Ohita navigointi
Kaikki paikat > Netvisor tilannehuone
1 2 3 Edellinen Seuraava

Netvisor tilannehuone

200 lähetystä

Hyvä asiakkaamme,

 

Puhelinpalvelumme sulkeutuu torstaina 22.6.2017 poikkeuksellisesti jo klo 13:00. Juhannusaattona tukemme on suljettu.

Voitte jättää meille ääniviestin, lähettää tukipyynnön tai kirjoittaa kysymyksenne Communityyn. Vastaamme teille mahdollisimman pian!

 

Ystävällisin terveisin,

Customer Care

Arvoisa vastaanottaja

 

Aktia kehittää palvelujaan ja päivittää tietojärjestelmiään voidakseen paremmin vastata asiakkaiden tarpeisiin. Teemme päivityksiä pidemmän huoltokatkon aikana kesäkuun viimeisenä viikonloppuna, ja tämä vaikuttaa valitettavasti myös asiakaspalveluumme sekä verkko- ja korttipalveluihimme. Huoltokatko alkaa perjantaina 30.6. klo 17.30, ja sen arvioidaan päättyvän sunnuntaina 2.7. klo 23.00.

Liitteenä olevassa viestissä on tarkempia tietoja huoltokatkosta.

 

Ystävällisin terveisin

Malin Pettersson

Viestintä- ja yhteiskuntavastuujohtaja

 

 

Bästa mottagare

Aktia utvecklar sina tjänster och uppdaterar sina datasystem för att bättre möta kundernas behov. En del uppdateringar utförs under ett längre serviceavbrott under det sista veckoslutet i juni och de inverkar tyvärr också på vår kundbetjäning och våra nät- och korttjänster. Serviceavbrottet inleds på fredag 30.6 kl. 17.30 och beräknas vara över på söndag 2.7 kl. 23.00.

I det bifogade meddelandet finns närmare information om serviceavbrottet.

 

Med vänlig hälsning

Malin Pettersson

Direktör för kommunikation och samhällsansvar

Hyvä asiakkaamme,

 

Puhelinpalvelumme sulkeutuu perjantaina 16.6.2017 poikkeuksellisesti jo klo 12:00.

Voitte jättää meille ääniviestin, lähettää tukipyynnön tai kirjoittaa kysymyksen Communityyn. Vastaamme teille mahdollisimman pian!

 

Ystävällisin terveisin,

Customer Care

Hyvä asiakkaamme,

 

kirjautuminen Danske Bankin pankkitunnuksilla ei toimi.

Vika on selvityksessä Danske Bankilla ja parhaiten tilanteen etenemistä voit seurata Danske Bankin internetsivuilla.

 

 

***
Päivitys 8.6.2017 klo 16:05: Kirjautuminen Danske Bankin pankkitunnuksilla toimii.

Hyvä asiakkaamme,

 

Osuuspankin WS-kanavassa on tällä hetkellä häiriöitä ja maksut palautuvat virheessä takaisin.

 

Päivitämme tätä tiedotetta, kun saamme tiedon häiriön korjaantumisesta.

Pahoittelemme tilanteesta mahdollisesti aiheutuvaa haittaa ja vaivaa.

 

***

Päivitys 8.6.2017 klo 13:38:

Osuuspankin WS-kanavan häiriöt on korjattu ja maksut toimivat jälleen.

Hyvä asiakkaamme,

 

Osuuspankin 31.5.2017 tiliotteiden noudossa Netvisoriin on viivettä. Pyrimme saamaan käsittelyn valmiiksi tämän päivän aikana.

 

Pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa!

 

****

Päivitys 1.6.2017 klo 14:35: Tutkimme tilannetta edelleen yhdessä Osuuspankin kanssa. Päivitämme tätä tiedotetta kun 31.5.2017 tilioteaineistot on saatu noudettua Netvisoriin.

 

***

Päivitys 2.6.2017 klo 10:30: Tilanne on edelleen tutkinnassa. Päivitämme tätä tiedotetta heti kun saamme tarkempia tietoja.

 

***

Päivitys 5.6.2017 klo 15:25: Tilanne on edelleen tutkinnassa. Pahoittelemme tiliotteiden viivästynyttä noutoa ja kiitos kärsivällisyydestänne. Päivitämme tätä tiedotetta heti, kun saamme tarkempia tietoja.

