamme lisätietoja.

----------

14.2.2018 klo 14:10

Ongelma on saatu ratkaistua. Pahoittelemme ongelmasta aiheutunutta haittaa.

 

14.2.2018 klo 13.10

Suosittelemme kokeilemaan kirjautumista toisella selaimella ja mahdollisuuksien mukaan muilla tavoilla, kuten Netvisor ID:llä.

Visma Severassa on käyttökatko sunnuntainen 18.2.2018 klo: 15:00-17:00, jonka kestoksi on arvioitu 1-2 tuntia. Huomioittehan, että tänä aikana Severa ja integraatiot eivät ole käytettävissä.

HUOM! Käyttökatkoksesta johtuen myös Visma Severa API on alhaalla ja tämä voi aiheuttaa virheitä virhelokiin.

Prinetti-yhteydessä on havaittu vika, joka on alkanut perjantaina 9.2.2018. Tutkimme vian syytä parhaillaan, ja päivitämme tätä tiedotetta selvitystyön ja korjauksen edetessä.

 

Pahoittelemme häiriön aiheuttamaa haittaa!

----------

Päivitys 13.2.2018 klo 14:38: Korjauspäivitys on nyt julkaistu, ja Prinetti-liittymä toimii jälleen normaalisti.

Päivitys 13.2.2018 klo 10.02: Häiriö jatkuu edelleen, ongelman syy on selvinnyt mutta korjaus ei vielä ole valmis. Ongelman voi kiertää kirjautumalla Prinetin verkkopalveluun täältä: Prinetti

Hyvä asiakkaamme,

 

Netvisor-Severa -liittymässä on havaittu ongelma matkalaskujen tuonnissa.

Matkalaskut siirtyvät normaalisti mutta siirtonäkymä ei näytä tällä hetkellä otsikkotietoa oikein. Otsikko siirtyy kyllä Netvisorin matkalasku näkymään kun matkalasku tuodaan.

 

Pahoittelemme ongelmasta johtuvaa haittaa.

Selvitämme tilannetta parhaillaan, korjaus on näillä näkymin menossa tuotantoon ensi viikon viikkojulkaisussa.

Päivitämme tätä tiedotetta, jos tähän tulee muutoksia.

 

----------

15.2.2018

Ongelma ratkaistiin eilisen viikkopäivityksen yhteydessä. Pahoittelemme ongelmasta aiheutunutta haittaa.

Hei,

Ilmoitin-palvelusta julkaistaan uusi versio maanantaina 29.1.2018 klo 7-9. Tuona aikana www.ilmoitin.fi ja ohjelmistorajapinnat eivät ole käytettävissä.

 

Hello,

The new version of Ilmoitin.fi service will be released on Monday, 29 January 2017 at 7-9 am. During that time www.ilmoitin.fi and software interfaces are not available.

 

Hej,

Webbtjänsten Ilmoitin.fi uppgraderas måndagen 29.1.2018 kl. 7-9. Medan arbetet pågår är tjänstens webbplats www.ilmoitin.fi och gränssnitt inte tillgängliga.

Olemme havainneet, että osassa Netvisorista toimitettavissa palkkalaskelmista ammattinimike-tieto jää tyhjäksi. Ongelma koskee niitä palkansaajia, joiden voimassaolevalla  työsuhteella ei ole asetettu ammattinimikettä. Palkkalaskelman ammattinimike näytetään nykyään voimassaolevan työsuhteen Ammattinimike-kentän tiedon perusteella. Aiemmin tieto haettiin palkkalaskelmille palkansaajan perustiedoista. 

 

Teemme parhaillaan korjausta, jossa tieto haetaan jo näkyvistä poistetusta "Ammattinimike palkkalaskelmalla" tiedosta, jos työsuhteen ammattinimike on tyhjä. Jatkossa siirrämme "Ammattinimike palkkalaskelmalle"-tiedon työsuhteelle, mikäli ammattinimike sieltä puuttuu.

 

Päivitän tätä tiedotetta kun muutos on julkaistu. Tavoitteemme on saada muutos julkaistua vielä tällä viikolla tai ihan viimeistään maanantaina 29.1.2018, jotta kuun vaihteen palkoissa näkyisi mahdollisimman vähän tyhjiä ammattinimike-tietoja.

 

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta odottaa korjaukseen asti ja haluat ammattinimikkeen palkkalaskelmalle näkyviin, käy täyttämässä palkansaajalle työsuhdetietoihin Ammattinimike-kenttään se, mitä palkkalaskelmalle halutaan näkyviin.

 

Pahoittelut virheestä ja ylimääräisestä vaivannäöstä!

----------

Päivitys 26.1.2018 klo 16:02: muutos on nyt julkaistu: mikäli palkansaajan ammattinimike-kenttä on tyhjänä voimassaolevalla työsuhteella, haetaan ammattinimike vanhasta "Ammattinimike palkkalaskelmalla"-kentästä, eikä palkkalaskelman ammattinimike-kenttä jää tyhjäksi.

