Ohita navigointi
Kaikki paikat > Netvisor tilannehuone
1 2 3 Edellinen Seuraava

Netvisor tilannehuone

296 lähetystä

Netvisor ID:n viimeisimmän versiopäivityksen jälkeen sovelluksen käytössä on havaittu seuraavia ongelmia osalla käyttäjistä:

  • iOS-käyttäjillä kirjautumisesta kertova notifikaatio ei ole tullut puhelimeen. Kirjautuminen kuitenkin onnistuu, kun sovelluksen avaa puhelimesta.
  • Android-käyttäjillä kirjautumisilmoitus ei ole tullut joka kerta puhelimeen.
  • Android-käyttäjillä puhelin ilmoittaa, että Netvisor ID ei ole linkitetty Netvisoriin, vaikka käyttäjä ei ole purkanut linkitystä. Kun käyttöönotto yritetään uudelleen sovellus kertoo, että Netvisor ID on jo otettu käyttöön toisessa laitteessa, vaikka se on linkitetty samaan laitteeseen.

 

Mikäli sinulla on vastaavia ongelmia, kirjaudu Netvisoriin esim. pankkitunnuksillasi ja kokeile seuraavia toimenpiteitä mainitussa järjestyksessä:

1. Poista Netvisor ID- tili Netvisorista kohdasta Omat perusasetukset:

 

default.jpg

 

2. Poista Netvisor ID- sovellus puhelimestasi

3. Lataa Netvisor ID- sovellus uudelleen

4. Tee käyttöönotto uudelleen

 

Mikäli nämä toimenpiteet eivät poista ongelmaa, olettehan yhteydessä Netvisorin asiakaspalveluun: tuki.netvisor@visma.com

Pahoittelemme näistä häiriöistä aiheutuvaa haittaa. Tilanne on teknisessä selvityksessä ja viestimme tilanteen etenemisestä tätä tiedotetta päivittämällä.

Hyvä asiakkaamme,

 

Asiakaspalvelumme on suljettuna perjantaina 20.4.2018 kello 11 eteenpäin. Voitte jättää meille ääniviestin, tukipyynnön tai kirjoittaa Communityyn ja palaamme teille mahdollisimman pian! Päivystyksemme palvelee teitä kriittisissä ongelmissa.

 

Ystävällisin terveisin,

Customer Care

Hyvä asiakkaamme,

 

huomasimme tiistaina 10.4.2018, että Aktian tiliotteille on muodostunut tuplatositeita HRM-puolen maksutapahtumille (palkat, matkalaskut). Tämä on tekniikassamme tutkinnassa, ja korjaustoimenpiteet ovat käynnissä.

 

Päivitämme tätä tiedotetta, kun saamme lisätietoja asiaan.

----------

Päivitys 11.4.2018 klo 16.17: Korjaava päivitys on julkaistu, ja uusia tuplatositteita ei enää muodostu.

Päivitys 11.4.2018 klo 15.10: Ongelmia on esiintynyt Aktian tiliotteilla 23.3.2018 alkaen, ja ne johtuvat Aktian tiloteaineiston muuttuneesta muodosta. Ongelma koskee palkanlaskennan tapahtumien lisäksi myös verotilitapahtumia. Kontaktoimme asiakaspalvelumme toimesta yritykset, joilla ylimääräisiä tositteita on, ja sovimme korjaustoimista.

Netvisorin ja Severan välisessä myyntilaskujen siirrossa on havaittu häiriötilanne. Jos asiakkaan maa on muu kuin Suomi, Netvisor ei siirrä myyntilaskua vaan antaa virheilmoituksen “Asiakkaan maata ei voitu kohdistaa:” sekä suluissa maan nimen).

 

Ongelman saa kierrettyä tekemällä laskun Severan “vanhassa” liittymässä (harmaa). Vanhaan liittymään pääsee käyttämällä tätä linkkiä: https://secure.severa.com/PSA3/

 

Pahoittelemme aiheutunutta haittaa! Ongelman syy on selvillä ja työstämme ratkaisua.

 

----------

Päivitys 13.4.2018, Ongelma on nyt korjattu. Pahoittelemme aiheutunutta haittaa.

Hei,

 

Osalla asiakkaista on ollut ongelmia Katso-tunnistautumisen kanssa. Virhe on alkanut viikonloppuna ja koskee osaa käyttäjiä.

Selvitämme parhaillaan virheen syytä Katso-palvelusta ja päivitämme tätä tiedotetta kun saamme asiaan lisätietoa verottajan puolelta.

 

-----------

Päivitys 10.4 klo 12:40  Tilanne on nyt korjattu ja nyt Katso kirjautuminen toimii taas normaalisti.

------------

Päivitys 10.4 klo 10:30  Asia on edelleen selvityksessä. Pyrimme saamaan ongelmaan korjauksen mahdollisimman pian.

------------

Päivitys: 9.4. klo 15:15 Asia on edelleen selvityksessä. Kirjautumisessa tulee edelleen osalla käyttäjistä virhettä.

Myyntilaskun riviosan laskurivien ja kommenttien siirtotoiminnossa ei toimi tällä hetkellä. Vika on parhaillaan korjauksessa.

 

Pahoittelemme tästä teille aiheuttunutta haittaa.

----------

Päivitys 9.4.2018 klo 13.00: Ongelma alkoi torstaina 5.4. viikkojulkaisun yhteydessä ja korjauspäivitys julkaistiin perjantaina 6.4.2018

Hyvät asiakkaamme,

 

työaikaraporteista on toistaiseksi jouduttu poistamaan raportin muoto "Työaikaraportti laskentakohteittain", jonka käyttö on aiheuttanut hitautta ohjelman käytössä. Ongelmaa korjataan parhaillaan ja raportti palautetaan käyttöön mahdollisimman nopeasti kun sen käyttö ei enää aiheuta häiriötä. Päivitämme tätä tiedotetta, kun saamme lisätietoja.