 

***

Päivitys 5.6.2017 klo 15:48:

Osuuspankin 31.5.2017 tilioteaineiston lukeminen Netvisoriin on aloitettu. Päivitämme tätä tiedotetta, kun aineisto on saatu käsiteltyä.

 

***

Päivitys 6.6.2017 klo 7:49:
Osuuspankin 31.5.2017 tiliotteet on tuotu Netvisoriin eilen 5.6 klo 18:15 ja tiliotteiden käsittely on valmistunut 6.6.2017 yön aikana. Pahoittelemme tiliotteiden viivästynyttä noutoa ja kiitos kärsivällisyydestänne.

Hyvä asiakkaamme,

 

tällä hetkellä mobiilivarmenteella kirjautumisessa on ongelmaa.

Selvitämme tilannetta parhaillaan ja päivitämme tätä tiedotetta tilanteen etenemisestä.

 

Pahoittelemme virheestä mahdollisesti aiheutunutta haittaa ja vaivaa!

 

***

Päivitys 26.5 klo 08:19:

Mobiilivarmenne kirjautumisessa on edelleen ongelmatilanne päällä.

Tilanteen saa kierrettyä kirjautumalla Osuuspankin kuvakkeen kautta mobiilivarmenteella klikkaamalla "Tunnistaudu Mobiilivarmenteella"-linkkiä. Tätä varten ei tarvitse olla Osuuspankin asiakas.

Päivitys 26.5 klo 10:07:

Mobiilivarmenteella kirjautuminen toimii jälleen.

Hyvä asiakkaamme,

 

Puhelinpalvelumme sulkeutuu keskiviikkona 24.5.2017 poikkeuksellisesti jo klo 12:00.

Voitte jättää meille ääniviestin, lähettää tukipyynnön tai kirjoittaa kysymyksen Communityyn. Vastaamme teille mahdollisimman pian!

 

Ystävällisin terveisin,

Customer Care

Hyvä asiakkaamme,

 

Osuuspankin Web Services -kanavassa on tällä hetkellä vikatilanne. Tästä johtuen osa Osuuspankin tileiltä tehdyistä maksuista jäävät virheeseen. Vikatilanne on Osuuspankissa korjauksen alla, mutta tarkkaa korjausaikataulua ei vielä ole tiedossa.

 

Pahoittelemme tämän mahdollisesti aiheuttamaa haittaa!

 

Päivitys 17.5.2017: Aineistot liikkuivat normaalisti Osuuspankkiin 16.5.2017 klo 16 alkaen.

Arvoisa asiakkaamme,

Elisa Oyj tekee huolto- ja muutostöitä konesaliverkossaan perjantaina 12.05.2017 klo 23:00 alkaen. Töiden arvioitu päättymisaika on lauantaina 13.5.2017 klo 6:00.

Huoltotyön aikana esiintyy häiriöitä Elisa Mobiilivarmennepalveluissa.

Hyvä asiakkaamme!

 

Puhelinpalvelumme on poikkeuksellisesti suljettu tiistaina 9.5., mutta palvelemme teitä sähköisissä kanavissa sekä täällä Communityssa. Lisäksi tavoitat meidät Solutions '17 -tapahtumasta Finlandia-talolta. Tule tervehtimään meitä asiakastuen klinikalle! Keskiviikkona 10.5. avaamme puhelinpalvelumme klo 10.

 

Lue lisää Solutions '17 -tapahtumasta täältä: Solutions17 - Netvisor. Finlandia-talolla nähdään!

 

Ystävällisin terveisin,

Customer Care

solutions2017_asiakaspaivat

Hyvä asiakkaamme,

 

Ajalla 6.4.2017 - 27.4.2017 Netvisorissa oli häiriötilanne jonka seurauksena viestit hyväksyttävistä matkalaskuista tai ostolaskuista eivät lähteneet tarkastajille, mikäli viestin välityskanavana oli tekstiviesti. Sähköpostiviesteihin häiriö ei vaikuttanut.

 

Viestit kulkevat jälleen ongelmitta myös tekstiviestikanavassa. Pahoittelemme häiriön aiheuttamaa haittaa.

Arvoisa asiakas,

 

Netvisor-palvelussa ja rajapinnassa oli äsken tilapäinen katkos. Katkos ilmeni ajalla 15:25-15:35 ja johtui laajemmasta häiriöstä operaattorin verkkoyhteyksissä.