Hei,

 

Osalla asiakkaista on ollut ongelmia Katso-tunnistautumisen kanssa. Ongelma ilmenee siten, että Vaihtuvan salasanan antamisen kohdalla käyttäjä saa ilmoituksen "Virheellinen käyttäjätunnus tai salasana".

 

Selvitämme parhaillaan virheen syytä Katso-palvelusta ja päivitämme tätä tiedotetta kun saamme asiaan lisätietoa.

 

----------

22.1.2018 klo 16:32: Katso-kirjautuminen toimii jälleen normaalisti. Ongelmien syyksi vahvistettiin Katso-palvelun vikatilanne joka esti kirjatumisen palveluun ApiTaMo-rajapinnan kautta.

 

22.1.2018 klo 16:15  Verottajan huoltokatko koskee vain Netvisorin ja Verottajan välistä rajapintaa. Sen vuoksi Katso-tunnistautuminen toimii muissa palveluissa. Päivitämme tätä tiedotetta, kun huoltokatko rajapinnassa on päättynyt.

 

22.1.2018 klo 14:45  Virheilmoitus johtuu Verottajan palvelussa meneillään olevasta huoltokatkosta. Huoltokatko on alkanut klo 11. Päivitämme tätä tiedotettu, kun huoltokatko on päättynyt.

Viime torstain viikkopäivityksessä kadotimme suoritusten kohdistusnäkymästä summatiedon "Avoin"-sarakkeesta. Korjaamme virhettä parhaillaan, ja julkaisemme korjauspäivityksen mahdollisimman pikaisesti.

 

Pahoittelemme virheen aiheuttamaa haittaa!

----------

22.1.2018 klo 16:41: korjauspäivitys on nyt julkaistu ja näkymä toimii jälleen oikein.

Hyvä asiakkaamme,

 

Puhelintukemme aukeaa tiistaina 23.1. poikkeuksellisesti klo 10. Online-tukemme palvelee normaalisti klo 8-16.

 

Ystävällisin terveisin,

Customer Care

Hyvä asiakkaamme,

 

viitesuoritusten käsittelyssä on tänään 18.1.2018 viivettä. Viitesuoritukset saadaan käsiteltyä yrityksille tämän päivän (18.1.2018) aikana.

Pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheutuvaa vaivaa.

 

----------

18.1.2018 klo 15:05 Viitesuoritusten käsittely valmistui 18.1.2018 14:53:30

Teemme Netvisor-palvelussa tänään torstaina 18.1. huoltotöitä klo 21.00-23.00. Huoltotöiden aikana palvelu toimii normaalisti, mutta huoltotöiden aikana saattaa ilmetä hetkellistä hitautta ohjelmassa.

Teemme Netvisor-palvelussa huomenna keskiviikkona 17.1. huoltotöitä klo 21.00-23.00. Huoltotöiden aikana palvelu toimii normaalisti, mutta huoltotöiden aikana saattaa ilmetä hetkellistä hitautta ohjelmassa.

Hyvä asiakkaamme,

 

Osuuspankin aineistonoudossa ja lähtevissä maksuissa on häiriötilanne. Häiriö on alkanut 14.1.2018 klo 14:56:00, ja koskee Osuuspankin aineistonoutoja (mm. tiliotteet ja viitesuoritukset) ja lähteviä maksuja Osuuspankin tileiltä.

Häiriö on selvityksessä Osuuspankilla, he tiedottavat asiasta omilla sivuillaan, Palvelutiedote - Yritysasiakkaat - Osuuspankki.https://uusi.op.fi/yritykset/tietoa-ohjelmistotoimittajille/maksuliikkeen-palvelutiedote

 

----------

16.1.2018 klo 9:26 Osuuspankilta saatu vahvistus, että aineistonoudot ja lähtevät maksut toimivat normaalisti.

 

15.1.2018 klo 15:26 Avasimme häiriötiedotteen uudelleen Netvisorin tilannehuoneeseen. Pankin tiedotteen mukaan C2B-aineistoina lähetettyjen maksujen käsittelyssä on viiveitä eikä palautteita muodostu. Maksujen viivästymisen aiheuttanut häiriö aiheuttaa myös sen, että C2B-vastaanottopalautteita ei muodostu asiakkaan noudettavaksi. Päivitämme tätä viestiä, kun saamme lisätietoja Osuuspankista.

 

15.1.2018 klo 12:04 Häiriötilanne on korjaantunut Osuuspankissa klo 9:05.

 

15.1.2018 klo 10:00 Häiriötilanne on edelleen selvityksessä Osuuspankilla. Päivitämme tätä tiedotetta seuraavan kerran klo 12 ellei häiriö ratkea sitä ennen.

Hyvä asiakkaamme,

 

Puhelintukemme on suljettuna perjantaina 12.1. Online-tukemme palvelee normaalisti klo 8-16.

 

Ystävällisin terveisin,

Customer Care