 

Pahoittelemme tilannetta!

Netvisorissa on havaittavissa tällä hetkellä hitautta.

Asiaa selvitetään parhaillaan ja päivitämme tätä tiedotetta, kun saamme lisätietoja.

 

Pahoitteleme tästä aiheutuvaa haittaa!

 

----

5.4.2018

Ongelma on saatu ratkaistua. Pahoittelemme ongelmasta aiheutunutta haittaa.

Kirjautumispalvelussa on tilapäinen häiriö, tutkimme ja korjaamme asiaa parhaillaan. Pahoittelemme tästä teille aiheutuvaa haittaa.

----------

Päivitys 14.49 Lyhyitä katkoja on esiintynyt iltapäivän aikana. Valitettavasti on mahdollista, että vielä loppupäivän aikana esiintyy lyhyitä katkoja. Tilanne tulee korjaantumaan ensi yönä huoltotyön yhteydessä. Mahdollisen katkon esiintyessä suosittelemme selaimen sulkemista ja uudelleenkirjautumista.

 

Päivitys 13.28: Palvelussa oli toinen häiriö aikavälillä 12:53-13:01. Palvelua valvotaan edelleen tehostetusti.

 

Päivitys 11:53: Häiriön kestoaika oli n. klo 11:34 - 11:47. Mikäli Error 503 vielä esiintyy, niin kannattaa kirjautua ulos järjestelmästä, tyhjentää selaimen välimuisti ja mahdollisesti käynnistää vielä tietokone uudelleen.

Verohallinnon tiedote, 27.3.2018

Katso-palvelussa on huoltokatko 3.4.2018 klo 7-8. Tänä aikana Katso-tunnistautumisessa ja -palvelussa saattaa esiintyä lyhyitä katkoja.

Lähde: Katso-palvelussa huoltokatko 3.4.2018 klo 7-8 - Verohallinto

Hyvä asiakkaamme,

 

asiakaspalvelumme ja laskutuksemme on avoinna pääsiäisen aikaan seuraavasti:


TO 29.3. palvelemme klo 12.00 asti

PE 30.3. suljettu

MA 2.4.  suljettu

 

Hyvää pääsiäistä toivottaa,

Asiakaspalvelu ja laskutus

Tiedoksi

 

Verottajan puolelta tehdään päivityksiä ilmoitin -palveluun ja tästä julkaistaan uusi versio 27.3.2018. Tämän johdosta palveluun tulee noin 2h katkos.

 

 

Tiistaina 27.3.2018 klo 7-9 Ilmoitin-palvelusta julkaistaan uusi versio, eivätkä www.ilmoitin.fi ja ohjelmistorajapinnat ole käytössä. Versiomuutokset on kuvattu täällä.

Netvisorin web-sivuilla (www.netvisor.fi) on suunniteltu huoltokatko tiistaina 20.3. klo 7. Tämä aiheuttaa lyhyen muutaman minuutin katkon saatavuuteen.

 

Huomioithan, että huoltokatkolla ei ole vaikutusta Netvisorin käyttöön. Mikäli olet tottunut kirjautumaan Netvisoriin web-sivujen kautta, käytäthän suoraa osoitetta: suomi.netvisor.fi

Visma Severassa on käyttökatko sunnuntainen 18.3.2018 klo: 21:00 - 00:00. Huomioittehan, että tänä aikana Severa ja integraatiot eivät ole käytettävissä.

HUOM! Käyttökatkoksesta johtuen myös Visma Severa API on alhaalla ja tämä voi aiheuttaa virheitä virhelokiin.

Netvisorin ja Severan välisessä myyntilaskujen siirrossa on havaittu häiriötilanne. Netvisor ei siirrä osaa myyntilaskuista vaan antaa virheilmoituksen “Asiakkaan maata ei voitu kohdistaa: (Suomi)”.

 

Mikäli käytössä on Severan “vanha” liittymä (harmaa), ongelman saa kierrettyä poistamalla maa tiedon (Suomi) Severan laskulta. HUOM! Ei koske muita maita kuin suomi.

 

Mikäli käytössä on Severan uusi liittymä (sini-valkoinen), ongelman saa kierrettyä lisäämällä asiakaskortille uuden osoitteen.

    • Uutta osoitetta tehdessä maa oletuksena on suomi, mutta tämä on mahdollista vaihtaa “Ei valittu”-vaihtoehdoksi.
    • Maata ei ole mahdollista muuttaa olemassa olevaan osoitteeseen “Ei valittu”-vaihtoehdoksi, jos maa on ilmoitettu kun osoite on luotu.

 

Pahoittelemme aiheutunutta haittaa! Selvitämme tilannetta parhaillaan ja päivitämme tätä tiedotetta asian edetessä.

 

----------

Päivitys 6.4.2018: Ongelma on nyt korjattu. Pahoittelemme aiheutunutta haittaa.

 

Päivitys 3.4.2018: Ongelman korjaus on tämän hetkisen tiedon mukaan tulossa tämän viikon (viikko 14) viikkopäivityksen yhteydessä. Ilmoitamme kun korjaus on toteutettu.

 

Päivitys 28.3.2018: Ongelman korjaus on työn alla ja päivitämme tätä tiedotetta korjaustoimenpiteiden edetessä.