 

Palvelu on taas käytettävissä normaalisti. Pahoittelemme katkoksesta aiheutunutta haittaa.

Hei!

 

Alkuvuodesta 2017 Netvisorin toiminnassa havaittiin hidastumista koko palvelun laajuudelta, ja näihin ongelmiin reagoitiin ottamalla käyttöön lisää palvelinkapasiteettia. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Netvisorin käyttäjiä on nykypäivänä palvelemassa entistä suurempi palvelinjoukko. Tämä palvelinkapasiteetin lisäys on mitatusti parantanut Netvisorin suorituskykyä,  mm. palvelun keskimääräiset sivunlatausajat ovat lyhentyneet kautta linjan.

 

Tänään 21.4.2017 palvelussa aamulla esiintyneen vikatilanteen (*ratkaistu* Netvisoriin kirjautumisessa ongelmia ) seurauksena palvelu kuitenkin on ollut käytössä rajoitetulla palvelinkapasiteetilla, ja tämä on näkynyt käyttäjille palvelun hidastumisena. Täysi palvelinkapasiteetti pyritään ottamaan käyttöön viikonlopun aikana, ja tämä normalisoi Netvisorin suorituskyvyn.

 

Satunnaisia ja ei-systemaattisia hitausongelmia raportoidaan aika-ajoin edelleen. Koska niiden selvittäminen on hankalaa ilman tarkkoja yksityiskohtia, pyydämme tähän apuanne. Voit auttaa Netvisorin tuotekehitystä parantamaan palvelun suorituskykyä vastaamalla tähän kyselyyn

 

Yhteistyöstä kiittäen,

 

Netvisor Tuotekehitys

Päivitys 24.4.2017 klo 9.15

Netvisor toimii normaalisti täydellä kapasiteetilla. Jatkamme palvelun tehostettua valvontaa edelleen.

 

Päivitys 23.4.2017 klo 08:57

Ongelmat Netvisoriin kirjautuessa jatkuivat la 22.4. 23:00 - su 23.4. 08:40 ja palvelun käyttö oli hidasta tai sisäänkirjautuminen ei onnistunut ollenkaan. Ongelma saatiin korjattua 08:40 ja Netvisor toimii jälleen normaalisti. Jatkamme palvelun tehostettua valvontaa.

 

Päivitys 21.4.2017 klo 10.08

Mobiilivarmenteella kirjautumisessa on havaittu edelleen häiriöitä. Kirjautumisessa ongelmatilanne näkyy niin, että välitettävissä tiedoissa näkyy ainoastaan kirjautujan nimi, henkilötunnus puuttuu. Tämänhetkisten tietojen mukaan ongelma rajautuu DNA-operaattorin asiakkaisiin. Selvitämme tilannetta parhaillaan DNA:n tukipalvelun kanssa. Ongelmasta kärsivät pääsevät kirjautumaan Netvisoriin pankkitunnuksilla.

 

Päivitys 21.4.2017 klo 9.21

Netvisor toimii nyt normaalisti.

 

Päivitys 21.4.2017 klo 8.51

Kirjautuminen toimii jälleen, mutta vielä saattaa palvelussa esiintyä hitautta. Seuraava tilannepäivitys annetaan 9.20 tai heti, kun palvelu toimii täysin normaalisti.

 

Päivitys 21.4.2017 klo 8.36

Netvisorin kirjautumisessa on edelleen ongelmaa joka ilmenee niin, ettei sisäänkirjautuminen joko onnistu ollenkaan tai istunto katkeaa heti kirjautumisen jälkeen. Tilannetta korjataan parhaillaan, ja tiedotamme tilanteen etenemisestä tätä tiedotetta päivittämällä. Seuraava tilannepäivitys annetaan 8.50 tai heti, kun tilanne on saatu korjattua.

----------------------------------------------

Hyvä asiakkaamme,

 

tällä hetkellä Netvisoriin kirjautumisessa on ongelmia. Pyrimme selvittämään tilanteen mahdollisimman nopeasti.

Pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa ja vaivaa!

 

Vikaraportti

Häiriötilanne Netvisorissa alkoi 21.4.2017 n. klo 6.00 ja aiheutti ensin palvelun hidastumista ja lopulta esti kirjautumisen suurella osalla Netvisorin käyttäjiä. Vika havaittiin n. klo 7.00 ja tilanne saatiin ratkaistua n. klo 9.00. Jatkamme palvelun tehostettua valvontaa.